

Depremde Zarar Görebilecek 70 Bina Var
-
Bu Haber Sizden Önce 783 kez Okunmuştur
Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, geçtiğimiz günlerde kendisine ait ahmeteminyilmaz.com adlı internet sitesinde yazdığı köşe yazısında Gemlik ve İnegöl Belediye Başkanlarının deprem ve kentlerle ilgili görüşlerine yer verdi. Yılmaz, köşe yazısında İnegöl Belediye Başkanı Aktaş’ın “1999 depreminden sonra yapılan binalarda bir sorun yok. Çünkü hem kat sınırlamasına uyuldu, hem de depreme dayanıklı yapılar oldu. Fakat İnegöl’de 1999 öncesi izinleri verilmiş 6-7 katlı yüksek binalar var. Bunların sayısı 70 civarında. O binalar için kaygılıyım” sözlerine de yer verdi. Şimdi İnegöllüler tehlike çanlarının çaldığı 70 civarındaki binayı merak ediyor.
İŞTE YILMAZ’IN KÖŞE YAZISI
1999’daki Körfez Depremi sallayınca paniğe kapılmıştık. Sonra depremi unuttuk. Van Depremi ve enkaz görüntüleri felaketi yeniden aklımıza getirdi.
En azından…
Bu bölgenin gerçeği olan depreme karşı her an hazırlıklı olmak gerektiğini bir kez daha kavradık. Çünkü, unutuyor ya da üzerinden zaman geçince aldığımız önlemleri gevşetiyoruz ama deprem gerçeği ne yazık ki değişmiyor.
Nitekim…
Bu sütunlarda Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın çığlığına yer verdik. “Zemin etüdü yaptırdık, ilçenin en sağlam arazisi mezarlığı çıktı. Ama kentin kurulduğu yer adeta balçık” diyen Yılmaz açık açık yardım istediğini söylüyor.
Aynı boyutta olmasa bile İnegöl’de de zeminle ilgili sorunlar var.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la konuşurken şunu söyledi:
“1999 depreminden sonra yapılan binalarda bir sorun yok. Çünkü hem kat sınırlamasına uyuldu, hem de depreme dayanıklı yapılar oldu.”
Kaygısı şu:
“Fakat İnegöl’de 1999 öncesi izinleri verilmiş 6-7 katlı yüksek binalar var. Bunların sayısı 70 civarında. O binalar için kaygılıyım.”
Meynur AKTAŞ12.Kasım.2011, 23:31 Tarihinde Yorumladı
Kaç katlı oldukları önemli değil.Alanyurt'ta 99 yılından önce yapılmış kooperatif binalarının hiç birine güvenmiyorum.
emre kirisci10.Kasım.2011, 15:07 Tarihinde Yorumladı
yıkılsın yenısı yapılsın ozaman.. varmı baska bır cevabı.
Diğer Güncel Olaylar Haberleri
- Görme Engelliler İçin Hissedilir Taş
- İnegöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
- Bugün Regaip Kandili
- %3,5 u Protesto Ettiler
- Halk Bankası Şube Müdüründen Başkan Aktaş’a Veda Ziyareti
- İnegöl'lü Yazar Öğrencilerle Bir Araya Geldi
- Akhisar Semt Sahası ve Lokal Binası Hizmete Açıldı
- Aradığınız Emlak Hurriyetemlak.com'da!
- Üzerinden Otomobil Geçen Çocuk Yaralandı
- Anadolu gençlik Derneği İnegöl Şubesi İstanbul’un Fethini kutlamaya hazırlanıyor
- Öğrencilere Klasik Müzik Dinletisi
- Süt Günü Etkinliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
- İnegöl Belgeseli Bu Akşam TRT'de
- Kadınlara şiddetten korunma önerileri! kapıya yakın durun ...
- İnegöl'lü Çerkesler Büyük Sürgün'ü Unutmadı
- Memur Zammı 'Hakeme' Kaldı!
- Liseli Öğrencilerden Müthiş Buluş
- THY uçağına araba çarptı!
- Mehmet Yıldız Olmasa Aç Kalırız
- Oylat Yolu 1200 m Kısalacak












