SON DAKİKA
Yazı Boyu: 



Şehidimiz İçin Mevlit Okutuldu
Eklenme : 26.Aralık.2011, 14:38
Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Ağustos ayında PKK’lı teröristlerin askeri konvoyun geçişi sırasında yaptıkları mayınlı saldırı sonucunda şehit olan Jandarma Er Abdülkadir Erdoğan için Cumartesi günü Çardak düğün salonunda mevlit okutuldu.
-
Bu Haber Sizden Önce 471 kez Okunmuştur
Ağustos ayında PKK terör örgütünün mayınlı saldırısında şehit düşen Jandarma Er Abdülkadir Erdoğan için Cumartesi günü Çardak düğün salonunda mevlit okutuldu. Ailesi tarafından organize edilen mevlitte şehit babası Gıyasettin Erdoğan ve şehit annesi Yadigar Erdoğan duygu dolu anlar yaşadı.
Okutulan mevlide; İnegöl Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aslan Akpınar, Karakolu Komutan Vekili Üsteğmen Çağlar İlden, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Tevheddin Ayar, İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, Temmuz ayında Silvan’da şehit düşen Komando Er Aykut Delimehmetoğlu’nun babası Beytullah Delimehmetoğlu ile çok sayıda vatandaş ve şehit yakını katıldı.
Mevlidin okutulmasının ardından bir açıklama yapan Müftü Bayram Canbey: “Mehmet Akif, şiirlerinde ‘Ey şehid oğlu şehid isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor Peygamber’ demiştir. Peygamberin kucak açtığı bir insan için onun arkasından neler söylenir, ne söylenirse söylensin, tam ifade edile bilemeyeceğini kabul ederek sözlerime başlamak istiyorum. Şehitler peygamberlerin yakın arkadaşlarıdır, şehitler Allah’ın Salih kullarının yakın arkadaşlarıdır, şehitler peygamberimiz gibi bütün peygamberlerin yakın arkadaşlarıdır. Cenab-ı Hak diyor ki, ‘Onlar ne güzel arkadaşlardır’ böyle güzel insanlar için arkasından ne söylesek gerçeği ifade etmekten aciz kalırız. O yüzden büyüklerimiz hep ‘Allah’ım bana o arkadaşların arkadaşı olmayı nasip et, beni Salih olarak yaşat ve şehit olarak öldür.’ Şehitlik mertebesi çok yüce bir mertebe. Şehit olan insan ailesi ve yakınlarından 70 kişiye şahadet verildiğini Peygamberimiz (s.a.v) haber vermiştir. Şehitlere sakın ha ölüler demeyin, bilakis onlar yaşamaktadırlar, ama siz onların yaşantılarının nasıl geçtiğinin farkına veremezsiniz. Abdülkadir bu ailenin çocuğu olarak şehid oldu, ama o hepimizin evladı, şehidi.”dedi.
(0)
Hiç Yorum Yazılmamış
Diğer Güncel Olaylar Haberleri
- Emlak Vergisinde Son Hafta
- Görme Engelliler İçin Hissedilir Taş
- İnegöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
- Bugün Regaip Kandili
- %3,5 u Protesto Ettiler
- Halk Bankası Şube Müdüründen Başkan Aktaş’a Veda Ziyareti
- İnegöl'lü Yazar Öğrencilerle Bir Araya Geldi
- Akhisar Semt Sahası ve Lokal Binası Hizmete Açıldı
- Aradığınız Emlak Hurriyetemlak.com'da!
- Üzerinden Otomobil Geçen Çocuk Yaralandı
- Anadolu gençlik Derneği İnegöl Şubesi İstanbul’un Fethini kutlamaya hazırlanıyor
- Öğrencilere Klasik Müzik Dinletisi
- Süt Günü Etkinliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
- İnegöl Belgeseli Bu Akşam TRT'de
- Kadınlara şiddetten korunma önerileri! kapıya yakın durun ...
- İnegöl'lü Çerkesler Büyük Sürgün'ü Unutmadı
- Memur Zammı 'Hakeme' Kaldı!
- Liseli Öğrencilerden Müthiş Buluş
- THY uçağına araba çarptı!
- Mehmet Yıldız Olmasa Aç Kalırız












