banner359

14 Kasım’a Yetişecek!

25 Ekim 2016 Salı 17:49 2016-10-25 17:54:30
14 Kasım’a Yetişecek!

 İnegöl Belediyesi’nin Fatih Mahallesinde yapımını sürdürdüğü Ahıskalılar Anıtı ve meydan projesini inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, alanın 14 Kasım Ahıskalıların sürgün yıldönümünde yapılacak törene yetiştirileceğini söyledi.

Şehrin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalarla İnegöl’ü geleceğe taşıyan İnegöl Belediyesi, İnegöl’e yeni bir anıt ve meydan kazandırmak için kolları sıvadı. Fatih Mahallesi Demirtaş Sokak üzerinde yapımı süren Ahıskalılar Anıtı ve meydan projesinde devam eden çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi verdi. Anıt ve meydan düzenlemesinin 14 Kasım’da yapılacak törene yetiştirilmesi planlanıyor.

HER ALANDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Alanda yaptığı inceleme sonrası projeye ilişkin konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kansu, “Parklar, çocuk oyun grupları, yollar her alanda çalışmalarımız sürüyor. Bugün de Fatih Mahallesindeyiz. Gördüğünüz gibi bir anıt yapıyoruz. Ahıskalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş’ın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’tan böyle bir talebi olmuştu. Başkanımız da uygun görerek bize talimat verdi. Biz de imalat sürecini şuan başlattık ve devam ediyor” dedi.

14 KASIM TÖRENİNE YETİŞECEK
Anıt ve meydan çalışmasının 14 Kasım gününe yetişeceğini de kaydeden Kansu, “Neden 14 Kasım? 14 Kasım 1944 yılında Sovyetler Birliği Stalin döneminde Gürcistan Ahıska bölgesinde bulunan Ahıskalılar sürgüne gönderilmişti. O sürgün esnasında binlerce vatandaşımız, soydaşımız ölmüşlerdi. Çok çileli bir dönemdi. Türkiye’de de yerleşmiş Ahıskalı vatandaşlarımız var. Özellikle Fatih Mahallesinde çok yoğun Ahıskalılar var. Onlara bir anıtın sembolleştirilmesi, o zaman çektikleri çilenin bir sembolü olarak anıt yapmamızı talep ettiler. Burada şuanda Türk bayrağının hilali şeklinde bir anıt uygulanıyor” diye konuştu.

Adil Kansu, anıt ve meydan projesi hakkında da bilgi vererek “Burası yaklaşık 1280 m2. 650 m2’si yeşil alan, 630 m2’si de sert zemin. Yine hilal şeklindeki anıtın olduğu alan 420 m2 ve sert zemine dahil. Banklar koyacağız, oturma yerleri olacak, Türk Bayrağımız olacak. 14 Kasım’da burada tören yapılacak. İnşallah 10 gün içerisinde buraları toparlayıp hizmete açarız. Ben şimdiden Ahıskalılara ve mahalle sakinlerimize bu anıtın ve meydanın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.10.2016 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<