15 Temmuz Milli İrade Nöbetleri Fotoğraf Sergisi açıldı

11 Temmuz 2017 Salı 17:22 2017-07-11 17:32:24
15 Temmuz Milli İrade Nöbetleri Fotoğraf Sergisi açıldı

 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında ve ardından tutulan 29 günlük Milli İrade Nöbetleri sırasında İnegöl ve Türkiye’nin dört bir yanında çekilmiş olan fotoğraflar, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda görücüye çıktı.

banner380
15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 1’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Milli İrade Nöbetleri Fotoğraf Sergisi” açılışı bugün saat 14.00’da Kent Müzesi sergi salonunda gerçekleştirildi. Darbe kalkışması sırasında İhlas Haber Ajansı foto muhabirlerinin Türkiye’nin dört bir yanında hainlerin saldırıları ve Türk Milletinin destansı direnişini ölümsüzleştirdiği fotoğraflar ile İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği “Milli İrade Nöbetleri ve İnegöl” konulu fotoğraf yarışmasında derece sergileme ödülü alan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına; Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Adil Kansu, Eşref Yiğit ve Gülhan Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

TÜRK MİLLETİ MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEKTİR
İhlas Haber Ajansı destekleriyle gerçekleştirilen serginin açılış konuşmasını İhlas Haber Ajansı Bursa Haber Müdürü Uğur Uslubaş yaptı. İHA’nın foto muhabirlerinin 15 Temmuz günü Türkiye’nin dört bir yanında çekilmiş fotoğraflarının 44 vilayette sergilendiğini dile getiren Uslubaş, “Bunlardan bir tanesi de İnegöl ilçemiz. Biz İhlas Haber Ajansı Bursa Bölge Müdürlüğü olarak Çanakkale ve Balıkesir gibi bize bağlı illerde sergiler açmış bulunuyoruz. Ben öncelikle bize bu fırsatı veren değerli İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz günü Türk halkı çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Darbe kavramını bitirdi. İhlas Medya gurubu da, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahir Ören’in talimatlarıyla bu gecenin ilk anından son anına kadar darbecilerin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden, Polis ekipleri ve vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilinceye kadar olan anını an ve an canlı yayınlar ile Türkiye ve Dünya kamuoyuna bildirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da, yine İhlas Medya Gurubunun bir kolu olan TGRT Habere canlı yayına davet etmesinin ardından milyonlarca vatandaşımız sokaklara çıkıp bu darbecilere karşı göğsünü siper etti. Gerçekten 15 Temmuz unutulmaması gereken bir gün. Bizde unutulmaması adına hiçbir karşılık beklemeden hizmetlerimize devam ediyoruz. Türk Milleti vatan sevgisi imandandır Hadis-i Şerefini kendisine yön tayin etmiş bir millettir. Geçmişte Çanakkale’de nasıl göğsünü siper ettiyse bugün de gelecekte de Türk Milleti üzerinde operasyon yapmak isteyenlerin işbirlikçilerine karşı mücadele edecektir. Allah bu devlete ve millete böyle acılar bir daha yaşatmasın” dedi.

UNUTMAMAK VE UNUTTURMAMAK GEREKİYOR
Açılış töreninde Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kürsüye çıkarak katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını unutturmamak adına 11 Temmuz sabahından başlamak kaydıyla 16 Temmuz’a kadar devam edecek bir dizi etkinlikler organize edildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Aktaş, “Bu hain darbe kalkışmasını, bu acıyı unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak bu düşünceyle bir dizi organizasyonlar ve etkinliklerle tertip ettik. Hepimizin bildiği gibi sabah namazını İshakpaşa’da Sayın Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız, Jandarma Komutan Vekilimiz, Emniyet Müdürümüz ve AK Parti İlçe Başkanımız başta olmak üzere yoğun bir katılımla eda ettik. Akabinde Bereket Sofrasında kahvaltımızı yaptık ve daha sonra Şehitlik ziyaretimizi gerçekleştirdik. Müftümüzün duası ile de şehitlerimiz için dualar ve temennilerde bulunduk. Rabbim yaptıklarımızı kabul etsin diye temenni ediyoruz” dedi.

40 YILLIK PLANIN NETİCESİYDİ 15 TEMMUZ
İhlas Haber Ajansı’nın İstanbul ve Ankara merkezli olmak üzere 15 Temmuz gecesi ve devamında tutulan demokrasi nöbetlerinde çektiği fotoğraflarla birlikte İnegöl’de çekilen fotoğrafların da sergide yer aldığını hatırlatan Aktaş, “Demokrasi nöbetlerinin İnegöl ayağında ciddi organizasyonlar oldu. Ciddi bir heyecan ve iştiyak vardı. İnegöl ayağındaki fotoğrafları da harmanlayarak güzel bir sergi oluşturduk. Birazdan onları izlenime açmış olacağız. İnegöl’de kimsenin burnu bile kanamadı, hiçbir sıkıntı olmadı. Binlerce insan büyük bir heyecanla, merakla ve sabırla sabahlara kadar bekledi. İnanın ben yüzde 70-75’leri görmüş AK Parti’nin bir mensubu olarak söylüyorum ki hiçbir seçimde bu kalabalığı görmedim. Kendi siyasi partilerinin farklı işaretlerini yapan insanları gördük, aynı zamanda birbirine sarılan insanları gördük, birbirine destek veren insanları gördük ve o kalabalıkta büyük bir nezaketle birbirine anlayış gösteren insanları gördük. İlçe Başkanımızın özel gayretleri oldu o günlerle alakalı ama bu mesele Türkiye’nin meselesiydi. Bu yapılan harekette Türkiye’nin bağımsızlığına, birliğine ve beraberliğine yapılmış bir hamleydi. Hem jandarmamız hem garnizonumuz hem de başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Milletvekilimiz, İlçe Başkanımız herkes büyük bir olgunluk içerisinde hiçbir paniğe gerek olmadan ve asla devletle milletin karşı karşıya kalmasına gerek kalmadan büyük bir olgunluk içerisinde o bir ayı atlattık. Kesinlikle bunları defalarca ifade etmek gerekiyor. Çünkü 40 yıllık planın neticesiydi 15 Temmuz. 15 Temmuzu bir günden ibaret görmemek lazım” diye konuştu.

“BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ, KARDEŞ OLACAĞIZ VE HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ”
Konuşmasını “Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız” sözleriyle sürdüren Aktaş, “Buna şiddetle ihtiyacımız var. Ben Gürcüyüm, Arnavutum, Boşnağım, ben şu memlekettenim kompleksine girmeden hepimiz gerçek manada İnegöllü ve gerçek manada bir Türkiyeli olacağız. Bütün derdimiz ve heyecanımız budur. Ben bu vesileyle başta Kaymakamımız olmak üzere katılan herkese teşekkür ediyorum Allah herkese ders almayı nasip etsin” ifadelerinde bulundu.

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Son olarak kürsüye çıkan İnegöl Kaymakamı Ali Akça da 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının arifesinde olduğumuzu hatırlatarak “Aradan koskoca 1 yıl geçmiş. Zaman o kadar da hızlı geçmiş ki. Bir yıl sonra yine bu 15 Temmuz darbe kalkışmasının zihinlerimizde yarattığı travmalar ki bence bu yüzyıllar boyunca anlatılacak ve hatırlanacaktır. Ama o kara lekeye ve hain kalkışmaya karşı gösterilen onurlu direniş, bu aziz milletin kararlı duruşu yüzyıllar boyunca anlatılacaktır. 15 Temmuz gecesi neden yaşandı, bu millete niye reva görüldü. 15 Temmuz’dan sonra demokrasi mitingleri yapıldı ve bu meydanları milletimiz doldurdu. Bu sorunun cevapları o meydanlarda arandı. Herkesin bu konu ile ilgili görüşü vardı ama bana göre o rezalet, bu asil milletin yüz yıllarca mazlumun yanında yer almasıdır. Birileri de dünyada bütün zenginliklerinin kendisine akmasını ister. İşte bunlar sahalarda ülkelerde öyle yada böyle bir takım kendisine hizmet edecek uşaklar bulur. O uşaklarda bu ülkeyi yönetmeye ve idare etmeye çalışır. Ama biz biliyoruz ki bu asil millet esaret denen kavramı ezelden beri reddetmiştir. O gece bu millete giydirilmeye çalışan esaret gömleği el birliği ile bir olarak, iri olarak, siyasi farklılıkları ve diğer farklılıkları bir kenara bırakarak dimdik ayakta durarak yırttık, attık. Bu sabah hatırladığımız gibi. Devletimiz ve milletimiz oradaydı, aziz şehitlerimizin makamlarındaydı. Onları saygıyla andık. Yüce kitabımızdan ayetler okundu, onlar için dualar edildi. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını unutmayacağız, unutturmayacağız ve sürekli hatırlayacağız. Sonrasındaki asaletli duruşu da sürekli hatırlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından “15 Temmuz Milli İrade Nöbetleri Fotoğraf Sergisi” açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Ardından davetliler sergiyi gezerek 1 yıl önce yaşanan o kara geceyi ölümsüzleştiren fotoğrafları ilgiyle inceledi.

Son Güncelleme: 11.07.2017 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<