banner359

15 Temmuz şehitleri için lokma dağıtıldı

14 Temmuz 2017 Cuma 16:02 2017-07-14 16:08:13
15 Temmuz şehitleri için lokma dağıtıldı

 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Cuma namazı sonrası İshakpaşa Camisinde gerçekleştirilen lokma ikramına katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz’un Çanakkale ve Kurtuluş savaşından sonra Cumhuriyet tarihi boyunca verdiğimiz en büyük mücadelelerden biri olduğunu söyledi.

İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlarını sürdürüyor. 11 Temmuz Salı günü sabah namazıyla başlayan ve 16 Temmuz Pazar günü sabah namazıyla sona erecek etkinlikler kapsamında bugün Cuma namazı sonrası İshakpaşa Camisi önünde vatandaşlara lokma ikramı yapıldı. Lokma dağıtımına Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile STK temsilcileri de katıldı. İkramlar sırasında tezgahın başına geçen Başkan Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, vatandaşlara lokma ikramında bulundu.

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
Etkinliğe ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz darbe kalkışmasının 1’inci yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerin devam ettiğini belirterek “Hepinizin bildiği gibi 11 Temmuz Salı sabahı sabah namazıyla İshakpaşa Camisinde başlamıştık. Akabinde bereket sofrası sonrası şehitlikte Kuran-ı Kerim ve dualarla programımız devam etmişti. Ve yine o gün 14.00’da o günleri İnegöl ve Türkiye genelinde ifade eden İhlas Haber Ajansı’nın katkılarıyla fotoğraf sergisiyle etkinliklerimizi sürdürmüştük. 12 Temmuz’da müzede çok güzel bir şiir gecesi tertip ettik. Dün akşam hatimlerimizi bağışladığımız güzel bir mevlit programı yaptık Sani Konukoğlu Camisinde ve bugün de İshakpaşa Camimizde Cuma namazı çıkışında lokma dağıtımıyla devam ediyoruz” dedi.

SABAHA KADAR NÖBET TUTULACAK
Hain darbe kalkışmasının yıl dönümü olan 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü yapılacak programlar ve sabah kadar tutulacak demokrasi nöbeti hakkında da bilgi vererek ilçe halkını davet eden Aktaş, “Ben özellikle ilçe halkımıza çağrıda bulunmak istiyorum. İnşallah yarın saat 16.00’da Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. 19.30’da da Heykel önünden başlayan bir yürüyüşümüz olacak ve sabaha kadar nöbetimize devam edeceğiz. Belediye önünde yapılacak etkinliklerle de geceyi doldurmuş olacağız” diye konuştu.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK MÜCADELESİ
Başkan Aktaş, açıklamasında 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının önemine de vurgu yaparak “Çanakkale ve Kurtuluş savaşından sonra Cumhuriyet tarihi boyunca verdiğimiz en büyük mücadelelerden biri olan, 250 şehidimiz ve 2193 gazimizin olduğu bu özel günle alakalı bilinçlenmek, şuurlanmak, konuya daha vakıf olabilmek adına inşallah bu programların etkili olmasını arzu ediyorum. Bu vesileyle katılan herkese de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜM İLÇE HALKINI ETKİNLİKLERİMİZE DAVET EDİYORUM
AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel de yarın yapılacak yürüyüş ve tutulacak demokrasi nöbetine tüm ilçe halkını davet ederek şöyle konuştu: “15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında 11 Temmuz Salı sabahı ilçe halkımız ve protokolümüzün de katılımıyla sabah namazımızı İshakpaşa Camimizde eda etmiştik. Yine burada bereket sofrası etkinliğimizi gerçekleştirip daha sonra da şehitliğimizi ziyaret etmiştik. Yine Belediyemizin düzenlediği etkinlikler kapsamında dün akşam Sani Konukoğlu camimizde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerimler okundu, mevlitler okundu, dualar edildi. Akabinde helva ikramı gerçekleştirildi. Bugün de Cuma namazı sonrası İshakpaşa camisindeyiz. Belediyemizin etkinliği olan lokma ikramlarımızı gerçekleştiriyoruz. En önemli gün ise yarın. Malumunuz 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü. Bunun neticesinde biz de belediyemizin ve AK Parti İlçe Başkanlığımızın çalışmalarıyla bir takım hazırlıklar yaptık. Yarın saat 16.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nin açılışını gerçekleştireceğiz. Buraya tüm ilçe halkımızı ziyaret ediyoruz. Zira bu merkezin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu katılacak. Dolayısıyla ilçe halkımızı orada görmekten mutluluk duyacağız. Yine yarın akşam 19.30 itibariyle heykel önünden başlayarak Mehmet eşliğinde protokol üyelerimiz ve ilçe halkımızla belediye önüne bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Burada da Kuran-ı Kerimler okunacak, dualar edilecek, farklı etkinliklerle demokrasi nöbeti sabah 05.00’a kadar tutulacak. Ben tüm ilçe halkımızı bu etkinliklere davet ediyorum. Ayrıca ilçemizdeki siyasi partilerin İlçe Başkanları, yöneticiler ve üyelerini, tüm STK’larımızı, mensuplarını programlarımıza davet ediyorum.”

Son Güncelleme: 14.07.2017 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<