2'nci Dağcılık Kursu Başlıyor

05 Ekim 2016 Çarşamba 17:28 2016-10-05 17:30:37
2'nci Dağcılık Kursu Başlıyor

 İnegöl Belediyespor Kulübü dağcılık branşı 2016-2017 yeni sezon dağcılık kursları 6 Ekim Perşembe akşamı saat 19.30’da Sani Konukoğlu konferans salonunda yapılacak ilk dersle başlıyor.

banner380
Yeni başlayacak Dağcılık Kursları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl halkının ilgi ve isteği üzerine ilkini 2016 yılı Şubat ayında başlattığımız dağcılık eğitimlerimiz İnegöllü hemşerilerimizin yoğun ilgisiyle yeni dönemde de devam ediyor. Yeni dönem kurs kayıtlarımızın duyurusunu geçtiğimiz haftalarda yapmıştık. Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde kurslarımıza ilgi gayet yoğun şekilde devam ediyor” dedi.

Konuşmasında 6 Ekim Perşembe akşamı saat 19.30’da Sani Konukoğlu konferans salonunda başlayacak olan yeni dönem kursa 108 kişinin kayıt yaptırdığını aktaran Başkan Aktaş; “Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde eğitimlerimizi Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü Bülent Aktaş’ın eğitmenliğinde gerçekleştireceğiz. Kursiyerlerimiz öncelikle 8 haftalık teorik dersleri tamamlayacak sonrasında ise kamp, dağ yürüyüşü, kaya tırmanışı temel eğitimleriyle devam edeceklerdir” dedi.

69 DAĞCI LİSANSLI OLDU
Geçtiğimiz Şubat ayında açılan kursa katılan dağcı sporcularının temel eğitimlerini tamamlamalarının ardından ileri kaya tırmanış eğitimlerine devam ettiklerini söyleyen Aktaş; “Geçen dönem eğitimlerimize katılan 69 dağcı sporcumuz lisanslarını aldılar. Kurslarımıza gösterilen ilgiden anladığımız üzere bu sayı artarak devam edecek. İnegöl’ün çevresinde dağcılık sporuna uygun pek çok alan var. Henüz keşfedilmemiş doğal güzellikler var. Halkımızın ilgisi ve isteği oldukça yoğun. Her geçen gün ilçemizde yeni yürüyüş ve tırmanış rotaları açılıyor” şeklinde konuştu.

Aktaş devamında; “15 Ağustos 2016’da Oylat İkiz Kayalar’da kaya tırmanış rota açım çalışmalarımız başlamıştı. Bu yeni rotayla birlikte Oylat Kayalıkları da en az şifalı suları ve mağarası kadar ilgi görmeye başladı. Oylat, henüz kaya rota açımları devam etmesine rağmen tüm tırmanış sporu tutkunlarının odak noktası haline geldi. Türkiye’deki birçok kaya tırmanış bölgesinin özelliğini bir arada bulunduran ve kuzey bölgesine baktığı için tüm gün boyu güneşe maruz kalmadan ve yağmur almadan tırmanış yapılabilen Türkiye’nin tek tırmanış bahçesi olan Oylat Kayalıklarımız çalışmaların tamamlanmasıyla 50 rotalık tırmanış bahçesi haline dönüştürülecektir” dedi.

OYLAT’A KAMP SAHASI YAPILACAK
Oylat’a Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen tırmanışçıların daha güvenli ve rahat bir ortamda kamp yapmalarını sağlayacak olan kamp alanlarının yakın zamanda İnegöl Belediyesi tarafından yapılacağı bilgisini de veren Aktaş; “Dünya Şampiyonasına hazırlanan tırmanış sporcularının antrenman alanına dönüşen İnegöl Oylat kayalıkları her hafta Bursa, Eskişehir, Ankara, Bandırma, İstanbul ve İnegöl’den giden kaya tırmanışçılarının odak noktası haline gelmiştir. Yapacağımız kamp alanlarıyla da bu sporcularımıza en iyi şekilde hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 05.10.2016 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<