banner359

2016 yılı Camiler Haftası'nın teması 'Cami ve Kitap'

01 Ekim 2016 Cumartesi 10:48 2016-10-01 10:56:47
2016 yılı Camiler Haftası'nın teması 'Cami ve Kitap'

 Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl “Cami ve Kitap” teması ile önümüzdeki hafta kutlanacak. İnegöl´deki kutlamalar Pazartesi günü başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren Ekim ayının ilk haftasını 1986 yılında  “Camiler Haftası” olarak ilan etmiş, o zamandan itibaren bu haftayı “Camiler Haftası” olarak kutlamıştır. 2003 yılından bu yana ise bu haftaya Din görevlilerini de ilave ederek, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır. Hafta münasebetiyle her yıl farklı bir temayı ön plana çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki temayı ise "Cami ve Kitap" olarak belirlendi.

İLÇE HALKINA DAVET

Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de İnegöl Müftülüğü tarafından organize edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri Pazartesi günü start alacak. İnegöl Müftü Vekili Dr. Ömer Faruk Atan, Pazartesi günü saat 11.00´de İshakpaşa Camii bahçesinde startını verecekleri Camiler Haftası etkinliklerine tüm ilçe halkını davet etti.

İnegöl Müftü Vekili Dr. Ömer Faruk Atan, “Her sene 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlediğimiz Camiler Haftasını bu yılda gerçekleştireceğiz. Her sene toplum içerisindeki gündem olması gereken temalar seçiyoruz. Bu sene “Cami ve Kitap” temasıyla Camiler Haftasını icra edeceğiz. Ailece okuyoruz, okuma kültürü, okuyarak anlamak, anlayarak gelişmek, İslam´ın ilme verdiği değer konularında çeşitli seminer ve konferanslar düzenleyeceğiz” dedi.

DOLU DOLU ETKİNLİKLER

3 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 11.00´de İshakpaşa Cami bahçesinde Camiler Haftası etkinliklerinin açılışını yapacaklarını bildiren Atan, “Açılışımızı yaptıktan sonra her gün bir etkinliğimiz olacak. Bayanlara ve erkeklere yönelik paneller ve konferanslarımız olacak. Pazartesi günü Kurşunlu ve Cerrah mahallelerinde panellerimiz olacak. Salı günü bayanlara yönelik Sani Konukoğlu konferans salonunda panel olacak. Çarşamba günü Huzur mahallesi, Yeniceköy ve Tahtaköprü mahallerinde panelimiz olacak. Kapanış programımızı da Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve İlahiyatçı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öcal hocamızla ‘Cami ve Medeniyet´ konulu konferansla yapacağız. Maksat etkinlikleri bir haftaya sıkıştırmak değil, bir hafta ile inşallah gelecek senemizin startını vermiş olacağız. Bundan sonra inşallah hem camilerimiz hem Kur´an kurslarımız, Kur´an-ı Kerimi okuma-anlama, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme, dini ve kültürel bilgilerle çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 01.10.2016 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<