banner359

2016´da 161 Ortağa 4 Milyon 485 Bin TL

26 Kasım 2016 Cumartesi 11:41 2016-11-26 11:49:49
2016´da 161 Ortağa 4 Milyon 485 Bin TL

 İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan, “Gerek Türkiye gerekse Bursa ölçeğinde dağıtılan kredi ve kredi dönüşlerindeki performans sebebiyle İnegöl Esnaf Kefalet Kooperatifi ortakları takdirle karşılanmaktadır” dedi.

Kooperatif Başkanı Orhan Tanhan, kooperatifin çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Tanhan, “1953 yılında kurulan kooperatifimiz kuruluşundan bu yana 9 bin 960 esnaf ve sanatkâra Halk Bankası aracılığı ile kredi kefaleti vermiştir. İnegöl esnaf ve sanatkârının darda kaldığı veya yatırım yapacağı günlerde kooperatif olarak hep yanlarında olmaya çalıştık. Yasal mevzuat çerçevesinde kredi kefaleti veriyoruz. 2016 yılında 703 esnaf ve sanatkâra 35 milyon 127 bin 500 TL kredi kefaleti verildi. Geçtiğimiz yıldan devredenle birlikte İnegöl esnaf ve sanatkârına sağlanan toplam kredi kefaletimiz 20 Kasım 2016 tarihi itibariyle 66 milyon 200 bin TL´dir. Ortaklar araç rehini, ipotek veya şahıs teminatı ile kredilendirilmektedir. Kredi limiti 150 bin TL´dir. Vade 3 aylık taksitlerle 5 yıla kadardır. Faiz oranı yüzde 10 olup, bu faizi yüzde 5´i hazinece esnafa destek olarak karşılanmakta olup, kalan yüzde 5 ortak tarafından ödenmektedir. Küçük esnaf bankalar aracılığı ile finansman temininde zorluk çektiği için kurulan kooperatifler dayanışmanın ve ekonomik birlikteliğin en güzel örneklerindendir. Ekonominin daraldığı bu günlerde araç, makina ve finansman sıkıntısında devreye girerek ekonominin çarklarının işlemesinde itici güç olmaktayız. Gerek Türkiye gerekse Bursa ölçeğinde dağıtılan kredi ve kredi dönüşlerindeki performans sebebiyle İnegöl Esnaf Kefalet Kooperatifi ortakları takdirle karşılanmaktadır. Bu kooperatifimizin başarı grafiğini yükseltmekte, bu da kredi için plasmana ulaşmamızı kolaylaştırmaktadır” dedi.

2016´da 161 ORTAĞA 4 MİLYON 485 BİN TL

Başkan Tanhan, “2016 yılında kooperatif tarihinde ilk kez faizsiz kredi dağıtımı yapılmış ve müracaat sırasına göre 161 ortağa hükümetçe aktarılan kaynak olan 4 milyon 485 bin TL dağıtılmıştır. Hükümetimizden ricamız ekonominin çarklarının yavaşladığı şu günlerde kooperatiflere daha fazla kaynak aktarmasıdır. Zira kaynak yetersizliği sebebiyle kredi kefaletlerini karşılamakta sıkıntılar çekmekteyiz. Her şeye rağmen bilmekteyiz ki gerek ülke gerekse ülke dışında yaşanan gelişmeler ekonomik sıkıntının temel sebebidir. Ancak millet olarak bu sıkıntıları hep birlikte aşacak güçte iradede milletimizde vardır. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Esnaf ve sanatkârlarımız ülke ekonomisinin omurgasıdır. Bu omurgayı sağlam tutarsak ki; gayemiz budur her türlü zorluk aşılacaktır. Bizler işçisiyle, memuruyla, esnafıyla, tüccarıyla, çiftçisiyle sanayicisiyle üreten ve ürettiğini pazara sunan kesimleriz. Bizler kazandıkça ülke kazanacak. Ülke kazandıkça bizler kazanacağız. Hep birlikte büyük kalkınmış bir Türkiye hedefimiz vardır. Bu hedefi tüm kesimlerle birlikte başaracağız. Bizler yani esnaf ve sanatkârlar bu hedefe varmaya kararlıyız. Yeter ki Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 26.11.2016 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<