banner359

2166 Kişi Kültür Gezilerinden Faydalandı

27 Ağustos 2016 Cumartesi 16:16 2016-08-27 16:21:14
2166 Kişi Kültür Gezilerinden Faydalandı

 İnegöl Belediyesi tarafından 50 yaş üstü vatandaşlara yönelik düzenlenen kültür gezileri kapsamında bu yıl 2166 vatandaş Bursa, Çanakkale ve Konya gezilerine katıldı.

İnegöl Belediyesi tarafından ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtmak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geleneksel hale getirilen Kültür Gezileri, bu yıl 5’inci kez gerçekleştirildi. Çanakkale ve Konya gezilerinde 50 yaş üstü, Bursa gezilerinde ise 40 yaş üstü vatandaşlara yönelik yapılan kültür turları 24 Ağustos tarihi itibariyle tamamlandı.

VATANDAŞIN İLGİSİ YOĞUN OLDU
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk turu 28 Mart tarihinde yapılan Kültür Gezilerine ilişkin bir değerlendirme yaptı. İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlatılan Kültür Gezileri Projesine ilçe halkının yoğun talep gösterdiğini kaydeden Aktaş, “Geçtiğimiz yıllarda çeşitli yaş gruplarındaki vatandaşlarımızı Bursa, Çanakkale ve Konya’ya götürerek bu tarihi şehirlerimizi daha yakından tanımalarına olanak sağlamıştık. Bu yıl da Kültür Gezilerimizin 5’incisini gerçekleştirdik. Kültür turlarımızın 5’inci yılında Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan ulu şehir hüviyetindeki Bursa’ya, ecdadımızın kahramanlık destanı yazdığı yer olan ve insanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarının yaşandığı Çanakkale’ye, yine manevi iklimin yoğun olarak yaşandığı Mevlana diyarı Konya’ya geziler düzenleyerek halkımızın bu hizmetten faydalanmasını sağladık” dedi.

GEZİLERE 2166 KİŞİ KATILDI
İnegöl Belediyesi olarak geleneksel hale getirilen kültür gezileri kapsamında her yıl tarihimizde iz bırakmış, insanlık adına önemli eserlerin yer aldığı şehirlere geziler düzenlendiğini hatırlatan Aktaş, “Özellikle kendi imkânlarıyla buralara gidemeyen vatandaşlarımız başta olmak üzere binlerce vatandaşımızı bu projeden faydalandırdık. Geride kalan 4 yılda yaklaşık 10 bin vatandaşımız gezilerimizden faydalanmıştı. Bu yıl da rakamlara baktığımızda 2166 vatandaşımız bu 3 şehre düzenlenen gezilere katıldı. Halkımızdan gelen bu yoğun ilgi ve memnuniyet bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor” diye konuştu.

ÇANAKKALE GEZİSİNE 976 KİŞİ KATILDI
Kültür gezileri kapsamında ramazan ayı öncesi Bursa ve Çanakkale gezilerinin düzenlendiğini, ramazan sonrasında ise Konya gezilerinin yapıldığını kaydeden Aktaş, şöyle konuştu: “28 Mart’ta Çanakkale turu ile başlayan gezilerimize toplamda 2 bin 851 vatandaşımız müracaat etti. Ancak bazı vatandaşlarımız farklı sebeplerle geziye katılamadı. Toplamda 2 bin 166 vatandaşımız Bursa, Çanakkale ve Konya gezilerinden faydalanmış oldu. Çanakkale gezilerimize toplamda 1111 vatandaşımız başvururken, 976 vatandaşımız geziye katıldı. 135 kişi ise farklı sebeplerden ötürü gezide yer alamadı. Çanakkale’ye yapılan gezilere 24 otobüsle katılım sağlandı. 23 Mayıs tarihinde ise Çanakkale gezilerimiz son buldu.”

BURSA GEZİLERİNE 483 KİŞİ KATILDI
“40 yaş üzeri vatandaşlara yönelik düzenlenen Bursa gezimize ise toplam 654 kişi başvurdu. 483 vatandaşımız bu geziye katılma imkanı bulurken, 171 vatandaşımız farklı sebeplerden dolayı gezide yer alamadı. 29 Mart tarihinde başlayan ve 23 Mayıs’ta son bulan Bursa gezilerimize toplamda 13 otobüsle katılım sağlandı.”

KONYA GEZİLERİNE 707 KİŞİ KATILDI
“50 yaş üstü vatandaşlara yönelik düzenlediğimiz Konya gezimize de ilgi yoğun oldu. Konya gezimize toplamda 1086 kişi başvurdu. Ancak 707 vatandaşımız katılım gösterebildi. 379 vatandaşımız çeşitli sebeplerden dolayı geziye katılamadı. 18 Temmuz tarihinde başlayan ve 24 Ağustos’ta son turu yapılan Konya gezimize 17 otobüsle katılım sağlandı.”

Başkan Aktaş, ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini seyahat etme imkânı olmayan vatandaşlara bu tür imkânları sağlamalarının; ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini vatandaşlara göstermenin ve tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmanın sosyal belediyecilik anlayışı gereği devam edeceğini de dile getirerek “Gezilerimizde sadece tarihi ve turistik mekânları değil ülkemizin manevi mimarlarını da ziyaret etmiş oluyoruz. Bundan sonraki yıllarda da kültür gezilerimiz sürecek” dedi.

Son Güncelleme: 27.08.2016 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<