banner359

7 Asırlık 'Şato Koltuğu' Yeniden Hayat Buldu

12 Kasım 2016 Cumartesi 10:50 2016-11-12 11:02:44
7 Asırlık 'Şato Koltuğu' Yeniden Hayat Buldu

 İnegöl MODEF EXPO Fuarında sergilenerek yurtdışından büyük talep alan Truva adı verilen sandalye ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

MISIR DÖNEMİNDE KULLANILMIŞ

MODEF EXPO fuarında stant açan Sandalye firması sahibi Fahri Taycı, 700 yıl önce şatolarda kullanılan sandalyeyi yeniden üreterek tarihe ışık olduklarını belirtti. Taycı, “Mısır tarihini incelerken 700 sene önce şatolarda kullanılan sandalye modelini gördüm. Merakla bu ürünü üretmek istedim. Gereken çizimleri yaptık, çalışmalar yaptık. Ürünün üzerinde minik değişikliklerle bir model oluşturduk. Ürünün tamamı ahşap ve el oyması. 700 yıl önce Mısır döneminde bu model büyük şatolarda kullanılmış” dedi.

YOĞUN TALEP

Ürüne yoğun talep olduğunu aktaran Taycı, “Amerika´dan yoğun bir sipariş var. Truva adını verdiğimiz model, fuarda da yoğun ilgi görüyor” diye konuştu. Taycı, sandalyenin fiyatının bin dolar olduğunu da sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 12.11.2016 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<