ADD'liler İnegöl'de buluştu

.

02 Mart 2015 Pazartesi 10:49 2015-03-02 10:50:42
ADD'liler İnegöl'de buluştu
 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Eşgüdüm Şubeleri toplantısına İnegöl Şubesi ev sahipliği yaptı.
Hotel Angelacoma’da düzenlenen Eşgüdüm toplantısına, ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu İrfan Öztürk ve Şube Başkanları ile üyeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ADD İnegöl Şubesi Başkanı Ali Darıcı, “Ülkemizin karanlık günlere doğru sürüklendiği, yasaların hiçe sayıldığı, Cumhuriyetin içinin boşaltıldığı, Atatürk’e saldırıların devam ettiği şu günlerde, ülkemin insanlarının üzerine korku elbisesi giydirilmiştir. Aydınlarımız bile ses çıkaramaz hale getirilmiştir. Her gün yeni bir şarlatan çıkıyor, efendisinin dikkatini çekmek için, ahlaksızlık, terbiyesizlik yapıyor ve herkes bu şarlatanı seyrediyor. Leşten bir lime koparabilmek için her gün yenileri ortaya çıkıyor. Ama şunu unutmuyorlar; Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu haddini bilmez leş kargalarını her zaman, her yerde gereken cevabı vermeye hazırız. Bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz derken şarkı söylemiyoruz. Karanlığa karşı aslanlar gibi haykırıyoruz. Tüm Cumhuriyetçileri, Atatürkçüleri göreve devam etmeye, yan yana olmaya, omuz omuza olmaya çağırıyoruz. Bizler Türk milleti olarak hep var olduk, var olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

HÜKÜMETE YÜKLENDİ

ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu İrfan Öztürk ise, “Demokrasi adı altında Milletvekillerini AK Partiye teslim etmenin çalışması ve çabası içinde olanlar var. Aklı başındaki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bunu görüyor. Maalesef gözlemlediğimiz diğer konuda; kendisini sosyal demokrat olarak nitelendiren bazı insanlarımızın kimi iyi niyetle, kimisi de iyi niyetin dışına çıkarak bu partinin parlamentoya taşınması için destek sunacaklarını açıklamışlardır. Bu siyasi partinin parlamentoya girmek gibi bir kaygısı yoktur. Çünkü kendileri Türkiye Cumhuriyeti parlamentosunu reddetmişlerdir. Eğer böyle bir inançları varsa, olmazsa olmaz dedikleri çözüm sürecinin bir maddesi de bu seçim barajının düşürülmesi olmalıydı. Demokratik yaşam, Cumhuriyet, Türkiye söylemlerini ağzından düşürmeyen bir anlayışın, Avrupa’nın değil, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu antidemokratik anlayışla baraj konusunda hiçbir şey söylemiyor olmaları bile bizler açısından niyetlerin ortaya koymuştur. Zor bir süreç… Yeni bir Anayasa söylemiyle Türkiye’nin bölünme sürecini resmen başlatmışlardır. Öz güvenlik kuvvetleri oluşturmak düşüncesindeler. 10 maddede çok muğlak sözcükler, ne anlama geldiği belli olmayan üstü örtülmüş sözcüklerle topluma yeni bir şey dayatılıyor. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz bu metinde anlatılanların ne anlama geldiğini biliyoruz. Ama çıkıp açık yüreklilikle, insan onuruna yakışırca, hem var olan iktidardan hem de bu siyasi partiden bunların anlamının ne olduğunu bekliyoruz. Eğer Türkçe sözcüklerle ifade edemiyorlarsa, moda deyimle Osmanlıca yazsınlar, anlatsınlar. 13 yılın kısa ve net bir özeti var” dedi.

DİN ADINA AHLAKI YOK ETTİLER

İrfan Öztürk, “AK Parti iktidarı 13 yıl süresince din adına bu ülkede ahlakı yok etmiştir. Ahlak yöreseldir ama etik kurallar evrenseldir. AK Parti din adına etik kuralları da yerle bir etmiştir. Yalanı, hırsızlığı ve halkı aldatmayı meşrulaştıran bir anlayışı dayatmış, 13 yıldır bir algı operasyonu ile ülkeyi bu günki hale getirmişler. Tamamen illizyonist ortam yaratmış, bize yalanları doğru olarak yutturmaya çalışmış ve bunu maalesef bir ölçü de başarmışlardır. Bize düşen görev, toplumun gözüne indirilen bu perdenin kaldırılması için demokratik koşullarda ne yapılması gerekiyorsa onu yapmalıyız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.03.2015 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<