banner359

Ahırlar yıkıldı

13 Şubat 2017 Pazartesi 17:29 2017-02-13 17:36:02
Ahırlar yıkıldı

 İnegöl Belediyesine bağlı ekipler, Alanyurt Cumhuriyet Mahallesinde çirkin bir görüntüye sebep olan, çevre sağlığını tehlikeye düşüren ve halkın sağlığını tehdit eden ahırları kaldırdı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çirkin bir görüntüye sebep olan halk sağlığını tehdit eden ve çevre sağlığını tehlikeye düşüren ahırlara yönelik kararlı uygulamasını sürdürüyor. Kısa bir süre önce Yenice Mahallesi Refah sokakta at besleyen mahalle sakinleri tarafından yapılan ahırlar, İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından yıkılarak bölge temizlenmişti. Çevresiyle örnek bir şehir ortaya koymak için çalışmalarını aralıksız sürdüren İnegöl Belediyesi son olarak Alanyurt Cumhuriyet Mahallesindeki ahırları vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine kaldırdı.

SAHİPSİZ ATLAR BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ
Zabıta ekipleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkımda yaşanabilecek güvenlik sorunu nedeniyle İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi aldılar. Bölgede bulunan tüm ahırların yıkımı yapılırken, 9 at arabasına Zabıta ekiplerince el konulurken, sahipsiz 2 atta barınağa götürüldü.

“HALKIMIZIN ÖNCELİKLERİ BİZİM ÖNCELİĞİMİZDİR”
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Alanyurt Cumhuriyet Mahallesindeki ahırların yıkımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnegöl’ümüzün yakışır bir şehir görünümüne kavuşulması noktasında elimizden geldiğince gerekli gördüğümüz alanlarda yerinde tespitler yaparak tüm dinamiklerimizle hizmetlerimizi şehrimizin dört bir tarafına yaymanın telaşı içerisindeyiz. Bu noktada halkımızın öncelikleri bizim önceliğimiz parolasıyla insan odaklı çalışma prensibiyle örnek bir şehir olgusunu yerleştirmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

AHIRLAR TEK TEK KALDIRILDI
Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan rutin kontroller sırasında Alanyurt Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar tarafından yapılan ahırlar nedeniyle çevre kirliliği ve görüntü kirliliği oluştuğunun tespit edildiğini kaydeden Taban, “Bahsettiğimiz bölgede atık malzemeler kullanılarak gelişi güzel yapılan ahırlar yapıldığı, bu ahırlarda at beslendiği hatta bu atların sokak aralarında başıboş bırakıldığı görülmüştür. Modern bir şehre yakışmayan bu görüntüler üzerine bölgede tespit edilen ahırları ve baraka tarzımdaki çadırları kaldırmak için ekiplerimiz harekete geçti. İlçe Emniyet Müdürlüğünün bölgede güvenlik önlemi aldığı yıkımda Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimize Veteriner ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarımızda her türlü desteği vermişlerdir. Her türlü güvenlik tedbirinin alındığı operasyon sonucunda çirkin bir görüntüye sebep olan, çevre sağlığını tehlikeye düşüren ve halkın sağlığını tehdit eden ahırlar tek tek kaldırılırken, 9 at arabasına zabıta ekiplerince el konulurken, sahipsiz 2 atta barınağa götürülmüştür” şeklinde konuştu.

Taban son olarak, “Her geçen gün gelişen, değişen ve dönüşen, bünyesinde barındırdığı markalarıyla bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl’ümüze yakışmayan insan ve çevre sağlığını tehdit eden bu yerlerin bir an önce kaldırılması ve İnegöl’ümüzün yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehir görünümüne kavuşması noktasında tüm ilçe halkımızın desteğini beklediğimizi belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Son Güncelleme: 13.02.2017 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<