AK Parti Aday Adayları Görücüye Çıktı

.

01 Mart 2015 Pazar 21:01 2015-03-01 21:15:16
AK Parti Aday Adayları Görücüye Çıktı
7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde, AK Parti’den Bursa Milletvekilliği için Aday Adayı olan 11 isim, AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Aday Tanıtım Yemeği” ile teşkilat mensuplarına tanıtıldı. Yemekte, mevcut Milletvekili Hüseyin Şahin’in dışında diğer aday adaylarına söz verilmemesi dikkat çekti.
Hotel Angelacoma’da düzenlenen yemeğe AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit, AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayları, AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, mahalle temsilcileri ve mahalle muhtarları ile çok sayıda parti üyesi katıldı.
İNEGÖLLÜLERE ÇOK BÜYÜK BORCUMUZ VAR
Yemeğin ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçimlerde İnegöl’de aldıkları yüksek oyların aynı zamanda kendilerine yüklenmiş birer sorumluluk olduğunu belirterek, “Pazar günü temayül yoklaması yapılacak. 7 Nisan’da adaylarımız açıklanacak ve 7 Haziran’da gerçekleşecek olan genel seçimlerle alakalı büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecanla İnegöl ve Bursa olarak hareket edeceğiz. O hedeflenen istikamete doğru hızla koşacağız. 13,5 sene belki çok uzun bir zaman olarak gözükmeyebilir ama açıkçası o kuruluş aşamasında o 20 yöneticiden birisi de bendim. Hatta en genç yöneticiydim. Uzun bir zaman gibi gözükse de açıkçası şu bir vaka ki, gerçekten yıllar çok çabuk geçti. Çok zahmetler çekildi, çok koşturuldu. Hepimizin bu işte katkısı var. Eğer bugün İnegöl olarak birçok seçimde ya birinci, ya ikinci isek ve beraberinde teşkilat olarak Bursa nezdinde de, ülke nezdinde de ışıl ışıl parlıyorsak, bunda çok değerli Milletvekillerimizin, ilçe Başkanlarımızın, Meclis üyelerimizin, yöneticilerimizin velhasıl burada görev yapan herkesin çok büyük desteği ve katkısı var. Ama beraberinde de bizim İnegöllülere çok büyük borcumuz var. Bizi hiç mahcup etmediler. Gerçekten her zaman bize çok büyük destek verdiler. Henüz bir yılı bile doldurmayan Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 72 gibi bir oy oranına ulaştık. Hemen onun öncesinde yerel seçimlerde Bursa ilçeleri arasında birinci olarak, diğer 2 CHP’li Belediye de dahil olmak üzere birinci olma şerefine nail olduk. Allah’a hamd olsun. Teşekkür ediyoruz. Ama bunları aynı zamanda bize yüklenmiş birer sorumluluk olarak görüyoruz. İnşallah genel seçimleri de hayırlısıyla geçip, bu istikameti daha da ileriye götürmek adına el birliğiyle hep birlikte çalışacağız. Şimdiden hem temayülümüz hem seçim sürecimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
BAŞARI ÇITASINI DAHA DA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ
Toplumları sağlıklı bir şekilde ayakta tutan etkenlerin başında birlik ve beraberlik geldiğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ise, “Bu önemli etkenin zıddı olan tefrika ise milletlerin zayıflayıp çökmesine vesile olan tehlikeli bir hastalıktır. Bizi hüsrana götürecek bu felakete karşı uyanık olmak, diğer milletler karşısında zelil olmamak için gereklidir. Güçlü olmanın en önemli şartları dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberliktir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ne güzel ifade etmiş; ‘Girmeden tefrika bir millete; düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler; onu top sindiremez.’ AK Parti kendisini siyasetin merkezine konumlandıran muhafazakar demokrat bir kitle partisidir. Cumhuriyet tarihinin en büyük demokratikleşme ve değişim hamlesini başlatan AK Parti, kurulduğu günden bu yana girdiği tüm seçim ve halk oylamasından başarıyla çıkmış, üst üste üç dönem oylarını artırarak iktidarını koruma başarısı göstermiştir. AK Partinin geliştirdiği muhafazakar demokrat siyasi kimlik, kurumsallaşarak büyük bir siyasi cazibe merkezine dönüşmüş ve diğer bölge ülkelerine örnek teşkil edecek bir ilham kaynağı haline gelmiştir. Dünyada birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyen, toplumsal dayanışmayı sağlayamayan bir tek aile, şirket, dernek, kulüp, kurum, vakıf ya da devlet yoktur ki başarıya ulaşmış olsun. Toplumsal dayanışma olmadan, birlik ve beraberlik sağlanmadan atılan adımlar en başta, güzel görünse de, yahut başarılıymış gibi algılansa da, o çemberin içerisinde olması gerekenlerden bir kişi bile dışarı da kalmışsa, birlik sağlanamamış demektir. Birlik sağlanamamışsa dayanışma sağlansa sadece bir hayal olarak kalır. Unutmayalım ki, kalkınma, refah, barış, huzur ve özgürlük için birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma bir zorunluluktur. Bugüne kadar girdiğimiz bütün seçimlerde en yüksek oyu almamızda büyük katkısı olan teşkilat mensubu arkadaşlarıma yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bir hayli yüksekte olan başarı çıtasını daha da yukarılara taşımak için omuz omuza, el ele vererek, birlik ve beraberlik içinde bunu da başaracağımıza inanıyorum. Bu arada şuan da aramızda olamayan, ahrete göç etmiş olan Nihat Korkmaz, Ali Tecimer, Osman Özütürk ağabeylerimizi, Hikmet Şahin Başkanımızı ve şu anda adını sayamadığım birçok daha arkadaşlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMADIĞIMIZ ZAMAN HER ZAMAN BAŞARILI OLACAĞIZ
AK Parti Bursa Milletvekili ve Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Şahin ise, “AK Parti kurulduktan kısa bir süre sonra iktidara geldi. Bunu başka hiçbir ülkede göremezsiniz. AK Parti ülkemizi uçurumun kenarından aldı ve bununla beraber çok güzel çalışmalara imza atıldı. Sağlıkta, eğitimde ve birçok alanda başarıdan başarıya koştuk. Ülkeyi uçurumun kenarında alırken, birileri boş durmadı. Ama hamd olsun başarılı olamadılar. Yine boş durmadılar, partimizi kapatmaya çalıştılar ama yine başaramadılar. Bu seçimlerde de boş durmayacaklar ama bu salondakiler çalışacak, onlardan daha çok çalışacak ve onlar yine başaramayacaklar. Bugünün özel bir anlamı daha var 28 Şubat. Eskilerde milletin seçtiği bir partiye darbe planları yapıldı. O gün o darbeyi yapanlar, gazetelere manşet atanlar o zaman başarılı oldular ve muhtar bile olamazsın dediler. O muhtar bile olamazsın dedikleri Recep Tayyip Erdoğan, sizlerin reyleri ile hem Başbakan oldu hem de Cumhurbaşkanı oldu. Allah onlara fırsat vermedi. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadığımız zaman bizler her zaman başarılı olacağız” dedi.
KOALİSYONLARLA YÖNETİLMESİN
2011 seçimlerinde halkın yüzde 50 desteği ile iktidara geldiklerini hatırlatan Şahin, “Üzerimize düşen vazifenin bilinci ile daha çok çalışmamız gerekiyor. Allah kısmet etti 2011 seçimlerinde yüzde 50 desteği ile iktidara geldik. O dönemde Anayasayı değiştirmeyi vaat etmiştik milletimize. Biz yılmadık çalıştık. Muhalefet kanadı ile diğer partililer ile uzlaşmaya çalıştık ama uzlaşamadık. Bizim vaadimiz var. Bu memlekete vaadimiz var. Yeni bire anayasa vaadimiz var. 2011 seçimlerindeki bu vaadimizi 2015 seçimlerinde yine vaat ediyoruz. Yeni bir anayasa vaat edeceğiz ve bu anayasa içinde bu ülkeyi asla koalisyonlara mahkum etmeyecek, Başkanlık modeli var. Biz Başkanlık sistemini Cumhurbaşkanımız Başkan olsun, sonra bir AK Partili Başkan olsun diye istemiyoruz.  Bizim bir taahhüdümüz var. Başkanlık modeli ile Türkiye 2002 öncesi o kaotik yıllara, hele hele 80 öncesi o yıllara bir daha dönmesin. Milletimiz sandığa gitsin, yüzde 51’i kim alıyor ise Devlet Başkanımız o olsun. Bu ülke koalisyonlarla yönetilmesin. Bunun için ise milletimizin reylerini isteyeceğiz. Ve bunun içinde yine çok çalışmamız lazım” diye konuştu.
ÜLKEMİZİN HER TARAFINDA BARIŞ VE KARDEŞLİK RÜZGARLARI ESİYOR
Milletvekili Şahin, “Ülkemize kan kusturan ve neredeyse çocuklarımızı askere göndermekten imtina eder duruma getiren, memleketimizin baş belası, terör hadisesi ile alakalı çok önemli bir günler yaşadık. Hamdolsun yapılan çalışmalar ile iki yıla yakındır Şehit haberi almıyoruz, Şehit haberleri gelmiyor. Ülkemizin her tarafında barış ve kardeşlik rüzgarları esiyor. Ülkemizin Doğusu ve Batısı birbirlerini yeniden tanıyor. Birileri bizi sanki bizim aramıza gelmişte, sonradan yeniden görüşüyor gibi. Çözüm süreci ile birlikte her şey ortadan kalktı. Silahlar çekildi. Biz bu müjdeyi verirken, bizim yaptıklarımızı hazmedemeyenler bunu, ülke bölünüyor, siz terör örgütü ile pazarlık yapıyorsunuz dercesine bizi ve yapılan çalışmaları aşağılamaya ve milletimizin aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Terör hadisesi çözüm süreci öncesi 30 yıl önce vardı. Şehit verdik. Biz terör ile müzakere ediyoruz. Biz müzakere etmeyeceğiz de, Yunanistanlılar mı gelip bunlarla müzakere edecek? Son olarak yeni yasa ile ilgili olanları hepimiz biliyoruz. Şimdi birileri yüzünü kapatacak, birileri helal lokma kazanmaya çalışan insanların ekmek teknelerine Molotof atacak ve bunlarda cezasız mı kalacak? Onun için biz bu insanların bu gibi şeylerle kalkışmaları için ağır cezalar konmasını isterken, diğer üç parti buna karşı çıkıyor. İstemiyorlar böyle bir şey. Her şey ortada” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti Bursa Milletvekilliği için Aday Adayı olan 11 isim tek tek kürsüye çağrılarak teşkilata tanıtıldı.

Son Güncelleme: 01.03.2015 21:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<