banner359

Akçasu Deresi Islah Ediliyor

29 Temmuz 2015 Çarşamba 10:55 2015-07-29 10:58:20
Akçasu Deresi Islah Ediliyor
 Geçtiğimiz kış ve ilkbahar aylarındaki yoğun yağışlarda taşan ve tarım arazilerinin sular altında kalmasına neden olan, yaklaşık 1960´lı yıllardan bu yana ıslah çalışması yapılmayan Akçasu Deresi sonunda ıslah edilmeye başlandı.
İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, dün Mesudiye Mahalle Muhtarı İlhan Aydemir ile birlikte deredeki ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

BİZ BUNU GÜNDEME GETİRDİK

İncelemenin ardından açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Bu dere 1960´lı yıllardan bu yana hiç ıslah edilmemiş. Mart ayında bildiğiniz üzere sel baskını olmuştu. Yaklaşık bin dönümlük yerde çiftçimiz büyük zarar görmüştü. Devamında yağmurların artması ile birlikte Haziran ayında yine dere taştı. Yeniden zarar görmüştük. Tabi biz bunu gündeme getirdik. Sağ olsun Devlet Su İşleri geldi, Ankara yolunun üst bağlantı noktasından sonuna kadar dereyi ıslah ediyorlar. Bundan sonra bu bölgede sel baskınlarının olacağını ummuyoruz. Çok güzel bir çalışma var. Buraya gelen ekipler olsun, duyarlı olup ekipleri sevk eden Devlet Su İşleri Bölge Müdürü, Büyükşehir Belediyesi´ne çok teşekkür ediyoruz" dedi.

DEVLET SU İŞLERİ´NE BAŞARILAR DİLİYORUM

Mesudiye Mahalle Muhtarı İlhan Aydemir ise, "Arazi sahipleri ile birlikte sel felaketinin ardından imza topladık, ilgili yerlere müracaat ettik. Çalışmalar başladı. Bu çalışmalardan dolayı memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bundan sonra arazimiz su altında kalmaz, ürünler zarar görmez. Devlet Su İşleri´ne başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.07.2015 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<