banner359

Akıncılar Ürün Toplama Merkezi Açıldı

28 Temmuz 2017 Cuma 19:07 2017-07-28 20:05:58
Akıncılar Ürün Toplama Merkezi Açıldı

İnegöl Belediyesi tarafından bağlı Akıncılar Mahallesi’nde yapılan ürün toplama merkezi törenle hizmete açıldı.

 Törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, Müftü Kazım Güzel, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından törenin açış konuşmasını yapan Akıncılar Mahallesi Muhtarı Hayrettin Akın, mahallelerinde yetişen meyvelerin saklanması ve sevkinin sağlanması amacıyla talepte bulunduklarını ve Belediyenin bu konudaki taleplerini kısa sürede yerine getirdiğini ifade ederek, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti. Akın, ürün toplama merkezinin hayırlı olmasını diledi.
13 YIL BOYUNCA TEK DÜŞÜNCEMİZ, TEK GAYEMİZ İNEGÖL OLDU
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Kırsal Kalkınma hedefiyle, İnegöl Tarımını hak ettiği yerlere getirme adına yaptığımız hizmetlere bir yenisine daha eklemenin mutluluğu ile Akıncılar Mahallemizde hayata geçireceğimiz Ürün Toplama Merkezimizin açılış törenine teşrif herkese teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak bugün tarıma katkı sağlayacak, çiftçimize destek verecek bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Bizler, göreve geldiğimiz ilk günden beri iradenin gerçek sahibi olan milletimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın bizlere göstermiş olduğu teveccühü hiçbir zaman boşa çıkarmadan onlara layık olabilmek için var gücümüzle gönülden bağlı olduğumuz İnegöl'ümüzün sokağında, caddesinde, mahallesinde ve kırsalında dur durak bilmeden çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz.  Şunu gönül rahatlığı ile söylüyorum ki; 13 yıl boyunca tek düşüncemiz, tek gayemiz İnegöl oldu. 13 yıl boyunca gerilim, bahane, mazeret değil; bütün İnegöl halkına ulaşan ve İnegöl'ün her metrekaresini kapsayan somut hizmetler, gözle görülür eserler, milletin derdine çare olacak çözümler ürettik. Bu anlayışla çıktığımız bu yolda dur durak demeden çalışmaya devam ediyoruz. Belediyecilikte ustalık dönemimizde olmak hasebiyle de şehrimize her haliyle yakışacak kent dokusuna farklı boyut kazandıracak vizyon projelerimizi bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlayışla can dostlarına sıcak bir yuva olacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimiz, ilçemizin ilk kadın milletvekili olan Şekibe İnsel Hanımefendinin isminin yaşatılacağı Doğal Yaşam Çiftliğimiz, bugün Akıncılarda açılışını yaptığımız ürün toplama merkezimin yanında Kurşunlu Mahallemizdeki Ürün Toplama Merkezimiz, vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden araçlarını park edebilecekleri belediye eski başkanlarımızdan Mehmet Çıracı'nın adının yaşatılacağı Katlı Otoparkımız, Akhisar Mahallemizde hayat bulacak Kapalı Semt Pazaryeri, Alternatif doğa sporlarının merkezi konumundaki DOSTUM'a yeni bir heyecan katacak Kamp Eğitim Merkezi, Bugünün Yarını; Yarının Umudu olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak Ayçiçeği Masal Köyü Parkı projelerimizin açılışlarını bir bir yapmaya hazırlanıyoruz. Bunları yaparken hem belediyemizin hem de Bursa Büyükşehir Belediyesinin gücünün sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz.” dedi.
“İNEGÖL İÇİN NE YAPSAK AZ”
“İnegöl için ne yapsak az” diyen Aktaş, “Sizlere layık olabilmek, bu şehre hizmet etmek, bu şehir için üretmek, bu şehrin her bir noktasında halkımızın iyi gününde kötü gününde yanlarında olmak bizlerin birinci önceliği. İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda şehir merkezinde her alanda hizmetleri bir bir yerine getirdiğimiz gibi, Büyükşehir Yasasından sonra artık KIRSALDA da tüm dinamiklerimizle varız. Belediye olarak Kırsal Kalkınmaya Tam Destek parolasıyla başlattığımız hizmet seferberliği ile kırsalda tüm dinamiklerimizle vatandaşlarımızın yanındayız. Bizler, hizmetlerin daha koordineli ve sistemli bir şekilde olması için kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzle kırsala verdiğimiz önem ve desteği her geçen gün daha da arttırarak devam ettiriyoruz. Bu kapsamda alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız, köprü yapım çalışmalarımız, meydan düzenleme çalışmalarımız, kırsal mahalle camilerimizde bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız, çocuk parkı ve futbol sahası yapım çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 
Bulunduğumuz her platformda söylüyoruz. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar, aynı zamanda bir tarım şehri. Ama bunu pratiğe dökmek, yeni atılımlar yapmak, alt yapıyı güçlendirmek gerekiyor. Aynı zamanda yetiştirdiğimiz kaliteli ürünlerin en iyi şekilde pazarlamasını da yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tek amacımız ve gayemiz İnegöl tarımını hak ettiği yere getirmek. Bütün bunların yanında İnegöl tarımına yön verme hedefiyle 2014 yılında yaptığımız Tarım Çalıştayı ve akabinde hazırlanan sonuç raporu doğrultusunda konunun tüm taraflarıyla İnegöl tarımının gelişmesi adına koordineli bir şekilde plan ve projeleri hayata geçiriyoruz. Bu anlayışla kırsal mahallerimizde tarımda yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına Çitli, Turgutalp ve Akbaşlar mahallelerinde Erken Uyarı Sistemini oluşturduk. Yaptığımız "Tarım Fuarı" organizasyonlarıyla da İnegöl Tarımının tanıtımını yaparken çeşitli eğitim ve kurslarla da çiftçimizi bilinçlendirerek daha nitelikli bir tarımsal üretim sağlamak ve bu konudaki kalite çıtamızı sürekli bir üst kademeye taşımak istiyoruz. Ayrıca İnegöllü üretici, yetiştirici ve sektör temsilcilerini farklı teknolojilerle tanıştırmak, uygulanabilir tarım teknolojilerini şehrimize getirmek, üreticilerimizin ve çiftçilerimizin ufkunu geliştirmek, kırsal kalkınmayı sağlamak, İnegöl ekonomisine katma değer sağlamak için üreticilerimizi Tarım Fuarlarına götürüyoruz. İnegöl Tarımının gelişmesine ivme kazandıracak bu tip fuar gezilerimiz ara vermeden devam edecek. Tüm bunlara ilave olarak çiftçi mallarını koruma adına oluşturduğumuz Çiftçi Malları Koruma Kuruluyla üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerin zarar görmesini önlemiş olduk. Ayrıca yine çiftçimizi desteklemek adına arı kovanı, ceviz ve kestane fidanı, sera örtüsü, ceviz soyma makinesi, salça çekme makinesi ve yonca dağıtımlarımız oluyor. Köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim birimlerinde, çöp günlerini belirleyerek haftada bir gün çöpler de toplanmaya başlandı. Bu hizmetin akabinde Temizlik İşleri Müdürlüğü personelimiz tarafından tüm köylerimiz tek tek gezilerek konteynerler de mahallelerimize konuşlandırılıyor. Bunun yanında belediyemiz tarafından Kozluca Mahallesinde süt toplama merkezinin açılışını kısa bir süre önce gerçekleştirmiştik. Tekke Mahallesinde de süt toplama merkezi Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıyor.” Diye konuştu.
ÜRÜN TOPLAMA MERKEZLERİ
Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kırsal kalkınmayı hedefleyerek yaptığımız bu hizmetlerin yanında çiftçilerimizin ürünlerinin lojistiğinin daha sağlıklı ortamlarda yapılması amacıyla oluşturduğumuz Ürün Toplama Merkezlerimizle üreticimize bir kolaylık daha sunmuş bulunmaktayız. 
Daha önce bildiğiniz üzere Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallemizde ürün toplama merkezlerimizi hizmete açmıştık. Bugün de bu merkezlerin üçüncüsünün açılışını gerçekleştirmek için Akıncılar mahallemizde bir araya geldik. Akıncılar Mahallemiz başta olmak üzere İnegöl’ün bu bölgesinde çok yoğun bir şekilde meyvecilik faaliyetleri var. inanıyor ve ümit ediyorum ki burası toptancılarla da iyi bir buluşma noktası olacak. Meyveciliğin yoğun olduğu bu bölgede ürün toplama merkezinin önemli bir işlevi yerine getireceğine inancımız tam. Bu çalışmaların beraberinde diğer kırsal mahallelerimizde de ürün toplama merkezi sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Bu amaçla İnegöl tarımına yeni bir marka kazandırma adına düzenlediğimiz Çilek Çalıştayı'nın ilk somut adımı olarak Kurşunlu'da ürün toplama merkezinin de açılışını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Cerrah'ta da Büyükşehir Belediyesi'ne yer tahsis ettik ve orada Büyükşehir marifetiyle ürün toplama merkezinin yapıldığını da hatırlatmak isterim. Oluşturduğumuz bu ürün toplama merkezlerimizle üreticilerimizi alıcı ve toptancılarla buluşturmayı, muhtelif meyve ve sebze hasat sezonunda mahalle içinde oluşan trafik karmaşasını önlemeyi, ürünlerin sevkiyatında Hal Kayıt Sistemine uygunluğu sağlayarak tarımsal üretimde kayıt dışılığın önüne geçmeyi ve bölgedeki birden çok mahallenin üreticilerinin yararlanabileceği bir tür bölgesel ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyoruz”.
MALİYETİ İSE 300 BİN TL'DİR
“Ürün toplama merkezimizin teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse; Her biri 30 metrekare olmak üzere 5 bölümden oluşan toplam 150 metrekare kapalı alana sahip ve 100 metrekare açık alanı (sundurma) bulunan binamız toplam 250 metrekaredir. Çelik çatısı dairesel tonoz sistemden oluşmaktadır. Önündeki sundurma sayesinde traktör ve kamyonlara kolay bir şekilde aktarım yapılabilecek. Ayrıca Ürün Toplama Merkezine 1350 metrekare beton parke döşenerek, çevre düzenlemesi ve aydınlatma sistemi de yapılmıştır. Akıncılar Mahallesi Ürün Toplama Merkezinin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti ise 300 bin TL'dir. Bu güzel ve nezih tesisi yapmak bizden, sonrasında buraya sahip çıkıp, korumak ve en uygun şekilde kullanmak ise başta muhtarımız olmak üzere, tüm mahalle sakinlerimize önemli görev düşüyor. Hedefimiz; İnegöl'de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple şehrin dört bir tarafına hizmet ağımızı yayarak vatandaşlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacakları bir şehri imar etmek için 7/24 çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Son olarak İnegöl tarımına, çiftçimize ve kırsal mahallelerimize verdiğimiz desteklerin artarak devam edeceğini bir kez buradan hatırlatarak, Akıncılar mahallemizde açılışını gerçekleştirdiğimiz 'Ürün Toplama Merkezi'mizin meyveciliğin yoğun yapıldığı bu bölgeye hayırlı ve uğurlu olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”.
Konuşmaların ardından Müftü Kazım Güzel’in duasıyla kurdele kesilerek açılışı yapılan ürün toplama merkezi gezilerek incelendi.
Törene katılanlara meyve ikram edildi.

Son Güncelleme: 28.07.2017 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<