banner359

Aktaş Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

06 Ekim 2016 Perşembe 15:47 2016-10-06 15:54:53
Aktaş Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’deki basın mensuplarıyla bu sabah kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Belediye hizmetleri ile İnegöl merkezli konulara ilişkin gündem değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda Başkan Aktaş, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 3 aylık olayların ele alındığı gündem değerlendirme toplantısında Belediye Başkan Yardımcıları; Turgay Yel, Adil Kansu, Alper Taban, Eşref Yiğit, Gülhan Şahin ve Sabri Günaydın da hazır bulundu.

2-3 aylık periyotlarla basın mensuplarıyla buluştuklarını hatırlatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, son buluşmanın darbe teşebbüsünden bir gün önce yapıldığını dile getirerek, “En son 14 Temmuz günü buluşmuştuk. Ertesi gün de darbe teşebbüsü olmuştu. Allah bir daha göstermesin. İlçe halkımız bu darbeye çok güzel bir tepki verdi. İnegöl burada farkını ortaya koydu. 27 gün sürece demokrasiye sahip çıktı. Hepsine teşekkür ediyorum. Belediye olarak da biz demokrasi nöbetlerinde işin organizasyonunu gerçekleştirdik. Darbe teşebbüsü sonrası 4 arkadaşımız da açığa alındı biliyorsunuz. Valilik kanalıyla nihai kararları verilecek. Bizler de sizlerle bunları paylaşacağız. Demokrasi nöbetlerinden sonra 2 senedir gerçekleştiremediğimiz Kültür Sanat Festivalimiz geldi. Genel Merkezimizle de görüşerek; Uğur Işılak konserli, folklor ağırlıklı bir organizasyonu ilçe halkıyla paylaştık. Çadırlar bölgesinde de dualarla, Kuran tilavetleri ile programımızı bitirdik” dedi.

HERKESE HER KONUDA YARDIMCI OLUYORUZ
Darbe girişimleri ve sonrasında yaşananlara rağmen İnegöl Belediyesi’nin faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğüne vurgu yapan Aktaş, “Bu işleri ekibimizle beraber yapıyoruz. Başkan yardımcılarımızla beraber çalışıyoruz. Onlar aldıkları konularla alakalı büyük bir heyecanla işlerini yapmaya çalışıyorlar. İnegöl Belediyesi her konuda herkese yardımcı oluyor. Bizim işimiz değildir deyip kesip atmıyoruz. Bundan sonra da Belediye olarak desteklerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

OYLAT’TA 1 HAFTADIR KÖMÜR YAKILMIYOR
Konuşmasında İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler ve hizmetlerle ilgili de bilgi veren Aktaş, şöyle devam etti: “Burhaniye Mahallesi Konağı Cuma günü (yarın) açılacak. Mahalle Konağımızın açılışını saat 17.30’da AK Parti Bursa Milletvekilimiz Sayın Hakan Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceğiz. Ayrıca yine Mesudiye Mahallesi’nde park açılışımız olacak. Önümüzdeki hafta Oylat’ta yeşil enerji projemizi tanıtacağız. Oylat’ta bir haftadır artık kömür yakılmıyor. Atık suyla ısıtıyoruz Oylat’ı. Devam eden inşaatlarımız var. Huzurevimizin inşaatı sürüyor. MERPA Köylü Pazarı bitti. Her an açılabilir. DOSTUM projemiz bitti. Yakın zamanda bununla ilgili detaylı açıklama yapacağız. Belediye Binamız ve meydan projemizde yılsonunda ihalesi olacak. SUGESAM Projesinin 1 aylık süreci var. Tabiat Çiftliğimizin ihalesi gerçekleştirildi. Yeni Hayvan Barınağımız yapılacak. İhalesi 26 Eylül’de yapıldı. Katlı Otopark ihalesi yapıldı. Eski Alyans Düğün Salonu bölgesinde yakında çalışmalar başlayacak. Masal Köyü Parkı ihalesi yapıldı. Çalışmalar sürüyor” dedi.

FEM BİNASINA KARŞILIK MEB’E BİR OKUL
Kemalpaşa Mahallesi’nde Halk Kütüphanesi’nin arkasında bulunan eski FEM dershanesi olarak kullanılırken FETÖ operasyonları kapsamında el konulan bina hakkında da konuşan Aktaş, “Kültür Sanat ve Kongre Vadisi ile ilgili bizim bir isteğimiz var. Eski FEM Dershanesi olarak bilinen yerle ilgili bir talebimiz var. Bahçesi olmadığı için okul olamıyor. Valilik veya Bakanlık kanalıyla isteğimiz oldu. Yeni yapılacak 13-15 milyonluk Kültür Sarayı’nın işlevine yakın bir yeri istiyoruz. Sıcak bakıldığında bunun karşılığında da bir ortaokul binası yapılacağını taahhüt ettik. Yakın zaman içinde sonuçlanacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SU SORUNUNUN TEK ÇÖZÜMÜ İÇME SUYU BARAJI
Başkan Aktaş, son günlerde İnegöl’de büyük tepkilere yol açan su konusuna ilişkin de açıklamalarda bulundu. Su konusunda son günlerde ilçe kamuoyunda oluşan bir tartışma olduğunu anımsatan Aktaş, “2004-2014 yılları arasında 10 yıl bizim dönemimizde su ile ilgili çalışmalar İnegöl Belediyesi’nin çalışma alanındaydı. Bu yıla mahsus bir takım aksaklıklar olabilir. Kaynak bol olduğu sürece İnegöl’de suyla ilgili bir sorun yok. Kuraklık olduğunda su sıkıntısı olabilir. Yaz aylarındaki sıkıntı bir süre sonra kendini gösteriyor. İnegöl’ün su ihtiyacı 600 litre saniyede. Kırkpınar-Ulupınar kaynağında 1500 litre civarında atıl su var. Şu an ise saniyede 100 litre. Bu yetersizliği ortaya koyuyor. İnegöl’de sıkıntı olduğunda ne yapılıyor? İnegöl Belediyesi’nin geçmişte yaptığı yatırımlar var. BUSKİ’de buna ekleme yaptı. 12 derin kuyu Alibeyköy’de. 200 litre de burası temin ediyor. Tazyik olmadığı için üst katlara çıkış olmuyor. Bu dönemde böyle bir sıkıntı olabiliyor. Su ciddi bir ihtiyaç. Bu işin kesin çözümü İçme Suyu Barajıdır. Biz bundan dolayı 1 milyon TL’lik masraf yaptık. Bunları DSİ’ye temin ettik. Milletvekilimiz takip ediyor. İhalesi yapıldı. 2019 senesinde de bitirileceğini biliyoruz. Temennimiz bu sıkıntıların ortadan kalması. Alanyurt dahil yılın 12 ayı kaynak suyunu ilçe halkımızın tüketmesidir. Pazar günü elektrik kesintisi oldu. Bu tesislerde hiç ara verilmemesi gerekiyor. O ara verilmesi de sıkıntı oluşturabilir. Büyükşehir Belediye Başkanımız da o konuyu ifade ettiler sosyal medyada. Jeneratör yok muydu, ne tür tedbirler alındı bilmiyorum” dedi.

'FETHİ VACİP' AÇIKLAMASI
İnegöl’de son dönemlerde sosyal medya üzerinden sahte isim ve hesaplarla şahsı başta olmak üzere farklı isimlere çeşitli iftiralar atanlar olduğuna değinen Aktaş, “Oluşturulan bir kampanya var. Ben şu ana kadar kanun haricinde hiçbir yola tevessül etmedim. 31 Ağustos tarihinden beri şahsım hakkında bir mahlas isimle zatın biri yazıyor. Kamuoyu gerekli değerlendirmeyi yapıyordur. Benim çalışma azmimi asla kıramaz. Ben her türlü heyecanımla yoluma devam ediyorum. Zamanı geldiğinde de bu görevi teslim edeceğim. Ben bunları konuşmayı dahi haya ediyorum. 2 kez savcılığa başvurdum. Gerekli evrakları teslim ettim. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanlarımıza, Bakanlarımıza da bu tür isnatlar yapıldı. Bugün bize de yapılıyor. Emniyetimiz ve yargımız bu konularda çalışmalar yapıyor. Bunun backgroundı var mı, yönlendirenler var mı bilemiyorum. Beni bu yapılan hamleler asla yolumdan çeviremez. Bu yanlış bir gün dönüp dolaşıp onları da bulacaktır” açıklamalarında bulundu.

Başkan Aktaş’ın açıklamalarının ardından günden değerlendirme toplantısı soru cevap şeklinde devam etti.

Son Güncelleme: 06.10.2016 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<