banner359

Aktaş hakkında suç duyurusu

06 Ekim 2015 Salı 11:01 2015-10-06 11:05:31
Aktaş hakkında suç duyurusu
 Eğitim-Sen Bursa Şubesi, yaptığı açıklamalarla sendikalarını suçladıkları gerekçesiyle Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilciliği Başkanı Sinan Aktaş hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği Başkanı Hüseyin Güneş, CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve ADD Başkanı Ali Darıcı ile birlikte dün İnegöl Adliye binası önünde bir araya gelerek, yapılan açıklamalara tepki gösterdiler.

İnegöl Adliyesi önünde toplanarak açıklama yapan Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur, “Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 130 bin üyesi, 101 şubesi, yüzlerce temsilciliği ile eğitim emekçilerinin yüz yıllık mücadele ve dayanışma örgütüdür. Sendikamız gücünü yalnızca üyelerinden ve bağlı olduğu ilkelerinden alır. Bu gücü ve ilkeleri ile sadece üyelerinin değil, tüm eğitim emekçilerinin biricik örgütü olmanın gururunu yaşıyoruz. Sendikamıza dönük her dönemde haksız suçlama ve hakaretler olmuştur. Gerçek sendikacılık yapmayanlar, iktidarın arka bahçesi olarak çalışanlar, satış sözleşmelerine imza atanlar Eğitim-Sen´i karalayarak emek düşmanı politikalarını gizleyemezler” dedi.

BASKI VE ZORLAMALARLA ÜYE YAPTIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Eğitim Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş´ın, eğitim-öğretim döneminin açılışı nedeniyle yaptığı açıklamada, Eğitim-Sen´e dönük ağır hakaretlerde bulunduğunu iddia eden Uygur, “Bir sendika Başkanı eğitim-öğretimin sorunlarını bırakmış, Eğitim-Sen´i karalamakla meşgul. Kendisi hakkında birazdan suç duyurusunda bulunacağız. Mahkemeden çıkan karar ne olursa olsun, bağlı olduğu yandaş sendika bırakın eğitim emekçilerini, veli ve öğrencileri kendi üyeleri tarafından bile meşru görülmemektedir. Okullarda nasıl baskı ve zorlamalarla üye yaptıklarını çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

ALTI SORU

Uygur, Eğitim Bir-Sen yetkililerine şu soruları sordu; “Okullar açıldı, Bursa´da ve tüm ülkede binlerce öğrenci TEOG´da hiçbir okula yerleşemedi. Bu öğrencilerimiz için hangi çalışmayı yaptınız? Yüzlerce öğretmen arkadaşımız norm sorunu yaşıyor. Bunların içinde sizin sendikanızın üyeleri de var. Norm sorununu çözmek için projeniz nedir? Okullarımızda öğrencilerimizin sağlıklı eğitim alması için laboratuvar, kütüphane, spor salonu gibi birçok eksik var. Okullarımızın koşullarının düzeltilmesi için planınız nedir? Ağustos ayında toplu sözleşme imzaladınız. Bu sözleşme emekçiler için ‘satış sözleşmesi´dir. Emekçileri hangi pazarlıklara kurban ettiniz? Ataması yapılmayan 440 bin öğretmen var. Bugün bu öğretmenler Ankara´da miting yapıyor. Yandaş sendikaya soruyoruz. Atanamayan öğretmenlere cevabınız nedir? Ülkemizde çatışmalı bir dönem yaşanıyor. Binlerce öğretmen ve öğrenci can güvenliği olmadan eğitim ve öğretime başladı. Yandaş sendikanın çocuklarımıza ve öğretmenlerimize önerisi nedir?”

BİZLE UĞRAŞIYOR

Eğitim sisteminin bu ve benzeri binlerce sorunu dururken, sendika ve onun İnegöl Temsilcisinin Eğitim-Sen´i karalamakla meşgul olduğuna dikkat çeken Uygur, “İşyerlerinde meşruluğunu yitirmiş, satış sözleşmesine imza atmış yandaş sendika kendisini bu şekilde var etme derdindedir. Bizler biliyoruz ki savaş ve çatışma ortamı önce emekçileri, kadınlar ve çocuklan vurur. Eğitim-Sen dün olduğu gibi bugün de barış, emek ve demokrasiyi savunmaya devam edecektir. Hiçbir karalama, suçlama ve baskıya boyun eğmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Bilinmelidir ki sendikamız laik, demokratik ve anadilinde eğitim mücadelesine var olduğu her yerde devam edecektir. Hiçbir baskı ve hakaretinizle sendikamızı susturmaya sizlerin gücü yetmeyecektir. Yaşasın örgütlü ve onurlu mücadelemiz!” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 06.10.2015 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<