banner359

Aktaş Sanat Atölyesini Ziyaret Etti

.

31 Ocak 2015 Cumartesi 12:16 2015-01-31 22:28:28
Aktaş Sanat Atölyesini Ziyaret Etti
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi tarafından başlatılan Sanat Atölyesi  çalışmaları kapsamında pasta yapım kursunu ziyaret ederek minik öğrencilerle bir araya geldi.

Kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pasta yapan öğrencilerle eğlenceli dakikalar geçirdi. Çocukların, Öğretmenleri nezaretinde pasta yapımını izleyen Başkan Aktaş, miniklere başarılar diledi.

Ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak sanat ve sosyal aktivitelerimiz tüm hızıyla devam etmektedir. Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz marifetiyle her yıl birçok konser, etkinlik, söyleşi ve gösteriye imza atmaktayız. Gerek İNESMEK kursları, gerek enstrüman kursları, gerekse de koro çalışmaları gibi birçok etkinliğin merkezi haline gelen şehrimizde çocuklarımıza yönelik sanat atölyesi çalışmalarını da gerçekleştirmekteyiz. Çocuklarımızın sanat faaliyetlerini arttırmak ve sanatı sevdirmek amacı ile Şubat tatili boyunca Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde çeşitli alanlarda atölye çalışmaları yapmaktayız. Çocuklarımızın tatillerini eğlenceli bir şekilde geçirmeleri için hazırladığımız atölye çalışmalarımızda profesyonel öğretmenler eşliğinde kurslarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

5 BRANŞTA KURS

Kurslar kapsamında, Resim Kursu, Ebru Sanatı, Kukla Yapımı, Keçe Yapımı, Pasta Yapımı olmak üzere 5 farklı branşta eğitim verildiğini bildiren Aktaş, “Bugün Pasta yapımı kursunu ziyaret etmekteyiz. Pasta yapım kursumuz Kültür Sarayının altındaki bu Pasta yapım atölyesinde gerçekleştirilmektedir. Diğer branşlarımız ise Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilmektedir. İlkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz 15 tatil sanat atölyesi, 26 Ocak-06 Şubat tarihleri arasında Kültür Sanat Gençlik Merkezinde yapılacak. Eğitimlerimiz birer haftalık periyotlarla 2 grup halinde sömestr tatili boyunca hafta içi her gün 10.00 ile 12.30 saatleri arasında bir grup, 13.30 -16.00 saatleri arasında bir başka grup olmak üzere devam edecek” dedi.

150 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Kurslara 150 öğrencinin müracaat ettiğini aktaran Aktaş, “Sınırlı kontenjanımızdan dolayı bunların 80 adedi değerlendirilebilmiştir. Öğrencilerimiz 20`şer kişilik 4 sınıfa ayrılarak profesyonel hocalarımız eşliğinde eğitim verilmektedir. Projemizde bize destek veren Minik Ayaklar Anaokulundan Hilal Usluer hocamız ve İNESMEK öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Eğitim sonunda öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalar Mobilya Ağaç Sanayi Müzesinde 11 Şubat 2015 Çarşamba günü sergilenecek olup, ayrıca çocuklarımıza katılım belgesi vereceğiz. İnegöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu kurslarımıza, etkinliğimize katılım gösteren bütün çocuklarımızı tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.01.2015 22:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<