Aktaş'tan İNGAZ Genel Müdürü Coşkun'a Ziyaret

25 Kasım 2015 Çarşamba 16:51 2015-11-25 17:18:27
Aktaş'tan İNGAZ Genel Müdürü Coşkun'a Ziyaret

 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurum ziyaretleri kapsamında İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun´u ziyaret etti. Coşkun, Rus uçağının düşürülmesi ile akla gelen Doğalgaz kesintisinin yaşanıp yaşanmayacağı yönündeki soruyu da yanıtladı.

banner380
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki AK Partili meclis üyelerini, İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun karşıladı.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurum ziyaretlerini sürdürdüğünü belirterek, “İNGAZ´ın hikayesini en iyi bilenlerden bir tanesi de benim. Çünkü İNGAZ, rahmetli Hikmet Şahin başkanımızın İnegöl´deki görevinin bitmesine birkaç ay kala bir temel atmıştı. 2004 seçimlerinden sonrasında İNGAZ fiili olarak çalışmalarına başlamıştı. 11.5 yıldan bu yana bu süreci beraber çalışarak yürüttük. Bizim bütün kurumlarla yoğun diyaloglarımız var. İNGAZ özellikle altyapıda çalışması hasebiyle çok yoğun bir şekilde beraber çalıştığımız kurum. Özellikle en son Yeniceköy´ün doğalgaza kavuşturulması ile alakalı yaşadığımız sürece en iyi bilenlerden bir tanesiyim. Gerçekten imkansıza yakın bir çalışma yapıldı. Teknik anlamda çok ciddi sıkıntılar vardı. Belediye olarak gerekli desteği vermiştik. Doğalgaz akışı devam ederken bir taraftan da çalışmalar sürdürülüyordu. Hamd olsun kazasız belasız şekilde atlatıldı. Cerrah mahallesine gaz götürme ile alakalı süreç ilerliyor. Genel anlamda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Kurumun kalite standartlarını yükseltmek adına büyük bir gayret içerisinde olduğunu görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Doğalgaz bizim 12 yıl önce hayal olarak gördüğümüz bir konuydu, hamdolsun bu gün İnegöl´ün hemen hemen her tarafında doğalgaz var. Yarın öbür gün Yeniceköy´den başlayan çalışmanın diğer mahallelerde de gerçeklemesini temenni ediyoruz. Islah OSB´lerimizle alakalı doğalgaz süreci de gerçekleşecek. İnşallah İnegöl´ün hava kalitesinin artması, insanların hayatının kolaylaşması noktasında da standartlar daha fazla yukarıya çıkacak. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

BU GÜNE KADAR BÜYÜK BİR KAZAYLA KARŞILAŞMADIK

İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımızla yatırım çalışmalarının her aşamasında birlikteyiz. Çalışmalarımız aşamasında altyapı çalışmalarının birlikte organize bir şekilde yapılması için AYKOME kurulunu oluşturmuştur. AYKOME ile birlikte çalışmalarımız daha sağlıklı ve güvenli yapılıyor. O günden bu güne kadar büyük bir kazayla karşılaşmadık.” Dedi.

560 KM KAZILDI

2004 yılından bu güne kadar İnegöl´de 560 kilometre kazı yaptıklarını aktaran Coşkun, “Önemli bir çalışma. Sokak arasında ve insanların yaşadığı bölgelerde şehir içi şantiyeciliği yaptık. Bunla birlikte konforlu bir hizmeti sunuyoruz. İnegöl´ün hava temizliğine de biz katkı sağlamış oluyoruz. İnegöl´ün havası hem yaşam tarzı hem de atmosfer olarak değişti. İnegöl´de Yenice hariç 54 bin 500 abonemiz var. 49 bin 500´de gaz kullanıcılarımız var. Yeniceköy mahallesinde de bin abonemiz olmuş. 850 gaz kullanıcısı var. İnegöl´de toplamda 50 bin 500 hane gaz kullanıyor. Bu da İnegöl´de 50 bin 500 konutun kömür bacısının kapatılıp atmosfer dostu yakıtın kullanılarak havanın daha temiz olması anlamına geliyor. Allah nasip ederse 2016 yatırım programında yer alan Cerrah mahallesine de gaz ulaştıracağız. Cerrah mahallesinin yüzde 70´ine yakın bölümü de 2016 yılında gaza kavuşacak. 2016 yılı içerisinde Yeniceköy mahallesinin tamamı bitmiş olacak.” diye konuştu.

TİCARET AYRI…

Rus uçağının düşürülmesi ile akla gelen Doğalgaz kesintisinin yaşanıp yaşanmayacağı yönündeki soruya ise Coşkun, “Ulusal bir soru. Kişisel olarak kanatiimizi ifade edersek, konuyla ilgili ticari anlaşmaların özel hakları var. O hakları kimse ihlal etmeyecektir. Keza Rusya da konuyla alakalı açıklama yaptı. Ticaretimiz devam edecektir. Biz gaz yakmaya devam edeceğiz. Ticaret ayrı diğer husus ayrı.” Şeklinde cevap verdi.

Son Güncelleme: 25.11.2015 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<