banner359

Aktaş yabancı konukları ağırladı

19 Temmuz 2017 Çarşamba 12:25 2017-07-19 12:27:27
Aktaş yabancı konukları ağırladı

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl 30. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivaline katılmak üzere İnegöl´e gelen yabancı ülkelerin folklor ekiplerini ağırladı.

Meclis salonunda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl renkli bir çiçek bahçesi. Sizin kültürlerinizin hepsi burada mevcut. Bu mozaiğin tamamlanmasına güzel bir katkı verdiniz. Umarım iyi duygularla şehrimizden ayrılırsınız. İnşallah festivalimizi beğenmişinizdir, İnegöl´ü beğenmişinizdir. 30 yıldan bu yana festivali yapıyoruz. İnegöl köftesiyle, mobilyası, kaplıcaları ile ünlü bir şehir. Tarım ürünlerimizde meşhur. Burası bir sanayi ve endüstri şehri. Mobilya, tekstil fabrikaları var. Nüfusumuz 256 bin. Aynı zamanda Osmanlıya dayanan bir tarihi de var” dedi.

BARIŞ VE KARDEŞLİKTEN YANAYIZ

Başkan Aktaş, “Festival aracılığıyla bütün dünyaya mesajımız şudur; bizim Türkiye, İnegöl olarak ta barış ve kardeşlikten yanayız. Savaşların olmadığı, çocukların ölmediği, insanların hiçbir zaman ötekileştirilmediği bir dünya istiyoruz. Ülkemize yönelik yanlış hesaplar yapılırsa da bunun cevabını da veririz. Festivalimize katılan 10 ülkemizle ilişkileri engellemek isteyenler olursa da dikkatli olması gerekiyor. Altın mobilya halk dansları yarışmasında başarılar dilerim. Festivalimize katıldığınız için teşekkür ederiz” dedi.

Festivalde boy gösteren Kırgızıstan, Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti, Kazakistan, Karadağ, Kosova, Bosna Hersek, Adıge, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan ve Makedonya ülkelerinin folklor ekiplerine çeşitli hediyeler verilirken, Başkan Aktaş´a ise ülkelerin çeşitli yöresel kıyafetleri ve hediyeler takdim edildi. 

Son Güncelleme: 19.07.2017 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<