Aktaş Yerel Basın Mensuplarıyla Gündemi Değerlendirdi

24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:54 2017-07-24 16:08:13
Aktaş Yerel Basın Mensuplarıyla Gündemi Değerlendirdi

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle İnegöl’deki basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda gündeme ilişkin konular da değerlendirildi.

banner380
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle İnegöl’deki yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Locca Bistro’da düzenlenen kahvaltıya Başkan Aktaş ve basın mensuplarının yanı sıra; Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Adil Kansu, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve parti Yerel Yönetimler Başkanı Mahmut Demirtaş ile Fen İşleri Müdürü Gazali Şen katıldı.

BASIN BAYRAMINI KUTLADI
Kahvaltının ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “3-4 ayda bir basın mensupları ile bir araya geliyoruz. Bu gün 24 Temmuz basın bayramı. Bu mesleği icra eden arkadaşlarımızın bu özel gününü kutluyorum. İşiniz zor. Allah kolaylık versin. Eğer işin özünde şehre, ülkeye faydalı olmak ve samimiyetten ayrılmamak söz konusuysa yapılan her iş değerlidir. Önemli işleri yerine getiriyorsunuz” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NA BAŞARILAR DİLEDİ
Hakan Çavuşoğlu’nun Başbakan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Aktaş, “Siyasette devamlılık esastır. İnişler çıkışlar muhakkak olabilir. Bu bir nöbettir, görevdir. Çok kişi arzu eder ama birilerine nasip olur. Faruk Çelik’ler, Efkan Ala’lar kolay kolay yetişmiyor. Cumhurbaşkanımızın, teşkilatımızın onayladığı her aday başımızın tacıdır. Hakan Çavuşoğlu, yakinen görüştüğümüz bir isim. Kendisine başarılar ve kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

ÖNEMLİ PROJELERDE SONA DOĞRU
İnegöl Belediyesi’nin devam eden projelerinden de söz eden Aktaş, Akıncılar’daki ürün toplama merkezinin açılışını Cuma günü Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan’ın katılımı ile yapacaklarını hatırlatarak “Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi de hazır. Kurşunlu Futbol sahamız da son aşamada. Şekibe İnsel Doğal Yaşam çiftliğimiz yüzde 75’ler seviyesine geldi. Ayçiçeği Masal Köyü Parkımız yüzde 70’ler seviyesinde. DOSTUM kamp merkezimiz yüzde 50 seviyesinde. 5. Mevsim Sanat Merkezi’ndeki şehit ve gazi yakınlarının çocuklarının eğitim alacağı kreşimiz de inşallah okulların açılması ile beraber hizmet verecek. Akhisar, Baykoca ve Huzur mahallelerinin hizmetine sunulacak kapalı otoparklı pazaryerimiz de şuan da yüzde 30’lar seviyesinde” dedi.

MEYDAN VE BELEDİYE HİZMET BİNASI İNEGÖL’E VİZYON KATACAK
İnegöl Belediyesi’nin mega projelerinden olan Meydan ve Belediye Hizmet Binası hakkında da konuşan Aktaş, “Meydan ve Belediye Hizmet Binası şehre vizyon katacak. Kamuoyunda tartışıldı. Hiçbir büyük proje sancısız, tartışılmadan geçmez. İnegöl AVM’den hepimiz istifade ediyoruz. O proje de çok tartışıldı. 6 senedir kullanılıyor. İnegöl’e hayat veren yaşam merkezi haline geldi burası. Meydan ve Belediye hizmet binası ile alakalı görüyorum ki; bazı tartışmalar hayata geçirilmeye çalışılıyor. Özellikle 2-3 isim bu konuyla kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Alinur Aktaş 7/24, 365 gün kesintisiz görevinin başında bir adamdır. Telefonum 24 saat açıktır. Alinur Aktaş davet edildiği her yere koşar gider. Sırf şahsımla alakalı takıntılarından dolayı birkaç kişi veya siyaseten beni yıpratmak adına böyle bir iş ve işlemi hayata geçirirlerse, takdir kamuoyunun. Önce cenab-ı Allah, sonra kullar bizim yaptıklarımızı görüyor. Hukuka aykırı hiçbir durum söz konusu olmadığı gibi tüm aşamalar tarafımdan size ifade edilebilir. 1.5 ay önce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve yönetimi ile görüştük. Konuyla alakalı detaylı bilgiler verdik” açıklamalarında bulundu.

İFTİRA ATANLARIN HEPSİNİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUM
Proje ile alakalı dedikodu yapanlara yönelik konuşan Aktaş, “Çamur at izi kalsın mantığıyla ihale FİBA holdinge verilmiş, yok efendim 17 milyonluk iş, 55 milyona mal olmuş, sanki burada bir rant varmış gibi kamuoyunda bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Dedikodu günahtır, iftarı çok daha büyük bir günahtır. İftira atanların hepsini Allah’a havale ediyorum. Hayatım boyunca kimseye iftira atmadım. Bu konuyu ilgili yerlerde tartışmaya sonuna kadar hazırım. Sırf birilerinin kafasında algı oluşturmak adına yapılan bu hamleleri kabul etmem mümkün olmadığı gibi takdiri cenab-ı Allah’a bırakıyorum” İfadelerini kullandı.

ANAHTAR TESLİM MEYDAN VE BELEDİYE BİNASI
Aktaş, meydan ve belediye hizmet binası hakkında konuşarak şöyle devam etti: “275 bin kişiyi bağrında barındıran ticari potansiyelinden dolayı da 300 binlik bir nüfus olarak algılayabileceğimiz İnegöl’ün parkları, caddeleri, sokakları yapılan çalışmaları sizlerde izliyorsunuz. Mevcut belediye binasının bulunduğu nirengi noktalarından bir tanesi. Gelişmiş bütün Avrupa şehirleri meydanlarıyla ve prestijli binalarıyla anılırlar. Bizim şehrimizde de bu formatta bir yer olması konusunda bir hayalimiz vardı. Meydan ve Belediye Hizmet binasıyla alakalı ulusal proje yarışması yaptık. Bu konudaki beklentilerimizi sunduk. Yeşilin bol olduğu asla o klasik binalardan ziyade İnegöl’de olmayan, İnegöl’e değer katacak bir meydandan bahsetmiştik. Ulusal proje yarışması yapıldı ve Suyabatmaz Demirel Mimarlık jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Biz sadece belediye binası yapmıyoruz. Biz aynı zamanda kent meydana yapıyoruz. Proje içerisinde nikah sarayı, çok amaçlı salonlar yapıyoruz. Marka kafe ve restoranımız olacak. Sergi salonlarımız, meclis salonlarımız var. İnşaat alanımız bodrumdaki otoparkımız 9 bin 100 metrekare, zemin kat alanımız 6 bin 600 metrekare, üst katların toplamı 5 bin 400 metrekare, toplamda 21 bin 100 metrekare inşaat alanımız var. Anahtar teslim bina ihaleye çıktı. Belediye meydanı alanı 15 bin 600 metrekare, heykel alanı 9 bin 600 metrekare, uygulama inşaat ve peyzaj alanı 32 bin metrekare. İşlenecek kapalı alanlarla beraber yaklaşık 50 bin metrekare alandan bahsediyoruz. Bununla alakalı bütün birimlerimizle görüşüldü. Şehrin doğumdan ölüme kadar yanında olan kurumunun takdir edersiniz ki en kaliteli mekanda olması arzumuzdur. Bu işler kişiler için değil şehirler için yapılır. Proje kapsamında binanın birinci katında vatandaşların işlerini görebilmesi adına alanlar oluşturuyoruz. Hafta için 885 çalışıp, Cumartesi ve Pazar günleri ölü bir alandan ziyade tabiri yerindeyse yılın 12 ayı çalışan canlı bir alan yapıyoruz. Milletin gelip önünde selfie çekineceği, belediyede işi olmasa bile otoparkına rahatlıkla aracını park edebileceği canlı bir alanı kazandıracağız.”

PROJEYİ BAŞBAKAN YARDIMCISI ONAYLADI
“Görüyorum ki rakamlarla oynanarak, konuyu farklı boyutlara çektirerek bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. İhalemiz açık olarak yapıldı. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. 28 firma ihaleye davet edilmiştir. İhaleyi alan firma tek kalem işte 500 milyonluk çalışma yapmış. Bizim projemizden 11 kat daha büyük bir işi tek kalemde kendisi yapmış. Birileri konuşuyor ama bedava konuşuyor. NAS inşaat sanayi Anonim şirketi ile Ultura teknoloji Anonim şirketi ortaklığında verilen teklif ekonomik açıdan en avantajlı teklif olduğundan ilgili firma ile 13 Temmuz’da sözleşme yapılarak 21 Temmuz’da yer teslimi yapıldı. İhale bedeli 49 Milyon TL’der. 2018 yılının Ekim ayında meydan ve hizmet binasını hizmete açmak bir gibi hayalimiz var. İhale süresi 500 gündür. Kurum olarak takribi maliyetimiz 57 milyon 500 bin TL’ydi. Yapılan ihale neticesinde yüzde 14’lük bir ıskontoyla bahsettiğim firma ihaleyi almıştır. Anahtar teslimli proje. Zeminin iyileştirilmesi için jetclaas sistemi uygulanacak. C35 ve C50 beton kullanılacak. C50 beton İnegöl’de ilk kez kullanılacak olup binalarımızın ne kadar güvenli ve sağlam olduğunun göstergesi olacaktır. Kendi kendine konuşup bir şeyler üretmeye çalışan 3-5 arkadaşa tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu projenin 35 milyonluk kısmı İller Bankası tarafından kredilendirileceği için Başbakanlık Ekonomik ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından bizatihi tek tek incelenerek en üst düzeyde Başbakan Yardımcısından onay alınarak, onaylanmış bir proje. Çankaya köşküne bizzat gidip sunumda bulundum. Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Traş olduğum berbere kadar bu işi basite indirgeyerek saçma sapan konularla şahsımı itham etmek isteyenlerle benim işim olamaz. Bu şehre değer katmaktan, bu şehri hedefe koşturmaktan başka hiçbir hayalim söz konusu değildir. Arzu eden herkese projelerimizi, hayallerimizi tartışabileceğimizi ifade etmek isterim. Benim belediye başkanlığı ve siyaset yaparken bir kriterim vardır; hiç ölmeyecek gibi bu dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışırım. Görelim Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler.”

Aktaş, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi.

Son Güncelleme: 24.07.2017 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<