banner359

Aktaş'tan seçim değerlendirmesi

.

09 Haziran 2015 Salı 18:33 2015-06-10 11:04:35
Aktaş'tan seçim değerlendirmesi

 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sessizliği bozarak genel seçimleri değerlendirdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aktaş, seçim stahında gündeme düşen “Kaldırım işgali oy kaybettirdi” iddialarını da değerlendirdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Seçimlerin milletimize hayırlı olmasını temenni diyorum. Birçok hesap yapılıyor. Ama aslında tek hesap AK Parti ile kim hesap yapacak veya 3`ü bir araya gelip koalisyon yapacak mı? Muhakkak suretle Cumhurbaşkanımız, partilerimizin büyükleri oturup, Türkiye için en olumlu sonucun çıkması için gayret edecekler. İnşallah biz o tek partili iktidar dönemimizi aramayız. Erken gelen açıklamalar var. Herhangi bir koalisyon olmayacağı ile alakalı. Dolayısıyla erken seçim yorumları yapılıyor. Devlet yönetmek ciddi bir iştir, basiret ister, feraset ister. Dolayısıyla ilgili kişilerin, ilgili noktada daha sağlıklı, daha dirayetli kararlar vereceğine inanıyorum. Öncelikle tabi başbakanımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Çok sağduyulu bir konuşma gerçekleştirdi. Kesinlikle biz bölen, bozan tarafta değil, her zaman millet için gerekli tarafta olacağız dedi. Bana göre AK Parti baştan beri sürdürdüğü düşüncesini hala devam ettiriyor. Ben bir belediye başkanıyım. Çok yorum yapacak değilim. Konuyu İnegöl özelinde değerlendirdiğimizde, neyi neyle kıyaslayacağımız çok önemli. Bu oyları bir önceki yerel seçim ile mi kıyaslayacağız? Bu oyları bir önceki genel seçimle mi kıyaslayacağız ? Öncelikle bizi bir kez daha yalnız bırakmayan İnegöl halkına ben yürekten teşekkür ediyorum. Ben pazar akşamından beri Bursa`dan farklı dostlarımızdan, partili ağabeylerimizden çok güzel övgüler ve teşekkürler alıyorum. Bu sürecin gerçekleşmesinde emeği olan her kim varsa Allah razı olsun. Bursa`da ilçeler arasında en iyi ikinci ilçe İnegöl AK Parti olarak. İnegöl yine Bursa`ya ciddi desteğini vermiştir. Bunu yerel seçimlerle kıyaslarsak % 2.5 bir artış söz konusu. Bir önceki genel seçimlerle kıyaslarsak yaklaşık% 8.5 bir düşüş söz konusu. Ölüleri kaldırıp oy kullanacağımız gibi sözler vardı. Ama bu seçim farklı bir seçimdi. Başkanlık sisteminin çok ön plana çıktığı ama maalesef insanlarımıza tam anlatılamadığı bir seçimdi. Aday listeleri ile ilgili farklı şehirlerde konuşmalar oldu. Tabi MHP, CHP ve HDP hiç bir şekilde birbirleri ile ilgili bir konuşması olmadı. Hepsi AK Parti ve Tayyip Erdoğan`ı konuştu. Yani bütün her şey aleyhte çalıştırılmaya gayret edildi. Otomatikman farklı şehirlerde, farkı düşüşler meydana geldi. AK Partinin 2011 genel seçimlerdeki oyu ile kıyasladığımızda, yaklaşık %9`luk bir düşüş söz konusu. İnegöl`deki düşüşünde ben çok normal olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde diğer Bursa ilçelerimizi kıyasladığımızda, Osmangazi`de %9.9`luk bir düşüş var. Bunun yanında yerel seçimlerle kıyasladığımız zaman, belki de oyunu arttıran tek ilçe İnegöl. Yani şu bir vaka; AK Parti İnegöl`deki oy oranını yüzde 50-55-60 bandında gezdiriyor" dedi.

ABESLEİŞTİGAL

“Kaldırım işgali oy kaybettirdi” iddialarını da değerlendiren Aktaş, “Kaldırım işgalini içerde konuşmayı gerçekten abes karşılıyorum. Bunu çok net bir şekilde söylüyorum. Biz 2011 genel seçimlerinde, Huzur Mahallesi`nde %80 oy almışız. Bu seçimde %24 oy almışız. HDP % 70 alıyor. Yani Huzur Mahallesi`nde kaldırım işgali mi bar. Bundan dolayımı insanlar HDP`ye oy verdi. Üçevler`de HDP birinci parti olmuş. Oradaki insanlar kaldırım işgallerinden dolayı mı isyan ettiler? Yani bunu özellikle bir köşe yazarı arkadaşımız koz alıyor. Ben bunlara gülüp geçiyorum. Çok talihsiz, basit ve basiretsizce bir yazı yazmış. Önemli değil. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Ben şunu rahatlıkla söylüyorum; belediye başkanlığım sürecinde gezemediğim, gidemediğim hiç bir yer yok. Ben Huzur Mahallesi`nde taziyeye de giderim, halaya da katılırım, ben Arnavutların düğününe de giderim, Gürcülerin düğününe de giderim, ben Manavların çiftetellisine de katılırım. Ben bu şehrin belediye başkanıyım. Yaptığımız uygulamanın evveliyatına bakmak lazım. Bir kere bu uygulama 2 haziran tarihinde başlamadı. Yani dört aylık bir geçmişi var bu uygulamanın. Bundan önce 6-7 aylık bir saha çalışması var. Ve belediye meclisi hiç hilafsız oy almış. Oy birliği ile karar almış. Dolayısıyla kaldırım işgaline bağlamak açıkçası çok abes. Ona bakılırsa emlak vergilerinin son ödeme günü1 hazirandı. Emlak vergilerini insanlar bir önceki seneye göre 2 katını ödediler. Bunun etkisi mi? Bunlar çok basit, anlamsız açıklamalar. Bu köşe yazılı arkadaşımızın yıpratmak adına yaptığı basit işler" şeklinde konuştu.

CHP`NİN OYLARI DÜŞMÜŞ, ŞU AN ZAFER SARHOŞU

Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ben özellikle bizleri mahcup etmeyen İnegöl halkına yürekten teşekkür ediyorum. Onlar bize her zaman güvendiler. Bizlerde o güveni boşa çıkarmamak için inşallah projelerimiz ile, onların her zaman yanlarında olmamızla inşallah bu oyların hizmetini onlara teslim etmeye çalışacağız. Bir de şunu ifade etmek istiyorum; teşkilatımız çok büyük gayret gösterdi. Milletvekili Adayımız Hüseyin bey özelde, diğer milletvekili adaylarımız bir yerlere gidip, heyecanını anlatmaya çalıştı. Bence İnegöl başarılı bir seçim çalışması geçirdi. Ama dediğim gibi herkesin bir bakış açısı var. Şimdi bakıyorsunuz her parti kendini başarılı ilan ediyor. CHP`nin oyları düşmüş, şu an zafer sarhoşu. MHP aldığı oy ile HDP kadar milletvekili çıkarmış, o da bir safer sarhoşu. HDP bir proje idi zaten. Siyaset mühendislerinin bir projesinin Türkiye`ye armağanıdır. Nihayetinde AK Parti birleştirici, bütünleştirici olmaya devam ettirecektir".

Son Güncelleme: 10.06.2015 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sirac dengiz 2015-06-09 19:40:46

Huzur mahallesinde kaldırım mı var ki işgal edelim alinur ağa

Avatar
Seyfettin dora 2015-06-09 23:31:37

Ben sürekli belediyeyi uyardim ama olmadı hep ben dediler huzur mahallesi hizmet almadığı için böyle bir yol seçti seçim vakti gelince belediye bir iki şey yapıyor

Avatar
bihter caliskan 2015-06-10 00:17:37

Tesekkurler baskanim agziniza saglik akp yi yikmaya hic kimsenin gucu yetmez allah yar ve yardimciniz olsun basarilarinizin devamini dilerim

Avatar
Sirac DENGİZ 2015-06-10 11:28:49

Hani yorumlar adamın ne ayaksin sen

<