Alanyurt'ta asfalt çalışmaları sürüyor

29 Eylül 2016 Perşembe 15:12 2016-09-29 15:23:41
Alanyurt'ta asfalt çalışmaları sürüyor

 İnegöl Belediyesi tarafından Alanyurt Yeni Mahalle de geçtiğimiz Haziran ayında başlatılan ham yol çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfalt kaplama çalışmalarına start verildi.

banner380
İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediye ekipleri şehrin merkezinde ve kırsal mahallerinde aralıksız devam eden asfalt çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte start verilen yoğun asfalt çalışmalarına hız verilirken Alanyurt Yeni Mahallede Uludağ, Esenler, Millet ve Kazım Karabekir caddesi ve Orhangazi Bulvarı ile Sezginer, Sahara, Yenikent, Nergiz ve Çetin Sokak olmak üzere toplamda 3750 m uzunluğundaki yolda asfalt kaplama çalışmasına başlandı.

SORUNLARIMIZA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ
Alanyurt Yeni Mahalle de muhtelif cadde ve sokaklarda yürütülen asfalt kaplama çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AKP belediye meclis üyeleri ve AKP İlçe Teşkilatı mensupları ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak ilçemizin dört bir yanında siz vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Yaptığımız tüm bu yatırımlar ilçemizin bugünü ve yarını için büyük önem taşıyor. Halkımızın isteği doğrultusunda İnegöl Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyor ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretiyoruz. Yapılacak daha çok işimiz var. İnşallah onları da hep birlikte yapacağız” dedi.

YAŞAMAKTAN MUTLULUK DUYULAN BİR ŞEHİR
İnegöl Belediyesi olarak, İnegöl’ü modern ve yaşanabilir bir şehir görünümüne kavuşturmak için çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz diyen Aktaş; “Bu kapsamda şehrimizin dört bir köşesinde ekiplerimizin asfalt kaplama, yama, bordür, tretuvar, istinat duvarı ve yol açma, tamir ve bakım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Şehrimizin dört bir köşesinde ekiplerimiz halkımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehri yeniden imar etmek için çalışıyor. Bu anlayışla bugün, Alanyurt Yeni Mahallede belediye ekiplerimizin tamamladığı ham yol çalışması sonrası Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından sürdürülen asfalt kaplama çalışmasını incelemek üzere buradayız” dedi.

ASFALT ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ
Belediye ekiplerimiz 2016 yılı sıcak asfalt ihalesinin sonuçlanmasıyla şehrimizin her alanında çalışmalarına başladı diyen Aktaş; “Bu kapsamda ilçe halkından gelen talepler doğrultusunda şehrimizde yapılaşmanın tamamlandığı ve her türlü alt yapı çalışmalarının yapıldığı bölgelerde belediye ekiplerimiz tarafından sıcak asfalt kaplama çalışmaları aralıksız devam ediyor. En son olarak Bayram öncesi Kemalpaşa, Mahmudiye, Süleymaniye ve Mesudiye Mahallelerimizin muhtelif sokaklarında toplamda 1750 ton sıcak asfalt ve yaklaşık olarak 1500 ton da PMT uygulaması yapmıştık. Bunun yanında yapılaşmanın ve alt yapı çalışmalarının devam ettiği yerlerde ise hemşerilerimizin yazın toz ve kışında çamurdan mağdur olamamaları için sıcak asfalt yerine sathi kaplama (soğuk asfalt) uygulamasını da hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Ağaç işleri bölümünde ve dere ötesi tabir ettiğimiz bölgede sathi kaplama çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Yine Alanyurt bölgesinde farklı yerlerde sathi kaplama uygulamalarını sürdürmekteyiz. Bu çalışmalarımızda Bursa Büyükşehir Belediyesinden önemli katkı ve destek görmekteyiz” dedi.

ALANYURT YENİ MAHALLEDEYİZ
Bugün incelemesini yaptığımız Alanyurt Yeni Mahalle Uludağ, Esenler, Millet ve Kazım Karabekir caddesi ve Orhangazi Bulvarı ile Sezginer, Sahara, Yenikent, Nergiz ve Çetin Sokak olmak üzere toplamda 3750 m uzunluğundaki yollarda asfalt kaplama çalışması yapılmaktadır diyen Aktaş; “Bildiğiniz üzere haziran ayında bu bölgede ham yol çalışmalarına başlamıştık. Burada ekiplerimiz tarafından yürütülen ham yol çalışması tamamlandıktan sonra bugünde söz konusu yerlerde Bursa Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından asfalt kaplama çalışmaları yapılmaktadır. Burada asfalt kaplamadan önce zemini düzeltmek için ortalama 8 m genişliğinde ve toplamda 5500 ton PMT serimi yapılmıştır. Ayrıca 7 m genişliğinde ve toplamda 5000 ton sıcak asfalt serimi yapılmaktadır. Alanyurt Yeni Mahallede yürütülen bu çalışmanın yaklaşık maliyeti ise 900 bin TL’dir” dedi.

İnegöl Belediyesi olarak ilçemizin dört bir yanında siz vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Yaptığımız tüm bu yatırımlar ilçemizin bugünü ve yarını için büyük önem taşıyor diyen Aktaş; “Halkımızın isteği doğrultusunda İnegöl Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyor ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretiyoruz. Asfalt ihalemizin gecikmesinden dolayı çalışmalara geç başlasakta çalışmalarımızın bitmesi için hem sanayi bölgesinde hem İnegöl merkezde ve diğer bölgelerde yoğun bir şekilde gayret göstermekteyiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Aktaş son olarak; “Yapılacak daha çok işimiz var. İnşallah onları da hep birlikte yapacağız. Ayrıca İlçemize verdiği destekler için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine bütün hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmanın başta İnegöl’ümüz olmak üzere mahallemize hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Son Güncelleme: 29.09.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<