banner359

Altepe’den Mer-pa İnşaatında İnceleme

01 Aralık 2015 Salı 15:15
Altepe’den Mer-pa İnşaatında İnceleme
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl ilçesinde Büyükşehir marifeti ile projelendirilerek temeli atılan MER-PA’da incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte çalışmaları devam eden Merkez Pazaryeri (MER-PA) inşaatında incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mer-Pa’nın bahar ayına yetişeceğini söyledi. Altepe, “Bursa’mızın yaşanabilir bir kent olma yolunda çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da ilçelerimizde yatırımlaımız devam ediyor. İlçelerimizin dertleriyle dertlenmek, sıkıntılarıyla ilgilenmek ve problemlerin çözümü konusunda yatırımları hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. İlçemizin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Geçtiğimiz kış sezonunda yoğun kar yağışı sebebiyle İnegöl’deki MER-PA alanı yaklaşık 8 bin 400 metrekare alan. Burası komple çökerek kullanılmaz hale gelmişti. Bir yandan İnegöl Belediyesi ve bir yandan Büyükşehir Belediyesi ile beraber bu yaraları tedavi etmeye gayret ediyoruz. 8 bin 400 metrekarelik pazar yeri inşaatı İnegöl ve Büyükşehir’e yakışacak bir şekilde projelendirildi ve yeni projesiyle çağdaş bir şekilde tamamlanmış olacak. Buradaki inşaat çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. İnşallah programlanan gününden önce bitirmiş olacağız. Bahar aylarında tamamlanacak olan MER-PA İnegöl’e yakışacak. İlave olarak arkasında bulunan İnegöl Belediyesi’nin tesisleri de İnegöl açısından güzel bir bölge olacak. Kar felaketinin ardından yeni hali ile birlikte İnegöl’e değer katacak. Bugün çalışmaları incelemek için geldik, gördük ve güzel gittiği kanısına vardık. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
"GECİKTİK AMA SONU GÜZEL OLACAK"
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “MER-PA ile alakalı biraz geciktik, ama ihalesi yapıldı. Önümüzdeki yıl mayıs-haziran gibi tamamlanacak. Projelendirme komple Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. 8 bin 500 metrekarelik alan Büyükşehir marifetiyle ihale edildi, arkasındaki 300 metrekarelik alan da katlı otopark ve köylü pazarı olarak İnegöl Belediyesi tarafından ihale ediliyor. Büyükşehir Belediyemizi asli işi olmamasına rağmen o günkü konjonktürde de kendileri imdadımıza yetişti. Nihayetinde burası bir pazar alanı olarak değerlendirilmemeli. Burası İnegöl’ün en büyük pazarı. Cuma günleri tuhafiye, cumartesi günleri otomobil, Pazar günleri de kuşçu pazarı ve farklı pazarlar adı altında haftanın 4 günü kullanılıyor. Ayrıca İnegöl Tarım Fuarı’nın yapıldığı alan. Burası 365 günün 200-220 günü yaşayan bir yer. Farklı etkinlikler yapılıyor. İnşaatı da uzun yıllar hizmet edecek şekilde hazırlanıyor. Başkanımıza, ekibine teşekkür ediyorum. Belki biraz geciktik ama sonu güzel olacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<