banner359

Altepe'nin Yoğun İnegöl Programı

.

29 Ocak 2015 Perşembe 17:06 2015-01-29 17:08:57
Altepe'nin Yoğun İnegöl Programı

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2015-2016 yıllarında büyükşehir eliyle İnegöl’de hayata geçirilmesi planlanan projelerinin yapılacağı alanlarda incelemeler için İnegöl’e geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi birim amirleri ile birlikte İnegöl’e gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu önünde Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve daire amirleri karşıladı.
Altepe ve beraberindeki heyet, Kampus içerisinde gezerek incelemelerde bulundular.

KAMPUSA 3 MİLYON LİRA YATIRIM
İncelemelerin ardından açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İnegöl’ün yaşanabilir bir kent, sağlıklı bir kent olması için hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk yılda çalışmalarımıza start vermek belli bir zaman alıyor. Bu yıl başlayan çalışmalarla birlikte İnegöl’ün her yeri şantiye alanına dönmüş olacak. Bu kapsamda da bu şantiyelerimizi dolaşıyoruz. İlk uğradığımız Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü. İnegöllü hayırseverimiz tarafından yapılan çok önemli bir eğitim kompleksi. Farklı eğitim kurumları ve sosyal donatıları ile birlikte yaklaşık 10 bin öğrenciyi ileride taşıyacak. Burasının eksikliklerini giderme adına geçtiğimiz yıldan beri çalışıyoruz. Yolların yapılması, altyapı ile ilgili desteğin verilmesi ve çevre duvarlarının yapılması önemli ölçüde tamamlanmıştı. Şimdi de kalan eksiklikleri tamamlıyoruz. Yaklaşık 3 Milyon TL’nin üzerinde Büyükşehir yatırımı yapılmış oluyor. Bugün de bu eksiklikleri yerinde görelim istedik. Bu konuda destek veren herkese ve İnegöl Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

116 MAHALLEYİ KAPSAYAN PROJELER VAR
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız İnegöl’ümüze hoş geldiler. Yeni yasa ile birlikte İnegöl’de yeni bir süreç başladı. Bu süreçle alakalı İnegöl’de ve diğer ilçelerimizde ‘Acaba nasıl olur’ diye söylemler vardı ama 2014 yılı yoğun bir şekilde tespitlerle, projelendirmeyle geçti. Artık bunların bir bir sahada uygulama zamanı. Tabi burada biz biraz daha normal projelerimizin ötesinde Büyükşehir Belediyemizin gücünü kullanarak hayata geçirdiğimiz uygulamaları. Bu eğitim kampüsünün hikâyesini İnegöl’de yaşayan herkes çok iyi biliyor. Milletvekilimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın gayretleri ile hakeza önceki dönem Milli Eğitim Müdürümüzün ve şu anki Milli Eğitim Müdürümüzün gayretleri ile şuan burada 1’i Anaokulu 6’sı lise olmak üzere 7 faal okulumuz var. İnegöl bu eğitim kampüsünün kıymetini çok daha ama giderek sanayileşen, ihracatını arttıran İnegöl’e bu eğitim kampüsünün ne kadar büyük bir altyapı oluşturacağını hep birlikte göreceğiz. Eksikleri o kadar fazlaydı ki, hayata geçirilmesi için o kadar zorluklar vardı ki bunlar ufak tefek rakamlar değildi. Sayın Başkanımız 3 Milyon TL’den fazla bir rakamdan bahsetti. Daha yapılacak olan çalışmalar da var. Onları tespit anlamında bugün buradalar. Biz buradan İnegöl’de şuan Büyükşehir marifetiyle yapacağımız çalışmalarla alakalı da gezeceğimiz noktalar var. İnegöl’de herkeste bunlarla alakalı bir beklenti ve arayış var ama projelendirme devam ediyor. 116 mahallemizi kapsayan bir projelendirme bu. Muhtarlarımızın da su, kanalizasyon ve farklı noktalarla alakalı beklentileri var. İl Özel İdaresi’nden dönülmesinin ve Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ana nedeni buydu. Kiminin proje ihalesi yapıldı kiminin ise yapım ihaleleri gerçekleşecek. İnşallah bu ihaleler neticesinde bir bir hayata geçtiğini 2015 Nisan, Mayıs, Haziran aylarında göreceğiz ve inşallah o zaman da biz tespite değil buralara açılışlara geleceğiz. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İnegöl, diğer ilçelerimize göre daha büyük, daha kapsamlı, daha sanayileşmiş bir ilçe. Onlar da bunu biliyorlar ve buna göre proje üretiyorlar. Biz de bunları görüşüyoruz. Kendilerine verdikleri destek için teşekkür ediyorum, İnegöl’deki vatandaşlarımızdan da bu noktada biraz daha sabır istiyorum” dedi.
İNEGÖLSPOR TESİSLERİ
Kampus ziyaretinin ardından Altepe ve beraberindeki heyet, İnegölspor tesislerinin yapılacağı Baykoca Mahallesi’ndeki 37 dönümlük arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Bölgede çok kapsamlı ve uzun yıllar konuşulacak bir kompleks oluşturulacağını belirten Altepe, Yeni İnegöl içerisinde yer alan bölgenin temiz havasının da önemli bir etken olduğunu aktardı.

EN GÜZEL TESİSİ BURADA YAPACAĞIZ
Alanyurt Botanik Park’taki incelemelerin ardından açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu yıl Bursa’nın çevresinde halkımızın sosyal anlamda yaşadığı sosyal tesislerin yapılmasıydı. O kapsam da projesi çalışması yapılan Alanyurtaki daha önce çöplük olan alanın rehabilite edilerek yeşil alan düzenlemesi, park ve piknik alanı oluşturuldu. Burada aynı zaman da Boğazköy barajı manzaralı tesisimizin projesini yapılıyor. Projenin bitmesiyle hemen inşaatını gerçekleştireceğiz. Çevresindeki sosyal, spor donatı alanlarıyla birlikte burada İnegöl halkımızın buluşma noktası olacak. Güzel bir sosyal tesis oluşturulacak. 110 dekar alanda bir çalışmamız olacak. Değer kazanan güzel bir alan olacak. Havası da temiz. Halkımızın şu anda bile rağbet gösterdiği önemi bir yer. En güzel tesislerden birini burada yapacağız.” Dedi.
HELİ-TAKSİ GELİYOR
Heli-taksi projesinin sorulması üzerine Altepe, “Heli-taksi gelir. İhtiyaç olursa bu günde isteseler şu anda da gelir. Onu her an düzenleyebiliriz. Helikopterler bizim bahçemizde bekliyor. Sorun değil.” ifadelerini kullandı.
HAL’E TARIM A.Ş ELİ
Hal ziyaretinde ise Büyükşehir bünyesine geçen birçok işletmelerin olduğunu aktaran Başkan Altepe, “Meyve ve Sebze hali de bizim bünyemize geçti. Bursa’daki sebze hali gibi buranın da daha verimli işletilmesi için çalışma yapacağız. Belediyemiz bünyesinde Tarım şirketi oluşturduk. Bu işletme mantığıyla daha da verimli çalışacak. Aynı zamanda İnegöl Hali de elden geçirilecek. Bakımı onarımı yapılacak. Tertip düzene kavuşunca buradaki esnafın da geliri artacak. Kazanan İnegöl esnafı olacak.” dedi.
MER-PA İÇİN PROJE
Heyet, geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken Merkez Pazaryerinde incelemelerde bulundular.
İncelemelerin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Geçtiğimiz haftalar da yoğun kar yağışı nedeniyle çatısı çöken Merkez pazaryerimiz var. Burada 12 bin 300 metrekarelik alan tekrar düzenlenecek. Büyük bir afet sonucu yıkılan pazaryerimiz yeniden inşa edilecek. 12 bin 300 metrekarelik alanı çelik konstrüksiyon olarak tekrar yenilenmiş olacak. Daha güçlü pırıl pırıl temiz bir pazaryeri oluşacak. Bunun şu anda proje çalışmaları şu anda sürüyor. Afet kapsamında olduğu için bu konuda daha hızlı hareket ediyoruz. projeler kısa zamanda bitsin pazaryerimiz eski haline kavuşsun istiyoruz. Aynı zamanda ilave 3 bin metrekare kapalı alan yapılacak. Bölgenin otopark ihtiyacını çözecek bir yapı yapılacak. Alt katı otopark diğer bölümleri köylü pazarı olacak. Yeni proje ile birlikte yeni bir vizyon kazanmış oluyor. Bölgenin ihtiyacı bu şekilde giderilmiş olacak. Şu anda pazarın toparlanma çalışmaları yapılıyor. Bizde projeyi bitiriyoruz. Acil bir şekilde çalışmaya başlayacağız.” Dedi.
YÜZME HAVUZU
Heyet, Botanik Park içerisinde hayata geçirilecek olan yüzme havuzu projesi için de yerinde inceleme yaptılar.

Son Güncelleme: 29.01.2015 17:08
Anahtar Kelimeler:
Recep AltepeNemaProblema
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
. 2015-01-30 12:07:55

peki 2014 kasım ayına teslim edecekleri beylik hanı ne oldu?

<