banner359

Altıeylül'de bilim fuarı

28 Mayıs 2016 Cumartesi 10:57 2016-05-28 11:00:40
Altıeylül'de bilim fuarı

 Altıeylül Ortaokulu ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde gerçekleştirilen Bilim Fuarı izlenime açıldı.

Bilim Fuarında, öğrencilerin hazırladığı projeler protokol üyelerinin beğenisine sunuldu. Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen fuarın açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BİLİM FUARLARI ÇEVREYE BİLİMSEL BİR GÖZLE BAKMAMIZI SAĞLAR

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan Altıeylül Ortaokulu Müdürü Mehmet Göksu, “Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğretim metodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilim fuarları çevreye bilimsel bir gözle bakmamızı sağlar. Yaratıcılığımızın farkına varmamıza, yeni beceriler geliştirmemize ve merak ettiğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmamıza katkıda bulunur. Bilim fuarları bunların yanı sıra bilimin hayattaki öneminin kavranmasına ve öğrencilerin derslerine daha yüksek motivasyonla devam etmesine yardımcı olur. Öğrencilere belirlediğiniz konularda kendi keşiflerini yapma olanağı sunar. Projelerde görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İNEGÖL BİLİM FUARLARIYLA ŞENLENDİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl´ümüz 2-3 haftadır okullarımızda bilim fuarlarıyla şenlendi. İnşallah birazdan da Altıeylül Ortaokulu öğrencilerimizin hünerlerini hep birlikte göreceğiz. Çocuklar inşallah burada yaptığınız icatlar, burada ortaya koyduğunuz eserler ileri de bu ülkenin daha iyi noktalara gelmesi adına birer basamak olacak. Sizlere güveniyoruz. Araştırmacı olun, kendinizi geliştirin diye hep tavsiyeler de bulunuyoruz, yine de bulunacağız. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

Okulun folklor ekibi ile ritim gurubunun gösterisinin ardından okul korosu mini bir konser verdi. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Okulun Teknoloji Tasarım öğretmeni Gökhan Ergin´e teşekkür plaketi sunulmasının ardından kurdele kesimiyle Bilim Fuarı izlenime açıldı.

Son Güncelleme: 28.05.2016 11:00
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<