banner359

Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasının Birincisi Makedonya

20 Temmuz 2017 Perşembe 00:47 2017-07-20 01:00:46
Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasının Birincisi Makedonya
İnegöl belediyesi tarafından bu yıl 30’ncusu düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 5. Altın Mobilya Halk Dansları yarışması nefes kesti. Gösteri ile büyüleyen 9 yabancı grubun arasından sıyrılan Makedonya grubu yarışmanın birincisi oldu.
Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 5. Altın Mobilya Halk Dansları yarışmasında Türkiye’ye kardeş olan KKTC, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Karadağ, Bosna Hersek, Makedonya, Adıge ve Kosova ülkelerinin halk dansları grupları yarıştı.
Kültür park içerisindeki ANFİ’de düzenlenen yarışmada İnegöl’ün yanı sıra her ülkeden bir üyenin bulunduğu jüri her grup için ayrı ayrı puan verdi.
NEFES KESTİ
10’ar dakika süre verilen ülkeler kendi ülkelerine ait dansları sergilediler. İnegöllülerin nefeslerini tutarak izlediği yarışma da gruplar başarılı olabilmek için yoğun çaba sarf ettiler.
Yaklaşık iki saat süren yarışmanın sonunda İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sunarken, İnegöl Tarihi Mehteri de mini konseri ile geceye renk kattı.
Yarışmanın sonunda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Festivalin başından sonuna kadar gerek gruplarımız, gerek değerlendiren jürimiz, gerekse de siz değerli İnegöllüler güzel bir tablo ortaya koydunuz. İnegöl işte bu. Kafkaslardan, Balkanlardan, Anadolunun değişik yörelerinden göçüp gelen insanların oluşturduğu bir şehir. Eski Belediye Başkanımız Muhittin Tanoğlu döneminde başlayıp, Eski Belediye Başkanlarımız Cemal Arık, merhum Hikmet Şahin ile daha da perçinlenen ve bizim de devam ettirdiğimiz festival ile güzellikleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu sene mükemmel bir tablo çıktı ortaya. Yarışmada dereceyi çok merak ediyorum. Bu festivalin 6 ay öncesinden başlayan bir süreci var. Hemşeri ve kültür derneklerimize de çok teşekkür ediyorum. Bu güzelliğin ana sebeplerinden biri oldular. Bu etkinlikler ekip çalışması. Tüm ekibime de teşekkür ediyorum. Festivalimizin gerçekleştirilmesine sponsor olan tüm firmalarımıza teşekkür ederim. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.
Konuşmanın ardından Aktaş, derece alan grupları açıkladı.
Birinci olan Makedonya’ya 2 bin dolar, ikinci olan Adıgey’e bin 500 dolar, üçüncü olan Kırgızistan’a bin dolar verilirken, mansiyon olarak seçilen Kosova’ya 500 dolar hediye verildi.

Son Güncelleme: 20.07.2017 01:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<