Anlamlı Buluşma!

29 Haziran 2016 Çarşamba 15:42 2016-06-29 15:45:45
Anlamlı Buluşma!
 Afetlerde, yangınlarda, kazalarda insanların can ve mal güvenliğini korumak için cansiperane çalışan İnegöl İtfaiye ekipleri ilk geleneksel iftarda bir araya geldiler. İnegöl İtfaiyesinde 1960 yılından bu yana emekli olan personel ile şuan görevini sürdüren personel, iftar yemeğinde bir araya geldi.
Bursa Büyükşehir İtfaiye Şube Başkanlığı İnegöl Ekibi Müdürü Adnan Aydın, yıllardan bu yana birbirine görmeyen emekli İtfaiye personeli ve şuan görev yapan İtfaiye personelini iftarda bir araya getirdi.

Uzun yıllardan bu yana birbirine görmeyen emekli İtfaiyeciler, birbirine sarılıp, sohbet ederek hasret giderdiler.

İtfaiye Şube Başkanlığı İnegöl İtfaiye binasında düzenlenen iftara Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir İtfaiye Şube Başkanlığı İnegöl Ekibi Müdürü Adnan Aydın, Eski İtfaiye Müdürleri, emekli İtfaiye ekipleri ile İnegöl İtfaiye personeli katıldılar.

150 kişinin katıldığı iftar yemeğin ardından emekli itfaiyecilere yönelik konuşan Bursa Büyükşehir İtfaiye Şube Başkanlığı İnegöl Ekibi Müdürü Adnan Aydın, İtfaiyeciliğin çok meşakkatli iş olduğunu belirterek, emekli itfaiyeciler ile birlikte iftar yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Aydın, ilkini düzenledikleri iftar programının önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirileceğinin altını çizdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, gördükleri arasında en anlamlı iftarın itfaiyecilerle olan iftar olduğunu belirterek, “Her gün birbirine gören insanların iftar düzenleyerek bir arada yemek yemesi normaldir. Ama yıllardır görüşmemiş, hiçbir araya gelmemiş, emekli olan itfaiyecilerimizin bir araya getirilmesi bence en anlamlı organizasyon. Bu diğer meslekler içinde geçerli bir durum. Eski yıllarda görev yapmış olan ağabeylerimiz, o dönemin zor şartlarında çalıştılar. Alet ve araçları çok azdı. O araçlarla hizmet vermeye çalıştılar. Yıllar geçtikçe araçlar yenilendi, daha kullanışlı hale geldi. Şuan itfaiyecilik yapan kardeşlerimiz, ağabeylerimizde görevini en iyi şekilde yapmak için cansiperane çalışıyorlar. Sizler afetlerde, yangınlarda, kazalarda insanların canını ve malını korumak için yoğun çaba sarf ediyorsunuz. Kutsal bir görevi ifa ediyorsunuz. Allah yardımcınız olsun” dedi.

Son Güncelleme: 29.06.2016 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<