banner359

Araba Fiyatına Kurbanlık

21 Ağustos 2017 Pazartesi 10:19
Araba Fiyatına Kurbanlık

Erzurum´lu yetiştirici tarafından İnegöl Hayvan Pazarında satışa sunulan 1 tonluk boğayı 10 kişi zor zapt edebiliyor. Coni adı verilen boğa ikinci el otomobil fiyatına satılıyor.

Kurbanlık için Erzurum´dan İnegöl Hayvan Pazarına getirilen 1 ton 142 kiloluk ‘Coni´ adlı tosun 19 bin 500 liraya satışa çıkarıldı. Kurban Bayramın nedeniyle Erzurum´un Karayazı köyünden getirilen Coni adlı Simental cinsi tosun, büyüklüğüyle ve fiyatıyla hayvan pazarına gelen vatandaşların ilgisini çekiyor. 2 yaşındaki Coni´yi 19 bin 500 liraya satmak istediklerini ifade eden besici Sedat Dinç, Coni´nin canlı ağırlığının 1 ton 142 kilo geldiğini söyledi.

PAZARIN EN BÜYÜĞÜ

Coni´yi özel olarak beslediklerini belirten Dinç, 15 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraştıklarını, Coni´ye doğduğundan beri özel yemlerle baktığını ifade ederek, “Hayvan benim kardeşimin. Kendisi rahatsız, bu nedenle ben getirip satmak zorunda kaldım. Hayvan şuanda pazarın en ağırı. 1 ton 142 kilogram geliyor. Fiyatı 19 bin 500 lira” dedi.

AYDA BİN 600 LİRA MASRAFI VAR

Coni´nin aylık bin 600 lira masrafının olduğunu ifade eden Dinç, “Giderleri çok fazla, aylık masrafı bin 600 lira. Bir asgari ücretlinin aylığından çok gidiyor. 2 yıldır bu hayvana bakıyorum. Hep yaylada beslendi ve sadece son 20 gün ahırda kaldı. Hayvanın ismi Coni, çok uysal bir hayvan. Alıcıları bekliyoruz. Hayvana şuan alıcı yok ama biz Belediye Başkanımıza satmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<