banner359

ATK'ye sevk edildi

21 Kasım 2016 Pazartesi 14:10 2016-11-21 14:14:25
ATK'ye sevk edildi

 İnegöl´de 17 Ocak´ta meydana gelen olayda, alkol alan gençler arasında, zihinsel engelli bir gencin darp edilmesi yüzünden çıkan ve berber işyeri sahibi 25 yaşındaki Tamer Y.´nin hayatını kaybettiği cinayet ile ilgili perde aralanıyor.

17 Ocak 2016 tarihinde işlenen cinayetin tutuklu sanıkları Ali Ş., Mert S. ve Hamdi K.´nın İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına devam edildi. Sanık Ali Ş.´nin müdafi huzurunda verdiği savunmada, “Sanık Mert´in telefonla araması neticesinde müvekkilim olay yerine gitmiştir. Kasten öldürme suçundan yargılanmaması, yardım suçundan sorumlu tutulması, müvekkilimizin tahliyesini talep ediyoruz” denildi. Sanık Hamdi K.´da müdafi huzurunda verdiği savunmada, “Olayda müvekkilim Hamdi kafasına da bir darbe almıştır, müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

ATK´YA SEVK

Mahkeme, sanık Hamdi K.´nın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine, üç sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme kararına göre sanık Hamdi K. bir ay boyunca İstanbul´da gözlem altında tutulacak.

Duruşma 26 Ocak 2017 tarihine ertelendi.

OLAYIN AYRINTILARI

İddiaya göre, saat 23.00 sıralarında iki ayrı grup Avarlar kavşağının yanındaki sokakta alkol alırken, gruptan bir genç, alkolün de etkisiyle önlerinden geçen zihinsel engelli bir genci darp etmeye başladı. Bunu gören ve şeker hastası olduğu için alkol almayarak arkadaşlarına eşlik eden 25 yaşındaki Tamer Y., gencin yanına giderek, darp ettiği zihinsel engelli genci bırakması konusunda uyardı. Zihinsel engelli genci bırakan genç, bu kez kendisini uyaran Tamer Y. ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, kavgaya tarafların arkadaşları da katıldı. Tamer Y., grup arasından bir kişi tarafından kalbinden ve göğsünden bıçaklandı. Aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içerisinde kalan genç, arkadaşları tarafından özel bir araçla İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine getirilerek tedavi altına alındı.

Zihinsel engelli genci darp edilmekten kurtarmak isterken bıçaklanarak ağır yaralanan ve aşırı kan kaybeden genç ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Zafer Caddesi üzerinde berber dükkanı bulunan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kavgaya karıştıkları belirlenen gençlerin içerisinde bulunduğu özel otomobili olaydan kısa süre sonra İnegöl Caddesi üzerinde durdurarak içerisindeki şahısları gözaltına aldı. Kavgaya karıştıkları belirtilen A.Ş., O.E., H.K., N.Y., U.K., H.K. ve M.S., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

Son Güncelleme: 21.11.2016 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<