banner359

Ayçekirdeği Sadece Bu Alanda Kurutulacak

24 Ağustos 2016 Çarşamba 17:48 2016-08-24 17:53:06
Ayçekirdeği Sadece Bu Alanda Kurutulacak

 Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Ortaköy ile Deydinler Mahalleleri arasında oluşturulan ayçekirdeği kurutma alanı dışında şehir merkezinde hiçbir alanda ayçekirdeği kurutulmayacağını açıkladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, üreticilerin Ahmet Türkel Çevre Yolu ve şehir merkezinde farklı bölgelerde sürdürdüğü ayçekirdeği kurutma işlemiyle alakalı bir açıklama yaptı. Ortaköy Mahallesi ile Deydinler Mahallesini birbirine bağlayan ara yolun ayçekirdeği kurutma işlemi için kullanıldığını kaydeden Taban, 2,3 km uzunluğundaki bu yol haricinde hiçbir yerde ayçekirdeği kurutulmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Ayçekirdeği kurutma alanı olarak belirlenen yolda açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak hayata geçirdikleri projeler ile şehrin çehresini değiştirirken, bir yandan da İnegöl’ün değerlerini koruma adına örnek belediyecilik hizmetleri ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi. Belediye olarak merkez ve kırsal ayrımı yapmadan her yeni güne başlarken yaşadıkları şehre duydukları hizmet aşkı ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Taban, “Bilindiği gibi İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. Tarım markalarımızın başında ise ünü Türkiye’ye yayılmış ve 2008 yılında başlayan çalışmalar sonucunda Belediye Başkanımız ve İnegöl Belediyesi’nin de koyduğu katkı ile 2013 yılında ‘İnegöl Ala’sı ismiyle tescillenmiş Ayçekirdeği gelmektedir. Tohum kalitesi, çapı, boyu, yağ ve tuz oranı ile vitamin oranı bakımından Türkiye genelinde haklı bir üne sahip olan İnegöl Alası adıyla tescillenmiş ayçekirdeğimizin özellikle asfaltta kurutulması gerektiği de göz önüne alınarak, bu yıl hasat döneminden önce çiftçilerimiz için bir kurutma alanı oluşturmak adına çalışma başlattık. Geçmiş yıllarda Ahmet Türkel Çevre Yolu başta olmak üzere şehir merkezindeki farklı alanlarda yapılan kurutma işleminin günlük şehir hayatını etkilemeden yapılabilmesi ve çiftçilerimizin hasat zamanı yaklaştığında ürünümü nerede kurutacağım telaşı yaşamaması adına önceki yıllarda da bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için birçok alan oluşturmuştuk. İlçemizde üretimi oldukça yoğun olan ve her geçen yıl rekoltesi artan ‘İnegöl Alası Ayçekirdeği’nin kurutulması aşamasında bu yıl ilave olarak ihtiyaç duyulan alan, Bursa Büyükşehir Belediyemizin desteği ile hazırlanıp asfaltlanarak hasat dönemi öncesi çiftçimizin hizmetine sunulmuştur. Özellikle asfalt üzerinde kurutulması gereken ayçekirdeği için hazırlanan kurutma alanı Ortaköy Mahallemiz ile Deydinler Mahallemizi birbirine bağlayan ara yolda hazırlanmıştır” dedi.

BAŞKA ALANDA AYÇEKİRDEĞİ KURUTULAMAYACAK
Ayçekirdeği kurutma alanının hizmete girmesi ile birlikte çiftçilere bir de uyarıda bulunan Taban, “Şehir merkezinde, Ahmet Türkel Çevre Yolunda ve trafiğe açık alanlarda kurutma işlemi için kesinlikle izin verilmeyecek olup, oluşturduğumuz kurutma alanı dışında, trafik akışını olumsuz etkileyecek alanlarda ayçekirdeği kurutan kişilere cezai işlem uygulanacaktır. Çiftçilerimizin bu konuda duyarlı davranıp kurutma alanını kullanmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.08.2016 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<