banner359

Ayhan: Sicil Affı Piyasayı Rahatlatır

16 Ocak 2017 Pazartesi 18:33 2017-01-16 18:40:54
Ayhan: Sicil Affı Piyasayı Rahatlatır

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan TBMM’ye sunulan “sicil affı” çalışmalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Konu ile ilgili konuşan bulunan Başkan Ayhan, “Türkiye genelinde esnaf ve sanatkârlarla birlikte vatandaşlarımızı da ilgilendiren bir konu. 10 milyonun üzerinde vatandaşın kara listede olduğunu görüyoruz. Türkiye genelinde esnaf ve sanatkârımızla İnegöl’deki esnaf ve sanatkârımız KOSGEB destekleri olsun hibe krediler olsun geri ödemeli krediler olsun banka kredileri olsun ilk müracaatlarında kara listede olduklarından dolayı başvurularında kredi istekleri bu değerlendirmelere alınmıyor. Hükümet bir çalışma yaptı. İnşallah bu hafta meclise gelecek. Geçmişe dönük, bir kredi kartı borcu ödemese bile kara listeye girmiş esnaf ve sanatkârımızı sicil affı ile birlikte temize çıkaracak. Bunun şartlarının olduğunu görüyoruz. 6 ay içinde, bugüne kadar bankaya veya devlete ödenmemiş borçları varsa ödeyip temizlemesi ya da yapılandırması gerekiyor. Bu da birçok vatandaşımızı, esnaf ve sanatkârımızı rahata kavuşturur, piyasalarda hareket olur. Vatandaşımızın, esnaf ve sanatkârımızın şuan çıkan kredilere, sıfır faizli KOSGEB desteklerine başvuruları oluyor. En son çıkan KOSGEB desteği 1 yıl ödemesiz 3 yıllık ödeme planın 250 bin müracaat olmuş fakat 15 bin başvuru değerlendirilmiş. 235 bin kişi de şartları tuttuğu halde yeterli ödenek çıkmadığı için bu durumdan faydalanamamış. Hükümet bununla ilgili de bir çalışma yapıp başvuran, şartları tutan her esnafı bu kredilerden faydalandırmak istiyor. 50 bin TL’ye kadar olan faizsiz, 1 yıl ödemesiz, 3 yıl ödemeli KOSGEB desteğinden yararlandırmak istiyor. Piyasaya çok önemli bir katkısı olur, esnaf ve sanatkâra bir katkısı olur. Faizsiz olmasa da esnafın düşünüldüğünü ve kollandığını gösterir. Bu kararın bir an önce gündeme alınmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16.01.2017 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<