banner359

Bakkallarda Tüp Satışı Yasaklandı

12 Eylül 2017 Salı 10:13
Bakkallarda Tüp Satışı Yasaklandı

Terör eylemlerinde mutfak tüpü ve piknik tüpü kullanılmasından dolayı bakkal ve marketlerde piknik ve mutfak tüpünün satışına yasak getirildi.

İlçe Kaymakamlığı tarafından İnegöl Bakkallar ve Benzerleri Odasına gönderilen tebliğde, “El yapımı Patlayıcılar ile Mücadele Kurulu´nun 19 Nisan 2016 tarihli toplantısı sonucunda alınan İl ve İlçelerde EYP ile Mücadele Komisyonu kurulması kararına istinaden Kaymakamlık Makamının ilgi (b) sayılı Olur´u ile İlçemizde El Yapımı Patlayıcılarla Mücadele Komisyonu oluşturularak gerekli çalışmalara başlanılmıştır. İlgi (c) sayılı yazı ile El Yapımı Patlayıcılar ile Mücadele Komisyonunun 3 Ağustos 2017 tarihli toplantısında alınan kararda da belirtilmek üzere, Tali Tüp Bayiliği Sistemi 4 Mart 2009 tarihli ve 27159 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tebliğ ile yürürlükten kaldırılmıştır”

BİN 833 TL İDARİ PARA CEZASI

“5307 sayılı LPG Piyasası Kanunu´nun 8. maddesinde: “…Boş olanlar da dahil olmak üzere LPG tüpleri, imalat fabrikaları, dağıtıcılar ve tüplü LPG bayileri dışında, kişisel kullanım haricinde hiçbir kişi ve kurum tarafından bulundurulamaz ve satışa konu olamaz. LPG bayilerinin gerekli ruhsat, izin ve belgeleri alması gerekmektedir. LPG tüp depolarının nakil araçlarının ve satış yerlerinin ilgili teknik düzenlemelere uygun olması gerekmektedir” denilmektedir. LPG tüplerinin kişisel kullanım haricinde tüplü LPG bayileri dışında bulundurulması ve takasa konu edilmemesi gerekmektedir. Bakkallarda kişisel kullanım haricinde LPG tüplerinin tespit edilmesi durumunda LPG tüpü bulunduran bakkallara 5307 sayılı Kanunun 8. maddesine aykırılık nedeniyle aynı Kanunun 16. maddesinin 4. fıkrasına göre bin 833 TL tutarında idari para cezası uygulanacaktır. Bu kapsamda, bakkallarda kişisel kullanım haricinde LPG tüplerinin tespit edilmesi durumunda LPG tüpü bulunduran bakkallarda 5307 sayılı Kanunun 8. maddesine aykırılık nedeniyle aynı Kanunun 16. maddesinin 4. fıkrasına göre gerekli idari para cezası uygulanacağı hususunun odanıza kayıtlı bakkallara tebliğ ve tebellüğ belgelerinin İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliğine gönderilmesini; esnafımızın odamıza gelerek satmayacağına dair tebliğ imzalaması gerekmektedir” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<