Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Ortaokul Öğretmenini Ziyaret Etti

24 Kasım 2017 Cuma 12:16 2017-11-24 15:49:38
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Ortaokul Öğretmenini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle İnegöldeki Ortaokul öğretmenini evinde ziyaret ederek, öğretmenler gününü kutladı. Kötü anısını da anlatan Çavuşoğlu, 1985 yılında annesi Gülsüm Çavuşoğlu’nun ölüm haberini öğretmeni 67 yaşındaki Osman Çolak’tan öğrendiğini söyledi.
İnegöl'e gelen Çavuşoğlu, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ile birlikte, 1985 yılında eğitim aldığı Çanakkale Biga İmam Hatip Ortaokulu Meslek Dersleri Öğretmeni Osman Çolak’ı evinde ziyaret etti.
Öğretmeninin elini öpüp sarılan Çavuşoğlu, öğretmeni ile olan duygusal anısını da anlattı.
Ziyarette konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Osman Çolak hocam benim Yunanistan’dan Türkiye’ye ilk geldiğim günlerde bizi bir baba şefkatiyle kucaklayan hocamdır, öğretmenimdir. Kendisi okulumuzun bizden sorumlu müdür yardımcısıydı. Bir süredir kendisinin burada yaşadığını biliyorum. Bugün öğretmenler günü münasebetiyle kendisini ziyaret edip hasbihal etmek istedik. Bu vesileyle bize hayatı anlattıklarıyla anlamlı hale getiren, bizi geleceğe hazırlayan, üzerimizdeki emeklerinin karşılığını ödeyemeyeceğimiz hocalarımızın Öğretmenler Gününü kutluyorum. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen Hz. Ali Efendimizin sözüyle anlam bulan öğretmenlik mesleği gerçekten de bu neslin yetişmesinde, Türkiye’nin gelecek ufkunda çok önemli bir yere sahip. Bugünkü görev başında olan öğretmenlerimiz de gelecek Türkiye’sinin mimarları olacak öğrencilerimize tarihiyle, geçmişiyle, kültürel birikimiyle bu coğrafyada, bu ülkede neler yapılacağını, neler gerçekleştirilebileceğini anlatıyorlar. Bugün hocamla beraber olmaktan çok memnunum. Kendisini özlemiştim” dedi.
ANNESİNİN VEFATINI OSMAN HOCADAN ÖĞRENMİŞ
Öğretmeniyle ilgili unutamadığı bir anısını aktaran Çavuşoğlu, “Annemi ortaokul 2. sınıfta yani 1985 yılında kaybettim. Yunanistan’dan geldiğim için senede bir sömestre tatilinde bir de yaz tatilinde memleketime gitme olanağı vardı, aradaki süreçte gitmemiz mümkün değildi. Annem o arada rahatsızlanıp ahrete irtihal etmiş. Bunu bana büyük bir şefkat, metanet ve sabırla haber veren kişi hocamdır. Bu anı her ne kadar farklı olsa da kendisiyle bunun dışında geçirdiğimiz zaman, bize kucak açması, sevinçle karşılaması… 11 yaşında yurtdışından gelmişsiniz, başta anne-baba yok, sizin oradaki hem anneniz hem babanız Osman hocanız gibi öğretmenleriniz oluyor. Bize her daim yardım ettiler. Sadece ilmi öğretmekle kalmadılar, irfanı, hikmeti, feraseti de bize öğrettiler. Kuru bir bilgi aslında yüktür, eğer bilgi irfanla, hikmetle donatılmışsa insan için bir süstür, donanımdır, kazançtır. Osman hocamız ve onun gibi diğer değerli hocalarımız kuru bir bilgiden ziyade o bilgiyi irfanla, ilimle, hikmetle donatarak bize aktardılar. Hala o gün atılan temellerin üzerinde ne yapıyorsak yapmaya çalışıyoruz. Kendilerine minnettarız. Allah onlardan razı olsun, sağlıklı, uzun ömürler ihsan etsin. Bu vesile ile onların varlığından güç almaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
ÇALIŞKAN ÖĞRENCİYDİ
67 yaşındaki emekli öğretmen Osman Çolak ise, “Böyle öğrencilerim olmasından dolayı Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsem azdır. Memleketin yükselmesinde, ilerlemesinde bu tür öğrencilerim her yerde mevcut. Başbakan Yardımcılığına kadar gelmiş kardeşlerimiz var, Yargıtay’da olan öğrencilerimiz var, diğer bölgelerde Milletvekili olan öğrencilerimiz var. Bu bakımdan biz çok mutlu ve minnettarız. Öğrencilerimizle iftihar ediyoruz. Onların daha da ilerlemeleri için dua ediyoruz. Rabbim hiçbir zaman darlatmasın, mahcup etmesin, hayırlı işlerine fırsat versin, şer işlerine fırsat vermesin diye dua ediyoruz. Hakan iyi ve çalışkan öğrenciydi.” dedi.

banner380

Emekli Öğretmen Osman Çolak, Hakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK parti İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel'in İnegöl İmam Hatip Lisesinde dersine girdiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 24.11.2017 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<