banner359

Başkan Aktaş'a 'Yılın Belediye Başkanı' Ödülü

20 Ekim 2017 Cuma 19:31
Başkan Aktaş'a 'Yılın Belediye Başkanı' Ödülü

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen 9. Yerel Yönetim ödülleri programında Çevre Koruma Kategorisinde Oylat Yeşil Enerji projesiyle yılın büyükşehir ilçe belediye başkanı ödülüne layık görüldü.

Türkiye'nin Yerel Yönetimlerinin Oscar'ları olarak bilinen ve Özel Kalem Dergisi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yerel Yönetim ödülleri Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezinde sahiplerini buldu. Görkemli bir geceye ev sahipliği yapan 9. Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri programına büyükşehir belediye başkanları, il ve ilçe belediye başkanları ile belediye bürokratları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Kentlerine kazandırdıkları değerlerle, kentlerinde yaşayan herkesin hayatlarına da büyük değer katan belediye başkanların ödüle layık görüldüğü gecede kentsel tasarım, kent içi ulaşım, kültür ve tabiat varlıklarını koruma, çevre koruma, katılımcı yönetim ve uluslararası işbirliği ile kültür sanat ve turizm kategorilerinde farkındalık ortaya koyan projeler ödül almaya hak kazandı. Türkiye’nin kendi alanında önemli isimleri barındıran seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda ödüllerin dağıtıldığı gecede Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta Çevre Koruma Kategorisinde Oylat Yeşil Enerji projesiyle yılın büyükşehir ilçe belediye başkanı ödülüne layık görüldü. Her belediyenin öne çıkardığı projeleri tanıtma fırsatı bulduğu gece de İnegöl Belediyesi’nin hazırlamış olduğu standı büyük beğeni topladı.

“SİZLER KENTLERİNİZE BIRAKTIĞINIZ İZLERSİNİZ”
Farklı kategorilerde yerel yönetim ödüllerinin dağıtıldığı 9.Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri programının açılış konuşmasını yapan Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri kurucusu ve EPR Yerel Yönetim Ajansı Ajans Başkanı Erengül Bilenser, “Bizler bu akşam buraya sizler için geldik. Sizlere teşekkür etmek için. Sizler buraya kentinize değer verdiğiniz için geldiniz. Sizler kendi kentlerinize bıraktığınız izlersiniz. Sizler kentlerinize, çocuklara, kadınlara, doktorlara, avukatlara, çiftçilere, esnafa ve sanayiciye söylediğiniz sözlersiniz. Sizler insanların ahlakında, benliğinde ve vicdanında ne inşa ederseniz kentlerinizde ondan yükselecek. Değerli belediye başkanları sorumluluğunuz büyük, yükünüz ağır, işiniz zor. Kentinde hayatın daha değerli olması için elinden geleni yapan belediye başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

OYLAT YEŞİL ENERJİ PROJESİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ 
Yerel yönetim alanında önemli projelere imza atan belediye başkanlarının tek tek ödüllerini aldığı gecede Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta Çevre Koruma kategorisinde Oylat Yeşil Enerji projesiyle yılın büyükşehir ilçe belediye başkanı ödülüne layık görüldü. Ödül sonrası kısa bir konuşma yapan Aktaş, “Yaklaşık 14 yıldır devam eden belediye başkanlığım dönemi içerisinde başta Özel kalem dergisi olmak üzere farklı kuruluşlardan ödüller aldık. Hepsi birbirinden değerli ve anlamlıydı. Bu akşam Oylat yeşil Enerji projesiyle aldığımız bu ödül çok anlamlı oldu bizler için. Bu ödüle bizleri layık gören jüri üyelerine şükranlarımı sunuyorum. ‘Su Akar, Türk Bakar’ kuralı artık değişti biliyorsunuz. Bizler suyun akışından sağladığımız enerji ile bunu ısıya dönüştürerek 4 ayrı termal oteli ısıtıyoruz. Arzu edenlere de projemizi en ince ayrıntısına kadar açabiliriz. Projemiz ile birlikte yıllık 450 bin TL’ye yakın da bir tasarruf sağlamış olduk” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRİN HER BİR KÖŞESİNDE HİZMETE DEVAM”
Projeler hayata geçerken, böyle ödülle taçlandırılma çok çok güzel ve önemli oldu diyen Aktaş, “Takdir edersiniz ki bizler bu projeleri tek başımıza yapmıyoruz. Ben biliyorum ki şehrimin insanları uyurken, şehrin temizliğine, güvenliğine kadar velhasıl her köşesinde hizmet veren belediye çalışanlarımız var, yöneticilerimiz var, belediye meçli üyesi arkadaşlarımız var. Ödüle layık görüldüğümüz bu projenin tamamını 7/24 benimle paylaşan çok değerli ekip arkadaşlarımı sahneye çağırıyorum, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Aktaş konuşmasının ardından belediye çalışanlarını ve meclis üyelerini sahneye davet ederek alınan ödülü onlarla paylaşırken, bu unutulmaz gecenin anısına birlikte hatıra fotoğrafı da çekinildi.

ŞAVŞAT- İNEGÖL KARDEŞLİĞİ
Tören de ayrıca İnegöl Belediyesinin kardeş şehri olan Şavşat Belediyesinin katılımcı yönetim kategorisinde layık görüldüğü ödül takdimi sırasında Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı sahneye çağırarak ödülü birlikte alma nezaketini gösterdi. Aktaş’ta bu nazik davranışından ötürü Şavşat Belediye Başkanı A. Sinan Öztürk’e teşekkür ederek, “Bizim kardeşliğimiz kağıt üzerinde değil, bizler gerçekten kardeşiz. Şavşat herkesin görmesi gereken bir yer. Yeşilin her bir rengini, her bir tonunu orada görmeniz mümkün” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Özel kalem Dergisi tarafından düzenlenen 9. Yerel Yönetim Ödülleri programında farklı kategorilerde başarılı projeleri ile öne çıkan belediyelerin almış oldukları ödüller ise şu şekilde; Kentsel tasarım kategorisinde yılın Büyükşehir Belediye Başkanı ödülünü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kentsel tasarım kategorisinde yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödülünü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kent İçi Ulaşım Kategorisinde yılın Büyükşehir Belediye Başkanı ödülünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma kategorisinde yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödülünü Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma kategorisinde yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödülünü Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Çevre Koruma kategorisinde yılın Büyükşehir Belediye Başkanı ödülünü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, Çevre Koruma kategorisinde yılın İl Belediye Başkanı ödülünü Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Çevre Koruma kategorisinde yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödülünü Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Uluslararası İşbirliği kategorisinde yılın İlçe Belediye Başkanı ödülünü Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Kültür Sanat ve Turizm Kategorisi’nde yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödülünü Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<