Başkanlığa adaylığını açıkladı

.

28 Ocak 2015 Çarşamba 12:25 2015-01-28 12:27:04
Başkanlığa adaylığını açıkladı
 1 Şubat’ta yapılacak olan İnegöl Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri için geri sayım başlarken, Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Ziraat Teknikeri Sinan Kağan, amacının milletin gerçek efendisi olan çiftçilere hizmet etmek olduğunu söyledi.
Ziraat Odası delegelerinin yoğun ilgi gösterdiği aday tanıtım yemeğinde Sinan Kağan, projelerini de kamuoyuyla paylaştı.

Önceki gün saat 18.30’da Hotel Park’ta düzenlenen yemeğe Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Selahattin Külcü, Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Veysel Kocaağa ile çok sayıda Ziraat Odası delegesi katıldı.

Samimi bir ortamda geçen yemeğin ardından yaptığı konuşma ile İnegöl Ziraat Odası Başkanlığı için Adaylığını açıklayan Ziraat Teknikeri Sinan Kağan, “28 yıllık kamu hizmeti döneminde siz saygıdeğer üreticileri sosyal ve ekonomik yönden güçlendirmek, ürettiği ile ülkemizin tarımsal ekonomisine katkı sağlamak için gece gündüz demeden, Ulu Önder Atatürk’ün deyimiyle milletin gerçek efendisi olan çiftçimize hizmet etmek olmuştur. Sizlerin ilgi ve alakalarına kayıtsız kalmayarak kamudaki bilgi, deneyim ve tecrübelerimi ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Odamızın hizmetlerine amade olmak için 1 Şubat’ta yapılacak olan seçimlerde Başkanlığa aday olmak üzere huzurlarınızdayım” dedi.

ÜRETİCİLERE DESTEK VERECEĞİZ

Yemekte hedeflerini de açıklayan Sinan Kağan, “Siz saygıdeğer delegelerimizin teveccüh göstermesi durumunda kısaca hedeflerimiz ise şunlardır; Ziraat Odamızın yeri şu anki konumu itibarıyla hem trafik yoğunluğundan hem de sürekli büyüyen İnegöl tarımına daha güzel hizmetler verebilmek için üyelerimizin kamyoneti, traktörü ve araçlarıyla ilacını, gübresini, tohumunu alabileceği, içerisinde gübre ve ilaç deposu, toplantı salonu, sosyal tesisleri bulunan İnegöl Ziraat Odası Kompleksini tüm kamu ve yerel yönetimlerle el ele vererek sizlerin hizmetine sunmak olacaktır. Tarımsal üretim imkanları daha kısıtlı mera ve otlakları daha yoğun olan mahallelerimizdeki üreticilerimize destek olmak amacıyla koyunculuk projelerini hayata geçirerek 10 koyun, 1 koç dağıtacağız. Projenin gelişim durumuna göre daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Delegelerimizi bölgelere göre gruplandırıp, yönetimde veya mecliste olsun olmasın bölgesel delege kurulu oluşturacağız. Bölge delegeleri odamız danışmanlarıyla birlikte bölgesinin çiftçisine hizmet götürecektir” diye konuştu.

ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Oda tarafından ÇKS dosyası dolum ücreti alınmayacağı gibi Ziraat Odasını Çiftçilik Belgesi veren oda durumundan çıkartacaklarını belirten Kağan, “İlçemizde hayvancılık potansiyeli zaman içerisinde artmaktadır. Bu gelişmelere paralel olarak vakumlu silaj makinelerini üreticilerimizin hizmetine sunacağız. Yılda bir kez tüm delegelerle yılsonu hesaplarını birlikte kontrol edip, yılsonu bilançolarını şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

MEYVE KURUTMA TESİSLERİ KAZANDIRILACAK

Göreve gelmesi halinde meyve işleme, paketleme ve kurutma tesislerini hayata geçireceklerini ifade eden Sinan Kağan, “Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programlarından (KKYDP) faydalanıp, yüzde 50 hibe proje kaynaklarını kullanarak meyve işleme, paketleme ve kurutma tesislerini hayata geçirerek, kurutulmuş meyvelerimizi pazara kazandırarak üreticiye katma değer sağlamak için hizmetinize sunacağız. Ayrıca, Belediyemizle birlikte tarımsal yatırım projelerini tespit ederek, Belediyemizin destekleriyle çiftçimizin faydalanacağı projeler hazırlayacağız. Seçimler her zaman bayrak ve hizmet yarışını temsil etmiştir. Önemli olan İnegöl’ümün çiftçisinin kazanmasıdır. Temel amacımız sizlerden aldığımız destek ve güçle daha katılımcı daha şeffaf bir yönetim anlayışı ile hizmet çıtasını geliştirerek sizlere layık olmaktır” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ ÇİFTÇİMİZİN KAZANCINI ARTIRACAK HİZMETLER SUNABİLMEK

Belediye olarak amaçlarının çiftçinin ve üreticilerin kazancını artıracak hizmetler sunabilmek olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, “İnegöl Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanında olduk. Gerek tarım fuarları gerek çiftçimizi bilgilendirme toplantıları gerekse diğer çalışmalarımızla çiftçimizin yanında olduk. 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle bilindiği üzere Büyükşehir Yasası yürürlüğe girdi. Büyükşehir Yasası yürürlüğe girdikten sonra belediyelerimiz çiftçimize, üreticilerimize daha fazla destek verme imkanı buldu. Bu bağlamda İnegöl Belediyesi olarak, Kırsal Hizmetler Müdürlüğünü oluşturduk. Ben de İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı olarak, Kırsal Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısıyım. Bundan sonrada köylümüze, çiftçimize, hayvancımıza desteklerimiz, hizmetlerimiz artarak devam edecek. Gerek sulama suları, gerek erken uyarı sistemleri, gerekse çiftçimizin bilgilendirilmeleri için eğitim seminerlerine devam edeceğiz. Amacımız çiftçimizin, üreticilerimizin kazancını artıracak hizmetler sunabilmek. Tarımsal alanda İnegöl’ün gelişimini sağlayabilmektir. İnegöl’ümüz sanayi şehri, turizm şehri, aynı zamanda da bir tarım şehri. Bu farklılığı bundan sonra daha çoğaltmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 28.01.2015 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<