banner359

Bayan Forkliftçiler İş Başında

.

17 Aralık 2014 Çarşamba 10:32 2014-12-17 10:33:54
Bayan Forkliftçiler İş Başında
 Ağaç ve orman ürünleri üretiminde Türkiye’nin öncü firmalarından biri olan Starwood Orman Ürünleri A.Ş., Türkiye ve İnegöl’de ilk olduğu bildirilen uygulamayı hayata geçirdi.

Starwood Orman Ürünleri fabrikasının Lojistik alanındaki Forklift erkek operatörleri, yerini bayanlara bırakıyor. Filosunu sıfırlayarak, Elektrikli iş makinaları uygulamasına geçen Starwood’da bayanlar aktif rol almaya başladı. Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde düzenlenen Forklift ve Çekici kurslarını başarı ile tamamlayan bayanlar, fabrikanın lojistik bölümündeki forklift ve çekici araçlarında operatör olarak göreve başladılar. Erkeklere taş çıkartan bayanlar, bu mesleği yapmaktan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.

AVRUPA’DA BAYANLAR ÇALIŞIYOR

Dün fabrikada düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Starwood Lojistik Müdürü Tahir Kitapçı, “AB ülkelerine giderek bir takım incelemelerde bulunduk. Oradaki fabrikalarda bayanların forklift operatörlüğü görevini yaptığını gördük. Bu da bizim dikkatimizi çekti. Avrupa ülkelerindeki çoğu fabrikalarda ağır işleri bayanların yaptığını gözlemledik” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

İnegöl’de ve Türkiye’de ilk olan uygulamayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Tahir Kitapçı, “Fabrikamızda ilk olarak bir bayanla bu çalışmaya başladık. Lojistik bölümümüzdeki iş makinelerini kullanan bayanların sayısı şuanda 8’e çıktı” diye konuştu.

TAMAMI BAYAN OLACAK

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile ‘Forklift ve Çekici Kursları’ düzenlediklerini aktaran Kitapçı, “İlk kursumuza 8 bayan katıldı ve başarı ile kursu bitirdiler. Şu an görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Şu anda forklift ve çekici kullanan 135 personelimiz var. Bunların tamamının bayan personelden oluşmasını istiyoruz. Halk Eğitimi Merkezi ile yapacağımız kursla birlikte forklift bayan operatörü sayımızı 135’e çıkaracağız” şeklinde konuştu.

BAYANLAR DAHA DİKKATLİ

Kitapçı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Erkekleri rencide etmek istemem ama bayanlarımız daha dikkatli ve titiz bir şekilde işlerini yapıyorlar. İş kazası olma olasılığı da yüzde 50 oranında azaldı. Bayanların iş kazasına karışma riski daha azdır. Türkiye genelinde bu uygulamayı yapan bir firma daha görmedik. Türkiye’de ilk olduğunu söylediler. İnşallah bu örnek çalışma tüm fabrikalara yayılır. Bayanlar, oldukça iyi ücretle meslek sahibi olacaklar. Bayanların talepleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HEVESLE BAŞLADI TUTKU OLDU

Starwood Orman Ürünleri firmasında görev yapmakta olan Forklift operatörü Hilal Tuncer ise, “Forklift kullanan erkekleri görünce, benim de hoşuma gidiyordu. Kendimin de bu işi yapabileceğime inandım ve yapmaya başladım. Bir hevesle başlayan bu görev, bende tutku haline geldi. Zorlanmadan görevimizi yapıyoruz. Erkekler yapabiliyorsa, bizde yaparız. Bayanlar isterse her şeyi yapar. Ben istedim ve yaptım” dedi.

BEN DE CESARETİME GÜVENDİĞİM İÇİN BU İŞİ SEÇTİM

Firmanın bayan Forklift operatörlerinden Sema Akkoyun’da, “Cesaret gerektiren bir iş. Ben de cesaretime güvendiğim için bu işi seçtim. İşyeri yetkililerine de bu uygulamalarından dolayı teşekkür ederim. Bu işi yapmaya devam edeceğim” ifadelerinde bulundu.

Son Güncelleme: 17.12.2014 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<