Belediye 19 Taşınmazı Satacak

.

02 Temmuz 2015 Perşembe 17:17 2015-07-02 17:30:21
Belediye 19 Taşınmazı Satacak
 İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın başkanlığındaki toplantıya, AK partili üyeler Eşref Yiğit, Fevzi Dülger, Hakkı Baydar, Yüksel Beyhan ve Mehmet Yurttutan mazeretlerinden dolayı katılmadılar. 21 gündem 2 takrir olmak üzere 23 maddi oy birliği ile kabul gördü. Gündemin ilk 6 maddesi imar komisyonuna havale edildi.
BAŞKANA YETKİ

Gündemin 18. Maddesinde yer alan İhale İle Parsel Satış İçin Başkana Yetki Verilmesi konusu görüşüldü. Maddeyle alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “19 ayrı parsel var. Bunlarla alakalı arada kalmış, talipleri olan yerlerin satışlarını ihale ile satmamız gerekiyor. Bunun yanında birkaç tane var ki aslında çok değerli olduğu halde şuan ya çok küçük miktarda kiralara verilmiş ya da amacına uygun kullanılamıyor. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı 19 ayrı noktayla alakalı satış yetkisi istiyoruz” dedi.

Satışa konu olan yerlerin gösterilmesinin ardından Başkan Aktaş, “Bunların ilanı, duyurusu rekabetin oluşması ve daha üst gelir elde edilmesi adına yapılacaktır. İlk duyurusunu burada yapmış olduk. İhale süreci 10. 11. Ayları bulabilir. Boşaltılması gereken yerler var. Bir karar alınmış olsa bile bunun bürokratik kısmı var. bununla alakalı başkana yetki verilmesiyle ilgili oylamaya gideceğiz. Yapılacak ihalelerimiz, çalışmalarımız var. Bütçemizi toparladık, sıkıntımız yok ama büyük projelerin hayata geçmesi adına ciddi ödenek ihtiyacımız olacak. Hem onu karşılamak hem daha iyi hizmet verebilmek adına iyi bir araç olacak” ifadelerini kullandı.

10 MİLYON DEĞERİNDEKİ ALANLAR SATILACAK

Akhisar, Alanyurt, Kemalpaşa, Mahmudiye, Osmaniye, Hocaköy, Yeniceköy ve Ortaköy mahallelerinde satışa konu toplam 20 bin metrekare 10 Milyon muhammen bedelli belediye ait alanların satışı için başkana yetki verilmesi konusu oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

Son Güncelleme: 02.07.2015 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<