banner359

Sağlıklı Bir Şekilde Görevimizde Devam Ediyoruz

.

10 Eylül 2014 Çarşamba 14:12 2014-09-10 14:17:08
Sağlıklı Bir Şekilde Görevimizde Devam Ediyoruz
 Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle geçirdiği ameliyatlar sonucu, 2 haftalık dinlenme sürecinin ardından, ayrı kaldığı görevine devam eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Dün sabah 09.30’da Sedef Pastanesindeki kahvaltıya, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Eşref Yiğit, Alper Taban ve Gülhan Şahin, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcıları Sadullah Organ ve Hasan Özdemir ile basın mensupları katıldı.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE GÖREVİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Kahvaltının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Safrakesesi ameliyatı, hepinizi bildiği gibi aslında basit bir ameliyat. Kapalı olarak ameliyat yapılıp, ertesi günde hasta taburcu ediliyor. Bizde, sarılığa çevirdiği ve taş kanala düştüğü için birkaç operasyon geçirmek zorunda kaldık. Açıldığında da farklı sürprizler karşımıza çıktı. Dolayısıyla süreç uzun sürdü. Cuma sabahı itibariyle dikişlerimizi aldırdık. Bu süreçte ilk olarak, 4-5 gün İnegöl Devlet Hastanesinde kaldım. Büyük bir ilgi alakala gösterdiler. 26 Ağustos 2014 tarihinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde ilk operasyonumu geçirdim. Taş kanaldan alındı, temizlendi. Bağırsaklarda bir problem de vardı, onun da sorunu çözüldü. Aynı zamanda fıtık ameliyatı da oldum. Bu süreç zarfında, binlerce telefon aldık. Gayet iyiyiz. Sağlıklı bir şekilde görevimize devam ediyoruz. Belediyelerde devamlılık esastır. Başkan vekilimiz ve yardımcılarımız var” dedi.

İNEGÖL’ÜN DÖRT BİR TARAFINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bütün mahallelerde çalışmaların sürdüğünü aktaran Aktaş, “Bakmayın siz Büyükşehre bağlandığımızdan mütevellit bir güç kaybı kısa vadeli var gibi gözükse de, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim beyannamesinde belirttiğimiz çalışmaların takipçisiyiz. Her tarafta çalışmalar yapılıyor. 48 köyde kilit parke uygulaması yapılıyor. 60 civarında köyde asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Sulhiye-mezit yol çalışmaları yeni bitti. Temennimiz İnegöl’ün standartlarını daha yukarıya çıkarmaktır. Bundan hiçbir arkadaşımızın zerre miskali şüphesi olmasın. Tecrübeli ve heyecanlı bir ekibiz. Dönem dönem bu hizmetleri yaparken krediler kullanacağız, arsaları satacağız. Dört bir tarafta çalışmalarımız sürüyor. Söz verdiğimiz her şeyi bir bir yerine getirmek adına çalışıyoruz. 2015-2016 dönemi yoğun geçecek. İnegöl’ün pastasını büyütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

GEÇMİŞ OLSUN FASLINA ÇEVİRMEYELİM

İnegöl halkına seslenen Aktaş, “Bunu da bir geçmiş olsun faslına çevirirsek, belediye başkanlığı hayırlı olsun faslı gibi, Allah muhafaza bir üç ay da bu sürer. Dolayısıyla herkes çok rahat olsun. Görevimizin başındayız. Milletin cenazesine, düğününe de yetişeceğiz” şeklinde konuştu.

HİÇBİR PROBLEM KALMAYACAK

Hizmet noktasında üretilecek kaynaklardan bahseden Aktaş, “Eskiden bize ait olan şimdi bize ait olmayan kurumlar var. İller Bankası payları ciddi bir şekilde düştü. Bu sıkıntıyı devlette çok iyi biliyor. İnegöl’ün nüfusu 183 bin iken 5 milyon TL pay alıyorduk, şuan 236 nüfusumuz var köylerden ciddi bir nüfus dahil oldu, gelen pay yaklaşık 3 milyon TL. Memlekette torba yasa türküsü var. Bazı sıkıntılar var. Bunların bu aydan itibaren çözüleceğini düşünüyoruz. Yakın zamanda İller Bankasından gelen payımız yükselecek. Ek gelirimiz olacak. Büyük projelerimiz için kaynak temin etmeye çalışıyoruz. 7-8 aydır SGK’ya ödeme yapmıyoruz. Türkiye’nin en başarılı belediyeleri yıllardır ödeme yapmıyor. Biz bugüne kadar borcunu zamanında ödeyen Belediye olarak, kurumlardan ödüller aldık. Bundan böyle de hiçbir problem olmayacak” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHRİN YAPACAĞI 3 BÜYÜK HİZMET

Büyükşehir’in kısa vadede İnegöl’de yapacağı 3 konunun olduğunu aktaran Aktaş, “Beylik Hanı var. Fakat halen orada mülkiyet sorunu çözülemiyor. Konu şuan bizde Büyükşehir’e geçmedi daha. İnegölspor tesisleri projesi var. Yüzme havuzu projesi var. Altyapı ile alakalı çalışmalar belli. Sırayla yapılacak” dedi.

HÜKÜMET GÜÇLÜ OLARAK DEVAM EDECEK

AK Parti’yi değerlendiren Aktaş “Ben bir kere Ahmet Davutoğlu isminin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yılların önemli bir tecrübesi. Kabinede sadece 4 Bakan değişti. Çok güzel çalışılmış bir liste olarak düşünüyorum. Ben yeni kabinenin güzel olacağını düşünüyorum. Bana göre AK Parti güçlü olarak devam edecek. Hayırlı olacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

TEŞKİLATLARDA YENİLİK ŞART

AK Parti ilçe teşkilatının kongre dönemine girdiğini de bildiren Aktaş “İlçe kongreleri Ekim Kasım aylarında başlıyor. Tabi, İnegöl`de de 6 yıldır çok başarılı olan Bülent Temelli dönemi oldu. Bir siyasetçinin karnesi seçimlerdir. Çok başarılı dönem geçirdi. AK Parti’de kongreler istişareler sonucu olur, birilerinin diktası ile olmaz. İlçe Başkanımız artık yenilensin noktasında genel bir bakış açısı var. Kendisinin de aynı şekilde. Saygı duyuyorum. İlçe Başkanlığı gerçekten fedakarlık gerektiriyor. Bülent Temelli bu fedakarlığı gerçekten yaptı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, AK Parti kongrelerden daha da güçlenmiş olarak çıkar. Küskünlük, kavga gürültü olmaz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 10.09.2014 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<