banner359

Belediyeden çöp ve moloz atanlara uyarı

05 Ağustos 2015 Çarşamba 10:25 2015-08-05 10:27:02
Belediyeden çöp ve moloz atanlara uyarı

İnegöl Belediyesi, Zabıta ekiplerinin rutin olarak yaptığı incelemelerde şehir genelinde tespit ettiği zamansız çöp vakalarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada zamansız çöple etkin mücadelenin devam ettiğine vurgu yapılırken çöplerin gelişi güzel atılmaması ve yasak olan alanlara moloz ve evsel atık atanlara cezai müeyyide uygulanacağına dikkat çekildi.
 
TESPİT EDİLMİŞTİR
Başkan Vekili Ahmet Kara yaptığı açıklamada; “31 Temmuz 2015 tarihinde Belediyemiz Zabıta Sanayi Bölge Amirliği ekiplerinin devriyeleri esnasında özellikle Mahmudiye Mahallesi, Ahmet Türker Çevreyolu ve Dere Boyu Mevkiinde Belediyemizce yasak olan alanlara moloz ve evsel atık dökmek suretiyle çevre kirliliğine neden olunduğu ekiplerimiz tarafından tespit edilmiştir” dedi.
 
208,00 TL PARA CEZASI VE 200,00 TL TEMİZLİK ÜCRETİ ÇIKARTILMIŞTIR
Kara devamında; “Yapılan tespitlerin akabinde bu kabahatli fiili gerçekleştiren vatandaşlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesine istinaden Belediyemiz emir ve yasaklar hükümleri doğrultusunda İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlenmiş olup, suçu işleyen vatandaşa 208,00 TL para cezası ve 200,00 TL temizlik ücreti çıkartılmıştır” şeklinde konuştu.
 
DETAYLI TEMİZLİK ÇALIŞMALARIMIZ HER GÜN DEVAM ETMEKTEDİR
İnegöl Belediyesi’nin yaptığı temizlik hizmetlerine de değinen Kara; “Belediyemiz temizlik ekipleri tarafından merkez ve eski belde olan mahallelerimizde haftada 3 gün çöp, haftada 1 gün geri dönüşüm dediğimiz ambalaj atığı, kırsal mahallelerimizde ise haftada 2 gün çöp toplanmaktadır. Bunun yanı sıra ana arterlerde ise her gün çöp ve ambalaj atığı yine ekiplerimiz tarafından toplanmaktadır. Çöp toplanmasının dışında daha detaylı temizlik için 5 süpürge aracımız ve 45 kişiden oluşan mevkici dediğimiz süpürgeci temizlik personelimizle merkez mahallelerimizde detaylı temizlik çalışmalarımız her gün devam etmektedir” dedi.
 
2,50 TL KARŞILIĞINDA KAPILARINA KADAR GELİP ALACAKLARDIR
Zamansız çöple mücadeleyle alakalı ayrıca çalışmalarının olduğunu ifade eden Kara; “Zamansız çöple mücadele eden özel bir ekibimiz var bu ekip 1 araç ve 8 kişilik 2 gruptan oluşuyor. Bu ekibimizle zamansız çöple etkin mücadeleyi sağlamaya çalışıyoruz. Halkımızı gelişi güzel çöp atmamaları konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum. Vatandaşlarımız bazen özellikle molozlarla ilgili çöpleri nasıl imha edecekleri konusunda serzenişte bulunuyor. Bu konuda belediyemizin özel bir hizmeti de mevcuttur. 153 nolu telefonlardan belediyemize ulaşarak belediyemize bilgi verdikleri takdirde ekiplerimiz çuvalını 2,50 TL karşılığında kapılarına kadar gelip alacaklardır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Son Güncelleme: 05.08.2015 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<