banner359

Belediyenin Kandil Helvası Geleneği Sürüyor

04 Mayıs 2016 Çarşamba 10:24 2016-05-04 10:27:04
Belediyenin Kandil Helvası Geleneği Sürüyor
 İnegöl Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği kandil geceleri helva ikramı, Miraç kandilinde Cuma(Yıldırım) Cami ve Alanyurt Üçevler Cami’nde gerçekleşti. 
Miraç Kandili dolayısıyla Cuma Caminde yatsı namazı sonrasında dağıtılan helva ikramına Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti belediye meclis üyeleri katıldı. 

Helva ikramı sonrası konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “Tüm ilçe halkı ve İslam âleminin Miraç Kandilini kutluyorum. İnşallah Cenab-ı Allah daha nice kandillere bizleri sıhhatle ve afiyetle ulaştırır. Hepinizin bildiği gibi Regaip Kandili ile beraber 3 aylar başladı. Bu akşam da Miraç Kandilini hep beraber huşu içerisinde idrak ediyoruz. Büyük bir heyecanla Recep, Şaban derken Ramazan ayını karşılayacağız. Her kandilde olduğu gibi bu akşam da iki ayrı camimizde helva dağıtımlarımız devam ediyor. Bu akşam merkez camilerimizden olan Cuma Caminde, diğer bir adıyla Yıldırım camiinde İlçe Başkanımız, meclis üyelerimiz ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızla beraberiz. Coşkulu bir katılımla huşu içerisinde namazımızı kılarak gecemizi ifa ettik. Namaz sonrası da helva ikramımızı gerçekleştirdik. Yine aynı şekilde Başkan Vekilimiz Turgay Yel, Başkan Yardımcımız Eşref Yiğit ve çalışma arkadaşlarımız da Alanyut Üçevler Cami’nde helva dağıtımı programındalar” dedi.

Kandiller birlik ve beraberliğimizin ortaya konulduğu gerçekten önemli gecelerdir diyen Aktaş; “Ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Malumunuz üzere dönem dönem aldığımız şehit haberlerine gerçekten çok üzülüyoruz. Türk insanının bağlılığını, birliğini ve beraberliğini bu zamanlarda çok ciddi bir şekilde görüyoruz. Allah bu birlik ve beraberliği hiç bir zaman bozmasın diye de bu gecenin yüzü suyu hürmetine dua ediyoruz. Bu manada inşallah geceyi gerçek manada idrak etmek ve yaşamak hepimize nasip olur.Miraç Kandilinin ülkemiz ve dünya barışı adına ve İslam alemi adına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan temenni ediyor, ilçe halkımıza da programımıza katıldıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 04.05.2016 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<