Belediyespor Basketbol Takımı Mehmet Sezen’e Emanet

13 Temmuz 2017 Perşembe 17:55 2017-07-13 18:02:07
Belediyespor Basketbol Takımı Mehmet Sezen’e Emanet

 Türkiye Basketbol 2.Liginde mücadele eden İnegöl Belediyespor Basketbol takımı, Başantrenör Mehmet Sezen’e emanet. Tecrübeli çalıştırıcıyla bugün kulüp tesislerinde sözleşme imzalanırken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu sezon heyecanlı, seyircinin zevk aldığı maçları ortaya çıkartacak bir İnegöl Belediyespor basketbol takımı oluşturulacağını söyledi.

banner380
İnegöl Belediyespor yönetimi, Türkiye Basketbol 2.Liginde mücadele eden Belediyespor Basketbol takımı için Başantrenör Mehmet Sezen ile anlaştı. Daha önce Oyak Renault, Banvit ve Nilüfer Belediyespor’da görev yapan tecrübeli çalıştırıcı için bugün Kulüp Tesislerinde imza töreni düzenlendi.

3 YIL ÖNCE LİGLERDE MÜCADELEYE BAŞLADIK
İmza törenine önce konuşan Belediye Başkanı ve Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, bugün basketbolda bir aşama daha kaydedilecek sürecin başlangıcı için bir araya geldiklerini söyledi. Basketbolda altyapılar düzeyinde, yaz spor okulları düzeyinde 8 senedir çalışmalar yapıldığını hatırlatan Aktaş, “3 yıl önce de takımımızı oluşturarak öncelikle Bölgesel Ligle basketbol liglerindeki sürecimize başladık. O sene Play-Off oynadık. Daha sonra 2. Lig düzeyinde davet aldık ve bu daveti değerlendirerek geçen sene bildiğiniz gibi 2. Ligde ilk mücadelemizi vermiştik. Nihayetinde şehirde de buna karşı bir ilgi alaka oluştu. Özellikle son dönemde Yenice Spor Salonunu bu işle alakalı aktif bir şekilde kullanmaya başladıktan sonra seyirci tarafından da ilgi alaka artmıştı. Ama yine Play-Off oynama başarısı göstermiş ve Karesi Belediye’ye elenmiştik. Karesi Belediye’de bildiğiniz gibi 1. Lige çıktı. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
Bu sene basketbol takımıyla 3’üncü sezona başladıklarını da hatırlatan Aktaş, “Tabi statüde bazı değişiklikler oldu. 10 takımlı bir gruptaydık. 2 grup vardı. Şimdi 16 takımlı 2 gruptan 32 takım olacak. İnegöl gibi 256 bin nüfusu olan şehre basketbolda daha iyi hedeflerin yakışacağına, yaraşacağına inanıyoruz. Ama bütün bu çalışmaları yaparken bir plan dahilinde yapmak durumundayız. Yine öncelikle yönetim kurulumuza takviye olan arkadaşlarımız oldu. Görevlendirme sonucunda da Mustafa Şentürk Başkan Yardımcımızın Başkanlığında basketbolla alakalı önce hocamızla anlaşma kaydıyla daha sonra sporcularımızla alakalı gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapacaklar. Mevcut sporcularımızdan anlaşacaklarımız olacak. İnegöl'deki çocuklarımızdan altyapılarımızdan değerlendireceğimiz çocuklar olacak ve beraberinde transferlerimiz olacak” diye konuştu.

BURSA SEVDALISI BİR HOCAYLA ANLAŞTIK
Başkan Aktaş, bu sezon heyecanlı ve gerçekten gelen takımların çekinerek geldiği, seyircinin zevk aldığı, güzel maçları ortaya çıkartacak bir İnegöl Belediyespor Basketbol Takımını 2.Ligde oluşturmak için ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını da kaydederek “Bunun içinde Bursa’nın evladı olan, Bursa aşığı olan, Bursa’mızda farklı basketbol takımlarında görev yapmış Mehmet Sezer hocamızla bugün inşallah bu anlaşmayı yaparak bu süreci başlatmak istiyoruz. Biz kendisinin uzun yıllar bu işe hizmet edeceğine inanıyoruz. Nihayetinde kendisi de Bursa ikametgahlı. Dediğim gibi seyir zevki yüksek heyecanlı bir İnegöl Belediyespor basketbol takımını hep birlikte izleyeceğiz. Ben bu anlaşmanın hem hocamıza hem İnegöl Belediyespor’a hem de İnegöl şehrine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah köftesiyle, mobilyasıyla, kaplıcasıyla ve tüm değerleriyle meşhur olan İnegöl sporda da hızla zirveye doğru gidiyor. Bildiğiniz gibi voleybolda Balkan Kupasında mücadele edeceğiz. Geldiğimiz başarı gerçekten küçümsenmeyecek bir başarı. Basketbolda da aynı başarıları cenabı Allah bizlere nasip etsin” açıklamalarında bulundu.

“ALDIĞIMIZ BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”
Başantrenör Mehmet Sezen ise kendisinin Bursa’da doğmuş, yaşamış ve hala Bursa’da hayatını devam ettiren bir insan olarak İnegöl Belediyespor’la anlaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İnegöl Belediyespor’un her sene sportif anlamda üstüne koyarak başarılarını ileriye taşıyan ve herkesin başarısına şahit olduğu bir takım olduğuna da dikkat çeken Sezen, “İnşallah bizde aldığımız bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Kendi altyapılarımızda da daha çok önem vereceğiz. İnegöllü çocuklarımızı kendi takımlarının içerisinde bir yerlere gelebileceklerini göstereceğiz. İleriki dönemlerde de inşallah daha fazla İnegöl'den, altyapılardan gelen çocukları A takıma taşıyarak, bu takımı layık olduğu yere taşıyacağız. Bende başkanıma burada çalışma şansı ve onuru verdiği için çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezon içinde inşallah seyirci desteğiyle de burasını çok basketbol anlamında keyifli bir yere getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atılarak anlaşma tamamlandı.

Son Güncelleme: 13.07.2017 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<