banner359

Bilge Kral'ın hayatı dizi oluyor

19 Ağustos 2017 Cumartesi 12:43
Bilge Kral'ın hayatı dizi oluyor

Bosna Hersek Cumhuriyeti´nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı ‘Bilge Lider´ Alija İzetbegoviç´in gerçek hayat hikâyesinin anlatılacağı, TRT 1´de yayınlanacak “Aliya” mini dizisinin lansmanı Bosna Hersek´te yapıldı. Yeni dizide İnegöllü isim de yer aldı.

Senaryosunu Ahmet Tezcan´ın yazdığı, yapımcılığını Sancak Medya adına Muhammed Hakan Sancaktutan´ın üstlendiği mini dizi TRT-1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Mini  izinin yönetmen koltuğunda ise ödüllü Boşnak yönetmen Ahmed İmamoviç oturuyor. Dizinin oyuncuları arasında Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert´in oğlu Ömer Sert'te yer alıyor.

LİYA DİZİSİ TRT1´DE YAYINLANACAK
Mini dizide, Alija İzetbegoviç´i Yurdaer Okur, eşi Halida Hanımı Görkem Yeltan, oğlu Bakir İzetbegoviç´i Berke Üzrek, kızı Sabina İzetbegoviç´i ise Dilşat Çelebi canlandırıyor. Çekimlerinin 75 günde tamamlanması planlanan mini dizinin bölümleri; Bosna Hersek´teki Sarayevo, Mostar, Tarçin, Blagaj, Konjiç ve Pocitelj gibi özel mekanlarda çekilecek. Mini dizinin, Bosna Hersek´in yanı sıra Balkanlarda ve Türkiye´de yaşayan Boşnak kökenliler ile Türk halkından büyük ilgi görmesi bekleniyor.
TRT 1 ekranlarında yeni dönemde izleyiciyle buluşacak “Aliya” mini dizisinde; Alija İzetbegovic´in gençlik döneminde eşi Halida Hanım ile birbirlerine âşık oldukları andan vefatına kadar geçen 1944-2003 yılları arasındaki yaşam öyküsü anlatılacak.

Mini dizide ayrıca, “Savaşta büyük zulme uğradınız… Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın… Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” diyen ve halkına “Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgârda savrulup gider” sözleriyle adeta vasiyetini bırakan İzetbegoviç´in hayatı üzerinden; 20. yüzyılda Balkanlar´da, Avrupa´nın ortasında Müslüman Boşnak halkının uğradığı soykırım ve kayıplar, Boşnak halkının kuşatmadan kurtuluşa kadar kendi yaşadığı topraklarda yaşamak ve var olmak için sergiledikleri direniş de gözler önüne serilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<