Bisiklet turu şenliğe dönüştü!

29 Mayıs 2016 Pazar 12:46 2016-05-29 12:48:41
Bisiklet turu şenliğe dönüştü!
Gençlik haftasında yapılması planlanan ama hava muhalefeti sebebiyle ertelenen Bisiklet Şenliği coşkuyla gerçekleştirildi.

29 Mayıs Pazar günü  saat 09.30´da bisiklet tutkunları belediye önünde toplandı. Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Belediyespor Müdürü Hüseyin Kurt, İnegöl Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel´de katıldı.

Belediye önünden pedallamaya başlayan 50´ye yakın bisiklet tutkunu, Atatürk bulvarı üzerinden, park caddesi, Anafartalar caddesini takiben Ortaköy mahallesi yoluna girdiler. Belediye önünden başlayıp 9.5 kilometrelik parkur yarım saatlik yolculuk sonucunda Ortaköy Mahallesi ilk ve ortaokulu önünde son buldu. Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi´de bisiklet tutkunlarının güvenliğini sağladılar.

Parkur sonucunda açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız birçok etkinlikle İnegöl´ün sosyal hayatını şekillendiriyor, kültür, sanat ve spor alanındaki çalışmalarımızla halkımıza hizmet veriyor ve her zaman onların yanında olmaya çalışıyoruz. Bu gün gerçekleştirdiğimiz bisiklet şenliğimiz de bu etkinliklerden biridir. İnegöl, bisiklet kullanımının fazla olduğu şehirlerimizden biridir. Özellikle coğrafi ve fiziki şartların uygun olması sebebiyle bisiklet halkımız tarafından sıkça tercih edilen bir ulaşım aracıdır. Bu nedenle bizde belediye olarak vatandaşlarımızı bu spora ilgilerini artırmak ve bu spor aktivitesini tüm kesimlere yaymak adına bu hafta sonunu bisiklet turuyla değerlendirmek istedik. Esasında Gençlik Haftasında yapılması planlanan ama hava muhalefeti sebebiyle ertelenen bisiklet turumuzu gerçekleştirdik. Belediye önünden başlayan bisiklet şenliği etkinliğimiz Ortaköy mahallemizde son buldu. Etkinliğimizin ardından yine katılımcılarımızla birlikte kahvaltımızı yaptık. Katılım oldukça yoğundu. Buda bizi sevindirdi. Bu etkinlik birlik ve beraberliğin artmasını sağladı. Şenliğimize genç yaşlı, kadın erkek herkes vardı. Özellikle belediye olarak ilçe halkımıza yönelik bu tür spor aktivitelerini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Program okul bahçesinde kahvaltıyla sona erdi. 

Son Güncelleme: 29.05.2016 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<