Bittiğinde böyle olacak

18 Ağustos 2017 Cuma 15:04 2017-08-18 15:16:55
Bittiğinde böyle olacak

Beylik Hanı, İshakpaşa Camii ve Külliyesi’nin de içinde bulunduğu yaklaşık 5 bin metrekare alan Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan kentsel tasarım projesi ile ayrıcalıklı bir meydana dönüşüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgedeki anıt ağaçlar ve doğal yapının korunarak hayata geçirecekleri proje ile ilçe merkezindeki kalitenin daha da artacağını söyledi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yılsonu itibariyle tamamlanacak çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Bursa’da hayata geçirdiği yatırımlarla kentin yaşam kalitesini her geçen yıl daha da yukarılara taşıyan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede altyapıdan ulaşıma, spordan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımları yapmaya devam ediyor. Tarihi ve miras çalışmaları kapsamında daha önce İnegöl ilçesinde çıkan yangında kül olan Beylik Hanını ilk günkü orijinal haliyle ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı bölgeye ayrıcalıklı bir kentsel tasarım projesi uyguluyor. Beylik Hanı, İshakpaşa Camii ve Külliyesi’nin de içinde bulunduğu yaklaşık 5 bin metrekare alan sil baştan yenileniyor. Bölgedeki ağaç ve doğal yapı korunurken, iki kafeteryanın yanı sıra yapılacak bay ve bayan tuvaletleri ile bölgenin en önemli eksikliği de giderilmiş olacak.

banner380

İnegöl’ün kalitesini artıracak
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Kent merkezinde olduğu gibi merkeze sonradan bağlanan tüm ilçelerin de daha sağlıklı ve yaşanabilir hale gelmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Başkan Altepe, şimdi de İnegöl’e modern bir kentsel tasarım projesi kazandırdıklarını söyledi. İnegöl’ün en önemli yerinin çarşısı olduğunu ve çarşı canlı olursa İnegöl’ün de canlı olacağını ifade eden Başkan Altepe, “Çarşıda en sıkıntılı nokta yangında zarar gören Beylik hanı idi. Onun restorasyonunu tamamladık, artık hizmete açılıyor. Yine Beylik Hanı ile İshakpaşa Külliyesi ve Camii’nin bulunduğu alan da biraz sıkıntılıydı. Bu bölgedeki yaklaşık 5 bin metrekarelik alanı yeniden düzenliyoruz. Çınarlar ve yeşillikler korunuyor, Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayıyla bölgeye uyumlu iki kafeterya yapacağız. Bölgenin korunması için tüm hassasiyetleri gösteriyoruz. Yine alanda tuvaletler yoktu, yeni düzenleme ile bu ihtiyacı da gideriyoruz. İnegöl Belediyemizle birlikte projeyi sürdürüyoruz. Çalışmaları biran önce bitirip, İnegöl’e kaliteli bir meydan kazandırmak istiyoruz. Bu meydan İnegöl’ün kalitesine kalite katacak” diye konuştu.

Yılsonunda tamamlanacak
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çalışmaların yavaş yürüdüğü yönünde halkın bazı şikayetleri olduğunu hatırlatarak, “Bunun rekreasyon ve rekreasyon çalışması olduğu unutulmamalı. Koruma Kurulu’nun onayına göre çalışma yapılıyor. Bu tür çalışmalar adım adım ilerliyor. İnşallah yılsonu itibariyle tamamlanmış olacak. Yeşil alanları bahçe düzenlemeleriyle güzel bir alan kazanacağız. Destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 18.08.2017 15:16
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberBüyükşehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<