banner359

Biz varsak rakibimiz kim olursa olsun...

25 Ağustos 2016 Perşembe 11:04 2016-08-25 11:06:13
Biz varsak rakibimiz kim olursa olsun...
MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Mobilya sektörünün gerçek temsilcisi Mobilya Dernekleri Federasyonudur. Biz varsak rakibimiz kim olursa olsun, nasıl yönetilirse yönetilsin fark etmez.''

TİM Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, 15 Temmuz darbe girişimi, Boydak Holdinge kayyum atanması konularını değerlendirdi.

15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Başkan Güleç, “Türkiye bu toprakların altında yatan şehitlerin yüzü suyu hürmetine, toplumumuzun iyi niyetli, dürüst olması, sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve topluma yakın olması ile beraber dünya konjonktüründe az görülecek bir olaya şahit oldu. Devlet ve millet kaynaşması Kurtuluş Savaşı´ndan bu yana bir kez daha canlandı. Türkiye halkı ve yönetimi ile bunu gösterdi. Dünyadaki üst akıllara ve içimizdeki hainlere rağmen galip gelmeyi başardı. Tabi yetmiyor, işin başındayız. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı´nı kazandıktan sonra Gazi Mustafa Kemal´in ilk olarak İzmir İktisat Kongresini toplayarak, ‘Aslında bundan sonraki mücadelemiz Türkiye Cumhuriyetinin bekasını oluşturacak´ dediyse ve o iktisat politikaları çok önemliyse, bundan sonraki süreçte dünyada böyle hainlere, üst akıl oyunlarıyla düşmanlarımıza meydan vermememizin platformu iktisat ve ekonomidir. Markalarımızla, ticaretimizle, dünyadaki vizyonumuzla bu hainlerin önüne geçip, dünya pazarından pay alıyorsak, dünyadaki olayları yönlendirebiliriz. Bu konuda dünden çok daha güçlü olduğumuzun bilincindeyiz ama bize çok daha fazla iş düşüyor. Basmadığımız bir toprak, elini sıkmadığımız bir işadamı bıraktığımız müddetçe oralara bir başkaları gelecek. Geleceğimizi, gücümüzü yine biz belirleyebiliriz. İçimizde özellikle sivil ve askeri bürokrasiye yıllardır girmiş hain bir virüs vardı. 15 Temmuz´dan sonra bu hain virüs de temizlenecek ve işimiz kolaylaşacak, yolumuza devam edeceğiz” dedi.

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN GERÇEK TEMSİLCİSİ MOBİLYA DERNEKLERİ FEDERASYONUDUR

İstanbul Mobilya Fuarının ikiye bölünmesinde Paralel Yapının parmağının olup olmadığının sorulması üzerine Güleç, “MOSDER Başkanı olmadan önce sektörde büyük firma hakimiyeti vardı. Benim başkanlığım dönemiyle beraber özellikle KOBİ´lere dayanan MOSDER´in üye sayısını 30´lardan 60´lara çıkarma sürecini yaşadık. Büyük firmalar, küçük firmaları kabul etmiyorlardı. Biz o zaman ki süreçte ısrar ettik ve birçok arkadaşımızı üye ettik. Sonra gördük ki, aralarında fikir ayrılığı var. Bazı firmalar ‘Biz varsak sektör vardır´ diyorlardı. Biz bunun böyle olmadığını görüyorduk. Çok ciddi anlamda KOBİ´lerimiz var. Bugün görüyoruz ki 36 bin tane üreticimiz var ve 10 bin tanesi ihracat yapıyor. Hatta kriz olmasına rağmen 2 yıl önce 400 firma 1 milyon dolar ve daha fazla ihracat yapıyordu. Bugün neredeyse 570-600 civarına çıktı. Yüzde 50 artış sağlandı. Demek ki, imkan verilirse büyük ihracat yapabiliyoruz. Onun için bir iddiamız var. Dünyanın ilk 5 büyük ihracatçı ülkesi arasında yer alabiliriz. Bunu son 10 yılda gösterdik. Dünya mobilya ihracat sıralamasında 23´üncü sıradan 12´nci sıraya yükseldik. Danimarka, İsveç gibi meşhur mobilya ülkelerini geçtik. Demek ki Türkiye´nin mobilya sektörü milli bir sektördür ve Türkiye´nin her yerinde olan, üretim yapan firmalarımız var. Fazla özeleştiri yapıyoruz, tasarıma ve teknolojiye önem veriyoruz. Bazıları bu pastanın büyümesi ve sektörün birleşmesinin önünde engeldi. En son İstanbul Fuarında bunu gördük. Adalet sağlayalım ve sektörü birleştirelim, önce federasyon kuralım dedik. Başkan olduktan sonra hemen Federasyonu bozdular. Bu arkadaşların bir çoğunluğu kendi aralarında temizlik aşamasındalar. Demek ki orada bir temizlik vardı. Allah´a şükür ben çok önceden istifa etmiştim. Orası mobilyayı yönlendiren ve yöneten bir kuruluş değil, orası adeta kendi çalıp kendi oynayan bir kuruluş. Mobilya sektörünün gerçek temsilcisi Mobilya Dernekleri Federasyonudur. Şuanda 10 tane derneğimiz var. Ofisi, mutfağı, ev mobilyası, aksesuarı ile beraber Türkiye´yi kuşatıyoruz, büyük küçük ayırmıyoruz, herkesin federasyonuyuz. Gerçek oluşum bu. Diğer arkadaşların ne yaptığı belli, niye birbirlerini atıyorlar? Her şey net ve açık” diye konuştu.

BİZ VARSAK RAKİBİMİZ KİM OLURSA OLSUN…

Boydak Holding´e kayyum atanmasının etkilerinin ve İnegöl´e yansımalarının sorulması üzerine Güleç, “1990´da mobilya sektörüne giriş yaptım. İnegöl´ün en büyük müşterisi bir ilçenin zengin, beyaz eşya satan, halı satan insanlarıydı. Paraları vardı ve sektörde iş yapıyorlardı. Sonradan biz haksız rekabet diyelim, doğru rekabet diyelim bu müşterilerimizi kaybettik. İnegöl mobilyası için her zaman büyük fırsatlar var. Pazarın içinde olup, pazara dokunacak projelerle İnegöl mobilyası markası zaten yükseliyor. Ticareten ve özellikle de ölçek büyüklüğümüze dikkat edebilmemiz için ciddi bir çalışma yapmamız gerekiyor. Genel bir şey var, rakibimin varlığı benim yokluğumdan kaynaklanıyor. Biz varsak rakibimiz kim olursa olsun, nasıl yönetilirse yönetilsin fark etmez” şeklinde konuştu 

Son Güncelleme: 25.08.2016 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<