Boşnaklardan İnegöl'e Çıkartma

.

30 Ekim 2014 Perşembe 10:43 2014-10-30 10:45:00
Boşnaklardan İnegöl'e Çıkartma
 Ticari ilişkiler sağlamak ve İnegöl’ün sanayisini incelemek amacıyla İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının (İTSO) misafiri olarak İnegöl’e gelen Bosna-Hersek Ortabosna Kantonu Endüstri Başkanı Sedzad Milanoviç ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Bosna-Hersek Ortabosna Kantonu Endüstri Başkanı Sedzad Milanoviç, önceki gün Gorni Vakuf Belediye Başkanı Sead Çavuseviç ve beraberindeki 10 işadamı ile birlikte İnegöl’e geldi. İnegöl’e ayak basan Bosnalı heyet, ilk olarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Bosnalı ekibe, Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

RENKLİ SOSYO-KÜLTÜR YAPI VAR

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sizleri burada ağırlamak bizim için ciddi bir ayrıcalık. Bosna-Hersek ile Türkiye ve İnegöl ilişkileri ileri düzeyde. Bizim 5 kardeş şehrimizden birisi Donjivakuf. Geçtiğimiz Ramazan ayında Bosna’daydık. İnegöl, köftesi, mobilyası, kaplıcaları ile meşhur önemli bir ilçedir. Mobilya sektörü, İnegöl ekonomisinin bel kemiğidir. Yeni fuarımızı da bir hafta sonra açacağız. İnegöl’ün en önemli özelliklerinden biri de farklı kültürlerdeki insanların bir arada yaşıyor olmasıdır. Renkli sosyo-kültür yapı var. Tekrar hoş geldiniz” dedi.

banner380

GÖRÜŞMELER NETİCESİNDE İNŞALLAH GÜZEL SONUÇLAR ELDE EDERİZ

Bosna-Hersek Ortabosna Kantonu Endüstri Başkanı Sedzad Milanoviç ise, “Bizleri sıcak bir şekilde karşıladığınız için teşekkür ederim. Bosna’da nasıl hissediyorsak, Türkiye’de de aynı hissi taşıyoruz. Sizleri de kardeşimiz olarak biliyoruz. Ağaç işleri ile ilgilenen 10 işadamımızla İnegöl’e geldik. İnegöl’ün de ağaç işleri ile alakalı sanayisinin geliştiğini biliyoruz. Burada kalacağımız süre içerisinde inşallah işadamlarımız, gerekli işbirliği görüşmelerini sağlayacaklar. Bu görüşmeler neticesinde inşallah güzel sonuçlar elde ederiz” diye konuştu.

Gorni Vakuf Belediye Başkanı Sead Çavuseviç’de, İnegöl’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, güzel ticari ilişkiler kuracaklarını söyledi.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından, Bosnalı heyete çeşitli hediyeler verildi. Bosnalı heyet ise Başkan Aktaş’a, yörelerine ait tablo ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Son Güncelleme: 30.10.2014 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<