banner359

Büfelere Yeni Standartlar Geliyor

17 Kasım 2016 Perşembe 10:01 2016-11-17 10:03:49
Büfelere Yeni Standartlar Geliyor

 İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, özellikle ağaç ve metal işleri sanayisinde yoğunlukta olan büfelerle ilgili standart bir düzen oluşturmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Şehrin her noktasını günümüz modernliğine kavuşturma çabasında olan İnegöl Belediyesi, özellikle ağaç ve metal sanayi bölgelerinde yoğunlukta bulunan büfeleri mercek altına aldı. Gıda satışlarının yapıldığı büfelere yönelik yapılan tespit çalışmaları, bu alanda belli standartların getirilmesi gerekliliğini gözler önüne serdi.

ÇEVRE SAĞLIK KOMİSYONU ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Yapılan tespit çalışması sonucunda Belediye Meclisinde gündeme getirilen konu, gerekli çalışmaların yapılması için Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilmişti. Komisyonda çalışmaları süren büfelerle ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Serap Aytemur ile birlikte bugün makamında basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

DENETİMLER DURUMU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, ilçemizde özellikle Ağaç ve Metal İşleri Sanayi bölgelerinde yoğunlukta olmak üzere faaliyet gösteren büfelerle ilgili zaman zaman uygulanan denetimler sonucunda yapılan değerlendirme neticesi olarak söz konusu büfelerle ilgili kapsamlı bir çalışma yapılması gereğinin hasıl olduğunu söyledi. Yapılan tespit çalışmalarında edinilen bilgileri paylaşan Taban, “Belediyemizin ilgili birimleri tarafından yapılan tespit çalışmaları akabinde genel olarak şu sonuçlara ulaşılmıştır: Büyük çoğunluğu estetik açıdan çirkin bir görüntü arz etmektedir. Genel olarak derme çatma bir yapı şekli oluşturulmuş olup, düzenli ve planlı bir mimariye sahip değiller. Kendilerine tahsis edilen alanların dışına çıkarak ilave eklentiler yapmak suretiyle büfe formatının dışına çıkmışlardır. Büfe altında birden fazla faaliyet kolunda ticaret yapmak suretiyle bu konudaki mevzuat hükümlerine uymadıkları görülmüştür. Verdikleri hizmet kalitesi bakımından son derece yetersiz, düzensiz, kuralsız oldukları, ayrıca gıda güvenliği ve hijyeni bakımından da iyi durumda olmadıkları tespit edilmiş olup bu yönüyle çevre ve halk sağlığı açısından adeta bir tehdit oluşturdukları hususları tespit edilmiştir” dedi.

KOMİSYON BÜFELERİ TEK TEK GEZECEK
Yapılan bu tespitler sonucunda söz konusu büfelerle ilgili standart bir düzen oluşturmak ve bu konuda nihai bir karar vermek üzere büfelerle ilgili konunun 3 Haziran 2016 tarihinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından meclise havale edildiğini kaydeden Alper Taban, “03 Haziran 2016 tarih ve 282 sayılı Belediyemiz Meclis kararı ile de konu, gerekli çalışmaları yapmak üzere Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edilmiştir. Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun konuyla ilgili çalışmaları devam etmekte olup, şu ana kadar yürütülen çalışmalarda: İlçemizde faaliyet gösteren bütün büfelerin çevre ve görüntü kirliliğine neden olmayacak şekilde bir görünüme kavuşturulmaları, Kendilerine tahsis edilen alanların dışına taşarak bu konuda yer ihlali yapanların ivedilikle kendi alanlarına çekilmeleri, Kesinlikle bir başka kişiye devir yapılmayacağı (Bu durum gayri resmi bile olsa tespit edildiği takdirde tahsisin iptal edileceği), Bulunduğu konum veya kamu yararının gerektirdiği bir takım nedenlerden dolayı bazı büfelerin tahsisleri iptal edilerek faaliyetlerine son verileceği, Söz konusu büfelerde yapılan ticari faaliyetlerin büfe formatına uygun hale getirileceği kanaatleri hasıl olmuştur. Konuyla ilgili çalışmalar devam etmekte olup, ayrıca Çevre ve Sağlık Komisyonu ile büfelerimiz tek tek gezilerek denetim ve tespitler yapılacaktır. Tespitler neticesinde bir karar verilerek büfe standartları oluşturulacaktır” diye konuştu.

Alper Taban, yaptığı açıklama ile büfe sahipleri ve kamuoyunu çalışma hakkında bilgilendirmek istediklerine de vurgu yaparak “Buradan hareketle bu şehirde yaşayan ve bu şehir için üreten ama bunu yaparken kurallara uyan, bu şehri güzelleştiren, tüm değerlerimizin yanında yer alarak, bu uğurda mücadele vermeyi bir görev bildiğimiz gibi, tam tersi durumda da görev ve sorumluluğumuz gereğince hareket etmek ve bu yönde çalışmalar yapmak, bu şehri yöneten bir yerel idare olarak en başta gelen ödevimizdir. Dolayısıyla bu hassasiyetle hareket ediyor ve bu yönde mücadele veriyoruz. Bu vesile ile ilçemizde faaliyet gösteren büfe sahiplerini ve kamuoyunu yapılan çalışmalar hakkında bilgilendiriyor ve saygılar sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 17.11.2016 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<