Bursa'dan dünyaya barış mesajları

08 Eylül 2017 Cuma 15:50
Bursa'dan dünyaya barış mesajları

12. Uluslararası NAKEM Balkan Festivali’nin konuğu olan halk oyunları ekipleri, Bursa’dan dünyaya birlik ve beraberlik mesajları gönderdi.

Gelenekselleşen festival nedeniyle Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Bulgaristan ve Kıbrıs’tan gelen halk oyunları ekiplerinin temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Ankara Yolu’ndaki başkanlık binasında gerçekleşen buluşmada dansçılar, Balkan ülkelerine verdiği destek ve düzenlenen organizasyon nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dost ve kardeş Balkan ülkelerine verilen desteğin her daim süreceğini ifade ederek, “Bursa ve Türkiye olarak Balkanların yanında yer almaya, dostlarımızın mutluluğuna ortak olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bursa’nın her zaman kardeşlik ilişkilerine önem veren bir kent olduğunu ve akraba Balkan ülkeleriyle bu anlamda adeta bütünleştiğini kaydeden Başkan Altepe, “Dostlarımızı burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz. 14 yıldır belediye başkanıyım. 14 yıl önce yeniden başlayan kültürlerarası etkileşim şu anda rayına oturdu. Dost ve kardeş ülkeler, aralarındaki zenginliği tekrar keşfetti. Bunu ortaya çıkarmaktan, sebep olmaktan dolayı mutluyuz. Uluslararası NAKEM festivali de kültürlerarası ilişkiler açısından çok önemli. NAKEM kanalıyla Bursa’ya ve Balkanlara yakışan festivallere imza atmaya devam edeceğiz. Bu tür organizasyonları, dostluk ve kardeşlik ilişkilerini, birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını geliştirdiğinden dolayı fırsat olarak görüyoruz” diye konuştu.

banner380

Başkan Altepe, “Bursa için Balkanlar, Balkanlar için de Bursa çok önemli. Bursa, Balkanlar başta olmak üzere komşu ülkelerle Türkiye arasında dostluk köprüsü kurdu. Bursa’da gerçekleşen her türlü organizasyonu Balkan ülkelerinde de düzenler hale geldik. Sünnetse sünnet, cemiyetse cemiyet. Tüm bunlar rayına oturdu. Sistem tek aşına işler hale geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu ilişkilerin devamı için gereken desteği vermeye devam ediyoruz. Önemli olan dostlarımızın mutluluğudur, Türkiye her zaman dostlarının yanındadır” şeklinde konuştu.

Ülkeleri adına söz alan dansılar ise Balkan ülkelerine sağladığı katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Festivalin düzenlenmesinde Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yoğun emeği olan Namık Kemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (NAKEM) yöneticileri ve halk oyunları ekiplerinin temsilcileri, Başkan Altepe’ye yörelerine özgü hediyeler takdim etti. Ziyaret çektirilen toplu hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<