banner359

Büyük Zaferin 94. Yılı Kutlandı

30 Ağustos 2016 Salı 14:03 2016-08-30 14:04:43
Büyük Zaferin 94. Yılı Kutlandı

 İnegöl’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumuyla başladı. Anıt önündeki tören sonrası ilçe protokolü Kaymakamlıkta tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah 09.00’da başlayan tören; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve İnegöl Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başladı.

TSK VATAN TOPRAKLARININ GÜVENLİĞİNİN TEMİNATI OLMAYA DEVAM EDECEK
Çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İnegöl Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz yaptı. Konuşmasına “Bugün, tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş, mazisi kahramanlıklarla dolu yüce Türk milletinin ve kahraman ordumuzun, kutsal vatan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı tüm imkânsızlıklara rağmen Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı Büyük Zafer’in 94’üncü yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” sözleriyle başlayan Kazanasmaz, şöyle devam etti: “26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş; yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutan Meydan Muharebesi, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılarak devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır. Atatürk’ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu-millet bütünlüğü içinde kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz temellerini oluşturmuştur. İlke ve devrimleriyle sonsuzluğa uzanan bir abide gibi bu temeller üzerinde hızla yükselen Türkiye Cumhuriyeti, esaretin karanlığında kalan pek çok millete de örnek olmuştur. 2225 yıllık ordu geleneğine sahip, Orta Asya’dan Anadolu’ya, Akdeniz’e bir küheylan olup akan, gücünü aziz milletimizin sevgi ve desteğinden alan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri; geçmişte olduğu gibi bugün de yüce milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, şehit kanlarıyla yoğrulup bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir.”

“Milli birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza masum hiçbir insanımızın kılına dahi zarar vermeden mücadeleye devam edecektir. Peygamber ocağı olarak da adlandırdığımız Türk Silahlı Kuvvetlerinin biz mensupları, şanlı tarihimiz boyunca olduğu gibi, bugün de, vazife uğruna ölürsem şehit, kalırsam gazi inancıyla görev yapmaya devam edeceğiz. Geçmişte memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından koruyan ve kurtaran ordumuz, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun temel değerlerinin korunması ve yaşatılması için, bugün de, aynı azim ve kararlılıkla, en kıdemlisinden en genç personeline kadar tüm mensuplarıyla, milletinin emrinde ve görevinin başındadır. Başta, büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bayraklaşan kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve şanlı al bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; buradaki tüm konuklarımızın ve İnegöl halkının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutluyorum.”

Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz’ın konuşmasının ardından Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencisi Kadir Bilican “30 Ağustos”, Jandarma Er Recep Özdemir de “Zafer” isimli şiirleri okudu. Törenin ilk bölümü burada son buldu.

MAKAMDA TEBRİKLER KABUL EDİLDİ
30 Ağustos törenlerinin ikinci bölümünde ise 10.00’da Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ve İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. 30 Ağustos töreni burada son buldu.

Son Güncelleme: 30.08.2016 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<